Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Sziasztok,
régen jártam erre, és csak az utolsó oldalakat néztem vissza. Ha emiatt hülyeséget kérdezek, akkor bocs!
Számtalan helyen látok olyan véleményt, amiben azt taglalják, hogy kamu ez az egész, nincs vírus.
Tegye már meg valaki, aki így gondolja, hogy elmondja, miből jutott erre a következtetésre! Egyszerűen nem tudok rájönni, mi értelme lenne kitalálni egy ilyen globális járványt.
Politika? Gazdaság?
Ha igen, akkor meg lehetne indokolni, hogy megértsem? Mert lehet, hogy naiv vagyok, de az istennek sem látok logikát az ilyen összeesküvés-elmeletekben. Sőt! Ha politika van benne, akkor éppen az lenne logikus, hogy elhallgatják a valós számokat.
Mivel ez a fórum politikamentes, elég lenne, ha csak általánosságban, virágnyelven magyarazna el valaki, hogy milyen logika alapján kamu a vírus.
Komolyan nem értem.
Köszi!
Basszus... de sok mellé ment... akkor újra:
Azt ne felejtsd el, hogy a nagynépességű keleti országokban, ahol fontos a termelés, egy sima infulenza szezonban is alap a maszkhasználat. És most is kiemelten fontosnak tartották az első pillanattól.
De nyugodtan lehet butaságokban is hinni. 🤷♀️
Az első bekezdésben leírtakkal nagyjából egyetértek. Nem mondom, hogy nincs vírus, de nagyobb a hiszti a világban, is mint kellene. Nem kell lefizetni az orvosokat, elég, ha józanul gondolkodnak. Szerintem te sem mondanál ellent a főnöködnek. Gondolom neked sem mindegy, hogy mennyi pénzt viszel haza, és a lakhelyedtől teszem azt 50 km-re dolgozol, vagy 150-re.
Ha tudod, hogy hülyék az intézkedések, miért teszel rájuk egy lapáttal a hozzászólásaiddal? Igen lehetne szankcionálni a maszk nem használatát, ha egységes intézkedések lennének, de még ezek nincsenek meg, fölösleges azért kardoskodnod, hogy büntessék a boltban és a tömegközlekedési eszközökön nem viselőket.
Mint már írtam többször a maszk viselése nem okoz gondot, ahol kell felrakom, mert tisztelem a munkájukat végzőket, nem akarok nekik kellemetlenséget okozni. De te már ezzel a ló túloldalára estél, hogy hisztérikusan követeled a nem, vagy nem helyesen viselők büntetését. A te fajtád rosszabb a vírusnál is.
Azt ne fwlejtsd el, hogy a nagyneoessegu leleti orszagokban, ahol fontos a termeles, egy sima infulenzaszezonban is fon5osnak tartottak mindiv is a maszkhasznalatot, es most is elso pillanattol... de nyugodtan lehet butasagokban is hinni.
🤷♀️
Micsoda mese... Te vagy az orvosuk? 18 ezer emberből már akkor is beteg volt mindig valaki valamivel, amikor ez a vírus sehol sem volt.
Értem én az álláspontotokat. Az a lényege, hogy ha nem kell a meccsen, akkor minek az áruházban. Ti nem értitek, hogy azért, mert nem mindenki akar meccsre menni és ordibálni, tehát aki nem akar odamenni, annak is vannak jogai.
Igen, tudjuk, hogy téged nem érdekel a nagyvilág, meg egyébként is minden országban hazudnak, vírus nincs, csak egy jó nagy összeesküvés, minden orvost és a betegségen átesettet lefizetnek minden országban, mert különben másnapra mindenhol mindenkit kirúgnának, hát jó sok embert kell...
Nem tudok azzal mit kezdeni, ha nem akarod megérteni, hogy a hülye intézkedések még nem jogosítanak fel, hogy ahol be kell tartani a szabályt, ott ne tedd. Koncertre és egyéb helyre járni nem kötelező, viszont tömegközlekedni, vásárolni el kell menni, mert az élet alapfeltételeihez tartozik. És azoknak az embereknek, akik betartják a szabályokat, joguk van, hogy a kötelező helyeken kevesebb esélyük legyen a megfertőződésre, mint ahogy neked jogod van a rendezvényeken maszk nélkül lenni.
Tudod mit, azt hiszem jobb lesz, ha a jövőben átugrod a hozzászólásaimat. A maszkkal kapcsolatos mai első hozzászólásomban sem neked válaszoltam, de te nem tudod kihagyni, hogy ha valaki a maszk mellett szól, akkor ne kezdj kötekedni és jelzőzni a másikat, amit aztán nem tudsz abbahagyni. Nem kell egyetérteni, lehetnek a vélemények különbözőek, de olyannal nem érdemes, aki nem képes uralkodni magán.
Vírust tagadni oktondiság.
Az hogy ki hány bőrt akar róla lehúzni és hogy formálja a helyzetet érdekei szerint az más kérdés.
A MÁV miért nem tesztel? Passz. Hogy 18ezer munkavállaló egészségi állapotával naprakész lenne? Kétlem. Nem tesztel, mert drága, meg amiről nem tud az nem fáj.
Én tudok 1-2 nagy céget akik nem homokba dugták a fejüket, hanem rászánták a pénzt és letesztelték a munkavállalókat. 1-2 fertőzött fennakadt, és igen elszenvedtek fiók vagy irodaház bezárást.
Én ismerek víruson áteseteket, koronás osztályon dolgozó orvost -nem hazait-. A vírus létezik. Pont.
Amúgy csak kérdezem, az orrom mit bocsájt ki ami neked ártalmas? Mert a szám oké. De az orrom???
És ha majd miniszterünk azt mondja, hogy oké, vége a vìrusnak, utána mit teszel? Életed végéig hordod a maszkot? :D :D
Céges, belső infó. Kb mintha kitennêd a bérpapìrodat. Szarom le, hogy mit hiszel.
Balkán kobra nem a szívem csücske, de vele értek egyet mert tökéletesen látja azt amit ti nem.
Pont azért nem fogják, mert ezek a szabályok nem következetesek. De te ebbe nem gondolsz bele, csak a paragrafusok alapján betartatnád. Igazi kocka vagy.
Lehetne maszkot hordani nem vagyok ellene, ha ezt mindenféle nagyobb rendezvényen kötelezővé tennék, de úgy, hogy csak találomra kijelölnek két helyet, ahol kell, máshol pedig mindenki azt tesz, amit szeretne, addig ez az egész hülyeség.
Az orvosok pedig azt mondják, amit mondaniuk kell, ha nem akarnak másnap egy vidéki kórház osztályos orvosaként tovább tevékenykedni.
No meg azért is, hogy ezekben a szektorokban dolgozók jövedelemhez jussanak.
A lakosság többsége nem rendelkezik annyi megtakarítással, hogy hónapokig ne dolgozzon.
Bocs, elnéztem a hozzászólásodat, úgy olvastam, hogy akik elmentek.
Megyek kávézni 😃
Látom egyre jobban sikerül bedurvulnod, el kellene menned a strandra lehűteni magadat, ott maszkot sem kell viselni. És még te félsz azoktól, akik szerint maszkot kell hordani, ha már van egy ilyen szabály? Hamarosan már ti fogjátok leköpni a maszkosokat.
Miért, mit írtam? Azt írtam, hogy hoztak egy szabályt, amit be is kellene tartatni, mert amíg nincs következmény, addig az emberek nem fogják. Hát tudod, ha neked ez elmebetegség, akkor veled van a gond. De gondolom te minden szabályra így reagálsz, ami neked éppen nem tetszik.
Ha hajlandó lennél végiggondolni, akkor rájönnél, hogy hülye intézkedések mindig voltak, de jelenleg nem a politikusok szavait, hanem az orvosokét kell figyelni/hallgatni/olvasni, mert azért ők mégis illetékesebbek. Tudod az a te döntésed, ha olyan meggondolatlan és könnyelmű vagy, hogy ha nem tiltják, akkor elmész habzó szájjal fröcsögni, de ne gondold, hogy ha ott megfertőződsz, akkor maszk nélkül felszállva nem fogod terjeszteni.
Aki elment az esküvőre megszegett bármilyen szabályt?
Azt is megbüntetnéd, aki éttetembe, szórakozóhelyre megy?
Ki kellene találni egy egységes szabályozást, ami logikus, és nem random ötletelés.