Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én kb. 20 embert ismerek, akiket ezzel oltottak. Engem is.
Senkinek semmi baja.
Lehet, hogy kovidos volt sógornő?
Azt nevezik hozzájáruló nyilatkozatnak? Na ezt nem tudtam. Olyat vittem.
Sógornőm AstraZenekát kapott húsvét hétfőn. Első oltása volt, azóta a mellékhatásait kezelik, mert teljesen ledöntötte a lábáról. Azt mondta elgondolkozik, hogy a másodikat beadassa e.
Azt a hozzájáruló nyilatkozatot sem, amit a tisztifőorvos asszony mondott? Letöltve, kitöltve ha viszi az oltást akaró egyén, kevesebb időt kell az oltási helyszínen tölteni?
Én nem kaptam semmi mást, csak azt a kis lapocskát, amin az első oltás dátuma van, és a másodiké.
Jézusom, mennyi szakértő van a fb-on!
"Az antigén test nem tudja kimutatni a fertőzést, csak hogy a vérben megtalálhatóak e antitestetek, azaz átesett e már a tesztelt személy korábban a fertőzésen."
Szerintem nincs akit érdekel, nincs aki elolvassa. Én beleegyező nyilatkozatot se írtam alá, csak odatartottam a karomat. Egy lapot kaptam amin szerepel milyen vakcinát kaptam, ki adta be, és mikor kell menni a másodikért.
Hm, akkor lehet ez valami helyi sajátosság. 🤔 Mindenesetre okos ötletnek tartom, jó kis tapasztalatgyűjtés.
Ugyanez, a gézlapocskát sem szorítottam a karomra, bánom is én, ha bekékül. Viszont én nem maradtam, hanem ugye várt a busz. 😅
Érdekes ez, mert nem rettegek betegesen a vírustól, szerencsére el sem kaptam eddig, de az a rengeteg ember összezsúfolódva valahogy nem esett jól. Ráadásul iszonyúan szorongok a kórházakban. Szóval szólt ez inkább annak, mint másnak.
Én nem kaptam semmilyen papírt a kis cetlitn kívül, és azt sem mondták, hogy kell újból beleegyező nyilatkozatot vinni.
Ez a menekülés ismerős. Miután ideadta a nővér az oltásról szóló papírt én is pólóban indultam el, a kabtomat, sapkámat, oltási papírt éa a kabát alatt lévő pulóverem a kezeme tartva. Aztán a kórház lépcsőházában öltöztem fel rendesen. Találtam egy ablakot, aminek a belső párkányára leraktam mindent és ott rendeztem a soraimat. Én le sem ültem a székre, hanem egy sarokba elhúzódva vártam, hogy elteljen a 30 perc. Egy férfi próbált közeledni felém, de láthatta rajtam nem akarok haverkodni, mert aztán megállt tőlem tisztes távolságban.
Van ugye újra a hozzájáruló nyilatkozat a szokásos kérdésekkel, meg egy olyan nevű, hogy: covid - 19 vakcina 2.dózis kontraindikáció felmérés ellenőrző lista. Ez kérdezi, h észleltél-e bármit az oltás beadása után, illetve alá lehet húzni egy listából az érzékelt mellékhatásokat, illetve lettem utána covidos stb.
Kihagytam egy szót. Javítás:....kapom a második oltást...
Én kaptam ilyen kérdőívet.
Hát a fene gondolta, hogy két perccel előbb jön a ványatag busz, így épp lekésem.
Egyébként nem csak ez volt bennem, hanem a menekülés. Minden gyorsan és flottul ment ugyan a kórházban, de rengetegen voltunk, ki akartam jutni minél előbb.
Aztán megkaptam méltó büntetésem, fél órát fagyoskodtam míg jött a következő, aztán a buszon szorosan mellém ült egy idős fazon. Volt máshol hely, én kellettem. 😑🙄
Nekem sincs ilyen, nem is tudtam, hogy létezik. Majd májusban kapom a második, csak a kis lapocskát kaptam az első után, mást nem.
Köszi, én is ebben reménykedem, egy rubrikával többet kell kitölteniük majd május 4-én. Csak úgy nem szeretek én a plusz munka-gyáros lenni másoknak. :/
Gondolom a házorvos küldött az oltópontra, tehát szerepelni fogsz 3 hét múlva is a listán. Majd ott elmondod a nővérnek, hogy a papírt elhagytad és valószínű csinálnak egy másikat.
Akkor lett volna időd visszamenni a köv. buszig. :)
Nekem meg oltás utáni kérdéssorom nincsen. Van ilyen is?
Politika-koronamentesen! Az se semmi.
Én nem hagytam el, de lazán itthon hagytam, amikor mentem a másodikra.
Kicsit szúrós szemekkel nézett rám a dokim:DDD
Aztán azt mondta, hogy hozzam be, így amikor ment a férjem, elküldtem vele, azóta nem láttam;)
No, megkaptam az első ruszkit, nemrég értem haza.
Példás gyorsaság, szervezettség és kedvesség a Margit kórházban.
Kvíz kérdés: van itt olyan, aki már az oltópontról kilépve rájött, hogy elhagyta a vakcina beadásáról szóló kis cetlit? Na akkor, bemutatkoznék, Nyúl (alias Frittata) kivitelezte. :D Valószínűleg a sálammal együtt ránthattam ki, mondom én már vissza nem megyek, jön a busz!
A másik papíros megvan, amit vinni kell majd (oltás utáni kérdéssor), és az új időpontot is tudom, május 4. Szóval nagyon nem aggódom, csak én leszek a problémás ügyfél...
(Ja, és a buszt meg épp lekéstem. 😅🙄)
Song Bird - qurva jó film!
Én már láttam, nagyon tetszett a film.
Demi Moore az egyik főszereplő.
Erről már volt hír és cikk. Nem jó. Mert az aszpirin artériás ezekre ható verhigito-ami az oxigént szállítja a szervekhez- míg a kovid ellen a vénás verziótól kellene, amik visszafelé szállítják a vért. Utóbbit csak venyre tudnánk kapni.
Astrara is igaz ez, hogy gatolja a virus szaporodasat is. A skociai es walesi adatok is ezt hoztak ki. Ahol gyujtottek adatot mindegyiknek az jott ki, hogy a terjedest is jelentosen csokkentik.
En eleve csak kocogos voltam, de igy is bo egy perccel vagyok lassabb, es nem egesz fele tav megy. De mar visszaall a pulzusom es ebven volt enyhe emelkedo, nemcsak full sik terep.
Legyel turelmes magaddal.
A pozitiv véleményeket miért nem linkelitek be ? ebből is van mára jó néhány.
Van időpontom. Vérvétel+kardiológia.
Az AP arra is kitér cikkében, hogy a Sinovac vakcina hatásosságát brazil kutatók mindössze 50,4 százalékosnak találták. Ezzel szemben a Pfizer-BioNTech-féle oltóanyag ugyanezen a teszten 97 százalékot ért el."
Sinovac itt is...
Orosz, kínai, Sinovac, Sinopharm, egyeseknek tök mindegy. Nyissad meg, olvassál, stb :P