Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ezt én is szeretném tudni.
Én már a lezárásánal kérdeztem, hogy ez valami politikus bolha?
Nem. Az a szar, hogy nem.
Van egy törvényi előírás. Mi felállítják a szinhelyet. Amit nem fognak tartani. Többen fognak az adztalokjoz leülni, és nem fogjuk átlátni, mert 2 szintes az ülőhely.
Eddig sem volt kellemes kitessékelik pár embert az eladási sorbol, ha fel órája 8*2 volt bent, most majd körbefutunk, hogy te, meg te meg te menjeket ki?
6 fele szemét van nálunk minden üzletben. A maszk kulon, az egészségügyi külön (ezeket külön cég gyűlni be, nekünk tilos hozzányúlni).
Újrahasznosítható, vegyes szemét. Papirpoharak, a papirpoharak fedoi (ez látszat, csak PR). Egyszerűen nem megy a szelektív gyűjtés, mert nincs a trogerek után idő szelektálni, lemosni -es a kukasoknal nincs a külön gyűjtés, xarnak rá.)
Valahol a zöldség külön zacskóba megy, mert ott van ilyen gyűjtés, és kolon a kávé zaccnak. Ez a plázákban van általában.
Valahol a fém dobozokat nem csak a tervezés szerint szedik kolon, hanem olyan a begyűjtése is.
Maszkbol nincs fertőzött vagy sem. Maszkot személyes döntés alapján lehet hordani, a cég eldobhatott biztosít. Semmilyen betegség gyanújával sem szabad dolgozni, de ha valaki azon felül biztosabb akar lenni, hordhatja, és minimum fél óránként csere, amikor úgyis kezet mos.
A hovedo kötenyeket mosatjuk, vagy ha valaki próba munkára jön, és kap egy napra egy inget.
Honnan tudjhatna valaki, hogy fertőzött? Tesztelik a mosoda előtt?
Ilyen sehol nincs. Mindent úgy kell kezelni, mintha fertőzött lenne.
Amúgy szerintem most emberen segített ez a hullám. Aki régen órákig akkor sem mosott kezet, ha a félórás csipogong volt sem. Most gyakrabban teszi, mint fél óra.
A Tolna megyeiek lázadók? Tolna meg a Tolna megye 2 külön fogalom.
Üdv: egy Tolna megyei, aki hordja a maszkot
nem fertőződött meg, sokkal távolságtartóbbak voltak az emberek, bárok, bulik nem voltak, nem volt lehetőségük megfertőződni.
Gondold végig magyarországon nem ugrott meg a halálozás, mint mondjuk a franciáknál, vagy olaszoknál... És a 10-12 szeres adat is nagyon nagyon kevés.
Szóval semmiféle nyájimmunitás nicnsen iddehaza.
Amúgy ha az adatokat nézzük még a súlyosan elesett területeken se lett nyájimmunitás. ha letojják, akkor mégegyszer tele lesznek a kórházak, és hullani fognak az emberek.
Az oltás tűnik egyenlőre válasznak, és addig kihúzni. Uyanis nagyon helyesen, a biztonsági fázisokat egyetlen egy oltással se ugorják át a fejlesztők. Így viszont van egy szint ami felé nem lehet gyorsitani az oltás elkészültét, hiába van hol tesztelni pl a nagyszámú fázist. (ha nem lennének elszabadult területk, akkor azért nem lenne oltás, mert nem lenne hol elvégezni a tényleges emberi teszteket. hát most sajnos van hol tesztlni a cégeknek)
Akkor pedig ismét nincs probléma, mert ha a város nagyja megfertőződött azt jelenti ott már működik a nyájimmunitás.
Ezek a szakértők azt mondják, amit mondani kell és amit hallani szeretnének odafönt.
kicsoda kiket ismer. az én legtöbb ismerősöm, örül, hogy nem lett tömeges betegség, tisztában van vele, hogy nem teszteltünk, ezért ilyen kevés a szám, a valóság legalább a tizszerese.
mondjuk én amikor elmondom, hogy a hivatalosan 74 eres városunkban összesen 80 tesztet végeztek, és ebből 66 pozitiv, , akkor mindenki elgondolkodik, hogy basszus, bárki lehet terjesztő, és senki se tudja mi a tényleges helyzet. Tehát nem csinálhatunk úgy, hgy jajj nincs semmi, mert fogalmunk sincs. de at tudjuk a város egy jelentő része olaszországban ás ausztriában sielt,... hát..
mindenesetre a többségen azt látom, hogy álarcosbál, meg megfullad, stb, nevetségesen üvöltözi az alapvető tudatlanságát fizikáról, járványok dinamikájáról, stb.
mintha odamennél a gombaszakértőhöz, közli veled, ez a gomba mérgező, te meg, ugyan már, hát majdnem olyan mint a másik (covid-infulenza) neked ne dumáljon, meg akar vezetni, hát te is látod, és te tudod... Közben meg nyilván fogalmad sincs, különben nem kezdenél el háborogni, hanem kidobnád a gombát és kész.
Kevesen gondolkodnak így, mint te. Vagy pedig hazudnak az emberek, ha velem találkoznak. De nem volt még olyan, aki bőszen helyeselte volna, hogy ő viselné a továbbiakban is, ha hirtelen meghoznák azt a döntést, hogy nem kell.
Ráadásul a plexi mögött azt tapasztalom az eladók sem igazán hordják. Ma a Sparban voltam vásárolni és egy pénztáros sem használta, pedig három kassza is működött.
felénk azért mondjuk a sportboltok pont komolyabban veszik :) De egyik boltban kb senki, ma voltam másikban, itt meg mindenkin volt (és min 10 ból 8 on, kilencen orrot takaróan rendesen viselve)
nem hivnám álarcosbálnak. Keleten teljesen természetesen hordjk. nem, nem a szmog iat, amit itt sokan sikitoznak kamuzva. Hanem a léguti nyavaják miatt. És nem is dőlnek ki fél cégek az infulenzazezonban. Meg fél iskolák...
De nyilván álarcosbál... szerintem meg józan ész.
Nyilván természettudományos oktatással, plusz józan paraszti ésszel lehetne ezt fejleszteni, hogy ne hőbörögjenek meg találjanak ki marhaságokat emberek, De hát egyik sincs a nagy jólétben. A jórészére a városi tömeglétnek igényt tartanak a tömegek, de a felelősség részét úgy látom sokan köszönik nem kérik. ez szomorú, mert amúgy nem egy nagy dolog ez a zárt térben maszk.
Tegnap sétáltunk a városban. Mint a napokban írtam pont egy buszmegálló mellett lakunk. Éppen hazaértünk, mikor láttuk, hogy egy közeli városból érkező busz megáll a megállóba. Nagyjából 10 ember ülhetett a buszon, de ott sem láttam 1-2 ember kivételével senkit, akin maszk lett volna.
Az emberek úgy gondolom, hogy a sok fejetlenség miatt már egyre többen nem hisznek ennek a járványosdinak.
Úgy gondolom, hogy egy esetleges második hullám esetén egyre kevesebben fogják ezeket a szabályokat betartani, mert egyszerűen nem hisznek a vírusban.
Az a helyzet, hogy eddig bárkivel beszéltem az ismeretségi körömből, legyen az kamionos, eladó, rendőr, egykori orvosi asszisztensnő, mind azt mondja túlzottak voltak az intézkedések, és már elegük van az egészből.
Felháborító, hogy arra a pár perces utazásra, bevásárlásra sem képesek felvenni a maszkot! Ennyi tisztelet van bennük más emberek iránt.
Többen úgy adnak a látszatra, hogy csak a szájukat takarják el.
Úh, nagyon dühös vagyok EZEKRE, mert nem emberek számomra.
nem mozoghattak szabadon, csak tojtak bele egyesek.
ahgy most is zárt térben, tömegközlekedésen kell maszk hivatalosan, és letojják.
mert a tanulatlan, tudatlan ember, azt képzeli mindent jobban tud, és majd ő tudja, ezért.
tényleg érdemes megnézni a kemenesi interjút.
Egyébként meg pont az EU kérésének megyünk ellen.
"Nem teljesíti az Európai Unió kérését Magyarország, Szerbia kivételével nem nyitjuk meg a határokat 14 EU-n kívüli ország állampolgárai számára – jelentette be OV. Az Európai Unió Tanácsa nemrég döntött arról, hogy július 1-től 14 ország számára megnyitja határait az Európai Unió. Eszerint szerdától a következő országok állampolgárai korlátozások nélkül beléphetnek az EU területére: Algéria, Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia, Uruguay."
Biztos az én hibám, de nem látom.
Ha pl én mehetek szabadon Egyiptomba, egy egyiptomi miért nem jöhet ide.
Mondjuk én alap dolgokat nem értek.
Pl ha Jancsi otthon van (volt) karanténban 14 napig, a családtagjai miért mozoghattak szabadon?
annak az az értelme, hogy mi úniós ország vagyunk. És az unió próbál egységesen fellépni. pl a gyógyszereket, oltásokat is elosztani, fejlesztéseket összehangolni.
tekints az únióra egy országként, és egyből látod az értelmét
Na ez igy jo hulyeseg... hogy ki se fernek a cuccok.
Maszkot en ugy tudtam csak a fertozottet kell kulon gyujteni. Ti azert nem vagytok korhaz.