Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én tegnap véletlen maszk nélkül mentem be, mert nagy beszélgetésben voltam, a vásárlás felén túl voltam, amikor eszembe jutott, hogy nincs rajtam, de nem is szólt érte senki.
Neked próbáltam volna, csak törölték a hozzászólásodat.
Nézem a tv-ben a híreket, ahogy a rendőrök ütik az íreket.
Magadnak vagy nekem válaszolsz? :))
Jaaj, biztos valami nem PC-t irtam. Mintha ti nem olvasnátok a híreket, mintha nem itt élnétek hanem valami dobozban
Gondolom, nem az iskolák újranyitásáért tüntettek, hanem az elmaradt fesztiválok, koncertek, bulik miatt.
Obi- Wan Kenobi is ezt mondta. Állj meg Luke a Westendbe, akarom mondani a vesztedbe rohansz.
Sajnos én is ezt tapasztalom, hogy a boltokban alig használják a maszkot. Csak két emberen volt normálisan, abból az egyik én voltam. :(
Én ma orvosnál voltam. Zárt térben mindenkin volt maszk, csak az emberek felének kilógott az orra. A dokinak a nyakán lógott, amíg tőlem 20 cm-re vizsgált.
Annyira elegem van.
Oké, a kijárási korlátozás tényleg egy rossz dolog, mi is megszenvedtük, bár nyilván jobb, mint egy lélegeztetőgépre kötve küzdeni az életedért.
De egy nyamvadt maszkot semmibe nem kerül felvenni! Akár azért, hogy ne legyünk betegek, illetve ne betegítsünk meg mást, akár azért, hogy ne legyen megint szigorúbb korlátozás, ha rákapcsol a vírus...
Neveletlen banda😊 Ha nem engednék be őket nyilván el tudnák viselni ezt a kis kényelmetlenséget.
Itt is ki van irva,és én is csodálkozom azon,hogy állitólag ,,,értelmes embereken,,,sem látok,mert hogy az a ,,,nemidén barnulton,,,nincs az nem csoda,azokat a pestis se viszi el,
Itt minden üzletre, áruházra stb. ki van téve, hogy csak abban lehet bemenni és soha nem is találkoztam még egyetlen vásárlóval sem, akin ne lett volna. Ezért csodálkoztam azon amit Piroska írt.
Akkor furcsa, hogy ennyire nem tartják be.
Na igen, a túlélés egyik nagyon fontos része volt mindig is a rugalmasság, az alkalmazkodás képessége a megváltozott körülményekhez.
Utcán már nem kötelező, de zárt helyen igen: boltok, hivatalok, posta, busz, hasonlók
Kötelező lenne. A mi városunkban már bírságoltak érte boltost és vevőt is.
Természetes hogy nem kellemes nagy melegben a maszk, szabadban nem is hordjuk, de zárt helyen igen jó ne ezen múljon az egészsége senekünk, sem másnak.
Ezekszerint otthon már nem kötelező? Itt be sem engednek a boltba maszk nélkül.
Most értem haza Lidl-ből,szinte alig volt olyan akin volt maszk, se eladón, se vásárlón, lehet hogy hülyének néznek, de én felveszem, nem más miatt, magam miatt.
Igen. Mert nem korrekt a tajekoztatas.
Csak nyomni kene a maszkot a turekmet, stb. Lathatolag japanban, del koreaban mukodik. Tavolsagtartas is mukodik.
Egyszeru dolgokkal lehet kvazi rendesen elni. De kicsit rugalmasnak kell lenni.
De sokan mint mindig, elonyoket akarnak, tenni erte nem.
De a virulogusok, epidemologusok ezt mondjak.
Pont ezert kerik a maszkhasznalatot. Meg esszel joves menest.
Szerintem sem megoldás a lázadás, de azt azért nagyon lehet érezni már most is, hogy mennyire feszültek az emberek és ha megint bekeményítenek félő, hogy kiborul a bili. 🤔
Nem lenne egyszerű azt mondani : nem tudjuk mi várható.
Tervezni azt nem kell, totális a bizonytalanság. Teljesen el akarják venni azt az érzetet, hogy én uralom az életem.
Amiért Szerbiában is teszik.
Biztosat senki nem tud mondani, a tévék meg rácuppannak minden félmondatra.
Az is baj, ha tudják előre, az is, ha nem. Jajjaj.
Nálunk is minden nap más verziót lehet hallani egy és ugyanazon televíziócsatornán. Egyik nap még azt mondják nem biztos, hogy lesz második hullám, utána, hogy elkerülhető, hogy legyen, a harmadik napon pedig, hogy készülni kell rá, mert minden valószínűség szerint jönni fog. :))
Így hogyan tervezzen bárki is bárhol?
Szlovéniában is újra gyülekezési korlátozást vezetnek be, Ausztria is meint szigorít Hegyeshalomnál. Nem irígylem az ingázókat.
Várható, hogy előbb-utóbb mindenhol megunják az emberek, hogy ,,szórakoznak" velük.