Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ahogy írtam, idéztem. Nem az a lényeg.
Az hiteles, amit írtam, a havi kb.15.000 ember, ez lebontva napi 500, teljesen mindegy, hogy miben haltak meg konkrétan( keresd meg a neten ha érdekel), az egyetlen "hiteles"adat ebből a covid-osok. Legalábbis amit kommunikálnak felénk.
Átment már a lényeg?
[link]
-----------------
hogy legyen jó hír is...
Úgy. Sokkal egyszerűbb, mint weboldalt nyitni, meg a vevőnek is, minthogy az Aldiban remegő kezekkel rámászni az előtte álló nyakára, mert azt hiszi, hogy akkor előbb sorra kerül a 2 üveg borával.
Persze. Sokan azt képzelik, ha Cecília megengedi, azzal védelmet is ad. Ha megbetegszik a felelőtlen majd azt mondja: de hát azért bandázok, mert Cecília megengedte. :) Hát az ilyen meg is érdemli a sorsát.
Így van. Meg hajlamosak sokan úgy gondolkodni, koronavírustól függetlenül is, hogy amit nem vesznek tudomásul, amiről nem beszélnek, az tulajdonképpen nincs is, nem létezik (szőnyeg alá söprés). Úgy sokkal könnyebb az életük.
Azoknál pedig a túlfertőtlenítés veszélye áll fent.
Biztos hiteles adatok. A halál oka: szerelmi bánat 😀
És telefonon kell megrendelni az italt?
Azt mondják az okosok, hogy az ilyenféle összezártság nem veszélyes, mert megszokják egymás bacilusait, tehát van valamiféle ellenálló képességük.
Az új/idegen bacikkal van a probléma.
Itt pl. Roxána esete.
Mert a borozás létfontosságú, sürgős szükség, halaszthatatlan. És a borozó ember köztudottan oly intelligensen felkészült fertőző betegségekből. Tudja, hogy az alkohol fertőtlenít.
Nem igazán értem, hogy mit írsz. Idéztem ezt az 500-as számot és a hozzátartozó adatokat az egyik felhasználótól és ezt un bloc kell érteni napi szinten.
De nem nehéz utánanézni, hogy havonta átlagosan 15.000 körüli ember hal meg ezerféle dologba. A lényeg, hogy ha minderről naponta kapnánk tájékoztatást, nem csak arról, hogy tegnap meghalt 10-11 ember covid-ba( az 500-ból), akkor sokkal objektívabb és kevésbé szenzációhajhász lenne.
A 2-es pontodat meg végképp nem értem, mert nem ide tartozik, én halottakról írtam.
Elhiszem. De tényleg fel lehetne állítani a fontossági sorrendet a fejekben.
A mi utcánkban lakó borozótulaj élelmesebb volt, kicetlizte, hogy házhoz viszi a piát, az asszonyt meg leültette maszkot varrni.
Igazad van.De éppen az előbb leirtam: sokan képtelenek felelősségteljesen gondolkodni.Önzőek és azt hiszik,hogy őket nem érheti semmi baj ,a többi ember pedig nem érdekli.Ez nagyfokú butaság.Nyilván ez a saját véleményem.Ráadásul sok családban megoszlik a vélemény és a hozzáállás a járványhelyzethez.
Igaz persze de előb utóbb bele lehet ebbe is buggyanni.
Nehéz ez ..
Nem mindenhol. Tegnap jártam a szomszéd kisvárosban, nem kevés ember volt az utcán.
Nem egyszerűbb lenne az "ez van"-t (mert bizony ez van, és ehhez kell alkalmazkodni, azaz világjárvány van) élhetőbbé tenni ott azon a 28 nm-en, mint utólag sírni, hogy de jó lett volna jobban vigyázni? Csak kérdezem, nem konkrétan tőled, hanem azoktól, akik kb. magyarul mondva belesz@arnak mindenbe, mert nekik úgy jó (még).
Van a környékünkön egy borozó, az a tulaj ha nem is naponta, de megoldotta, zárt roló mögött, hogy a törzsvendégek találkozhassanak.
Nekünk jót tett az összezártság. ☺️
Igaz mi csak hárman vagyunk összezárva, mindenkinek van saját szobája, de a nap nagyrészét együtt töltjük.
Nekem ez a része (de csak ez) nagyon fog hiányozni. 😕
A vidék fegyelmezett. Egy lélek nincs az utcán, nemcsak azért, mert esik az eső.
Több héttel ezelőtt leírtam,hogy az összezártság egyre több családban okoz konfliktust.Sokan hozzá vannak szokva ,hogy hétvégeken elmennek kirándulni,a nagyszülőket meglátogatják stb.Ám most egy másfajta problémával néznek szembe: hogy viseljék el egymást,úgy ,hogy ne egy robbanószerkezeten üljenek egész nap .Bizony megmérettetünk msot emberileg ,alaposan.Az én családomnak ez nem jelentett akkora problémát ,mivel 20 év óta 3 generációs család vagyunk.
Nálunk már csak a főtéren vehető észre, hogy "korlátozás" van. Ott vannak egymás mellett a kávézók, éttermek. Na hétfőtől már ott sem lehet majd észrevenni.
1 max. 2 hét múlva visszaterelnek minket is az irodaházba. 50-60 ember fixen, naponta bent dolgozik, de ha a hébe-hóba heti 1szer berendelteket nézzük akkor 250 fő. Ebből úgy 50-60 a külföldre járó (áruszállítás címén karantén alól mentesítettek). Összesen 3-3 női-férfi mosdó van, központi klíma. Csak 1 embernek kell oda behozni a nyavalyát és "megjöttünk".
De vidéken és munkahelyen ugye nem támad a vírus, lezsírozták vele, szóval no para.
Gondolom a bezártság hozta ki belőlük 😥😥
Mint ahogy tegnap is írtam: ágyak felszabadítva, Cecília szerint "bármi megtörténhet" (arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy elkepzelhető-e, hogy robbanásszerűen emelkedhet a fertőzöttek és az elhunytak száma).
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy rengeteg ember felelőtlenül viselkedik.
Olvastam pár napja, kilencen vannak két szobára. Most vették észre, hogy nem tudják elviselni egymást...
A Kedvesem ma a főutcán látott sok fiatalt a kávézók előtt.Nem úgy van,hogy hétfőtől nyithatnak ki?
Fiam mondta, ügyelni ment, hárman utaztak a kocsiban.