Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Érdekes a svédek hozzáállása, akár még be is jöhet ez a nyájimmunitás. Ha viszont bejön, óriási előnye lesz a többi, szigorú korlátozásokat bevezető országokkal szemben a gazdaság tekintetében. Kíváncsi vagyok.
Igazából ez vonatkozik rájuk:
de ettől az időponttól kezdve, mivel kb. lehetetlen másfél-két méteres távolságot betartva dolgozni, meg ugye össze van zárva több ember ilyenkor egy kis helyiségbe, szóval inkább hagyta a legtöbb szolgáltató a fenébe és bezárt már akkor, amikor ez életbe lépett.
Itt van mellékletben a kormányrendelet, leírja egyértelműen, hogy mi lehet nyitva.
Mondjuk nálunk minden zárva, volt eszük
n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,
Nyitva lehet.
A legtöbb zárva van, de stikában megoldják a törzsvendégeknek. A férjem munkatársának a felesége fodrász, ők még múlt héten is nyitva voltak, de valaki felnyomta őket, bár amikor mentek ellenőrizni, épp nem volt bent senki.
Amúgy nem tudom zárva kell-e lenniük, vagy csak ajánlott. A vicc ugye azért született, mert a törvény engedi elvileg, hogy oda mehess.
Igen. De ezt kivitelezni csak azok tudják, akiknek hónapokra elegendő élelmiszer van a kamrában, és nem okoz gondot, ha addig nem dolgozik. :(
Pedig legszívesebben én is "elbújnék" egy kis falusi házikóba.
És én még a szerencsések közé tartozom ezzel kapcsolatban, félig-meddig már elzárkózva élünk. A férjem "állja a sarat", ő jár dolgozni.
Remélem mielőbb eljön az idő, amikor visszaáll a régi rend!
Aztán van pár dolog, amit tanultam ebből az egészből...
Most olvastam.😀
-Jó napot kívánok! Megkérdezhetem milyen célból hagyta el az otthonát?
-Persze. Először is kimegyek a piacra veszek magamnak ezt-azt. Aztán beugrok a trafikba dohányért és a drogériába illatszerekért. Ezt követően feladom majd a csekkjeimet a postán és elintézem a pénzügyeimet a bankban. Ha ezzel is végeztem, még ebéd előtt levágatom gyorsan a hajamat. Délután elviszem a biciklit a javítóhoz, majd elkísérem a feleségemet a körmöshöz és sétálok egy kiadósat a jó levegőn. Végül tankolással zárom a napot.
-Rendben, köszönöm. Kérem hogy továbbra is tartsa be a kijárási korlátozásokat! 😀