Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Teljesen nyugodt vagyok :)
Nincs két egyforma igény, két egyforma élet, egyforma szükséglet.
Én is Pestről járok Budára, és sokszor kocsival, vagy tömegközlekedéssel, a tömegközlekedés kicsit hosszabb. És igen dolgozom nyugi, napi 10-12 órákat.
Próbálkozni mindig lehet :D Ahhoz érteni is kellene hozzá.
ÉLNI akar, de az ÉLET nem csak a munkahely megtartása! Értem én, hogy több fronton gebasz van, de ha a felettes nem tanúsít megértést az alkalmazottja iránt, attól inkább jobb menekülni! Akkor ráfekszik a változásra, továbbképzi magát, szakmát vált vagy új állást keres!
Belegondolni is rossz, de itt most a legfontosabb szempont a megfontoltság és a józan ész! A legeslegfontosabb pedig, hogy feleslegesen NE PÁNIKOLJUNK, mert akkor a legrosszabb döntéseket hozhatjuk és bekerülünk egy olyan negatív spirálba, ami nemes egyszerűséggel lehúz!
Lehet, de eddig mindig valahogy sikerült megoldani az utánpótlást, még ha nem is volt előnyben a szakma. De most hogyan fogják megoldani? Aki kint van, az nem nagyon fog visszajönni, itthon pedig tömegesen fognak lemerülni az "elemek"! Nem ideiglenes "kiégés" lesz, hanem örökre fel fognak hagyni a pályával, ha csak nem lesz erősebb a SZOLGÁLAT az életösztönnél! Egyszerűen elfogy a motiváció és szó szerint undort fognak érezni a szakmájuk iránt! (Láttam ilyet!) Testileg-lelkileg nem fogják bírni! Már most is mondják, hogy a statisztika egyszerűen nem tudja követni a valós eseteket! És egy olyan ágazatnál, ami alapból rottyon van, ez nagyon rossz hír!
A rendelőkben a háziorvosok nem veszik fel a telefont.A COVID gyanus beteg családja kétségek közt van.A tisztifőorvos ma azt mondta: hogy senkit nem utasitottak el ,mert kérte a tesztet,mert gyanu merült fel.Nos sajnos,nem igy van,mert azt mondták,hogy a magas láz nem indok,különben is nincs elég teszt és különben is le vannak terhelve azok akik a mintát leveszik.Nos tavasszal és most is a család ápolja és gyógyitja a beteget,vásárol méregdrága gyógyszereket ,ki vannak téve annak,hogy melyikük a hordozó és mi lesz a munkahellyel ,arról már nem is beszélve ,hogy a magas láz igenis nem játék.Tehát a magas lázon 39 felettit értem és gyakorlatilag rövid időre megy csak le 38-39 közé.A fekvő beteg nem mászkálhat 40 km-re el és a családtagok is csak távolabb tudják a tesztet megcsináltatni és ha el is mennek a legközelebbi kijelölt kórházba,nem is fogják még aznap levenni a mintát.És még sorolhatnám tovább a problémát.És a végére az Í: hivjuk a mentőt ha légszomja van a betegnek,akkor biztos Covidos- mondták.Nos ...CSAK ennyi...
Igen, a legtöbb helyen bizony kirúgnak, ha rendszeresen kesel, koronavírus ide vagy oda. Most még több ember áll a sorban mögötted, aki szívesen beáll dolgozni, és bejár időre.
Kedves Nirci, ha munkaidőben, munka után megy valaki, akkor a következőn is annyian lesznek.
Főleg, gondolj bele van aki vidékről jár, nem mondhatja, hogy, áhh üsse kavics, majd a következő vonattal, hévvel stb.Ha valaki meg műszakba jár dolgozni, mondjuk EÜ. biztos boldog a váltótárs, aki netán szintén rohanna a vonathoz, ha kedvére vár addig valaki, amíg kevesebben lesznek.
Tuti nem dolgozol, vagy még, vagy már.
Én Pestről járok Budára, kb. 20 km. Nyáron még elmegy az ember kerékpárral, de amikor zuhog az eső nem igazán megoldás. Kocsival mehetnék, de másra sem keresnék, mint a parkolásra. Tehát, mint ahogy írta Aszparágusz, muszáj tömegközlekedéssel menni.
Nem értem, alig van, aki dolgozik, mire értetted? Persze rengeteg embernek megszűnt a munkája, így kevesebben dolgoznak. Sajnálattal meg tele a padlás náluk gondolom.
Semmi gond én is kerülöm a tömeget, és mivan ha kések, kirúgnak?! Nem lehet mindenkit kirúgni, igyis alig van aki dolgozik, én nem értem az embereket, nem jó neki a következő metró vagy busz talán?
ÉLNI akar, és azért nem késik el a munkahelyéről.
Rengeteg helyen nem tolerálják, ha munkanélküli lesz, egy forint jövedelem nélkül, akkor lehet, hogy abba fog belehalni.
Sajnos ősszel az eü. a valódi koronán kívül belepistul a koronának vélt mindenbe is. Gondold el, az összes náthás, megfázott szipákoló ember orvosért, tesztért telefonál, mindenki más azért üvöltözik a dolgozóval, hogy egész nap foglalt a vonal. + itt az oltási szezon.
Minimum 60 éves probléma van...
Ha elfogadják az új eü törvényt, ez még drasztikusabb lesz. Rengetegen el fogjak hagyni a pályát
Persze, de nem ilyen tömegben, és olyan nem versenyen, ahol a jobb helyezés érdekében nemcsak arrébb könyökölik a másikat, de még keresztül is gázolják egymást. Egyébként semmi gond a sporttal, valóban csak erősít.
Azt mondják, ez a szám csak nőni fog!
[link]
A "keménymag" kiég, utánpótlás pedig nem biztos hogy lesz! Ez akkor is fenyegetett, amikor még nem volt itt a vírus! (egészségügyi és szociális szféra)
Szép kilátások!
Én úgy gondolom, hogy erősíti az immunrendszert és az ebben az értelemben vett testhőmérséklet emelkedésnek csak pozitív (preventív) előnyei vannak!
Döntsd el, hogy ÉLNI akarsz és inkább késel a munkahelyedről, de nem passzírozod fel magad a tömegközlekedésre! Ha meghalsz, a kutyát nem fogja érdekelni, csak a közeli hozzátartozóidat, netán a barátaidat! "Jobb esetben" csak egy statisztikai példány leszel!
Úgyhogy én azt mondom: "A SZÜKSÉG TÖRVÉNYT BONT!"
Sajnos attól ,hogy a POLIOL-nál tünetmentesek ,ha tovább adták,akkor azok között lehetnek súlyosabb esetek is.A tesztelés folyamatos és mindig találnak újabb fertőzöttet.A városban igen csak nyugtalanok az emberek.A boltba ,postára és gyógyszertárba pedig menni kell.Ha kimegyünk gyakorlatilag alig van olyan hely ahol nem viselünk maszkot.
És nem hívtad a kórházat?
Én tuti nem bírnám ki...
És még egyebeket.
Amikor májusban kórházban voltam simán betettek a kórtermünkbe egy nénit, aki folyamatosan köhögött. Nem mertünk a szobában lenni. Kérdeztük a nővérkéket, hogy ez most, hogy lesz? És tudják e, hogy ez tutira nem korona? Nem tudták, elvitték tesztelni, a nénin folyamatosan rajta kellett lenni a maszknak, ablak nyitva, mi inkább kint voltunk. Kapott köptetőt a néni, másnap meg volt a negatív tesztje. De simán lehetett volna koronás is ennyi erővel és nem külön kórterembe tették amíg ki nem derül...
Lehet róla biztosan tudni, hogy ez a vírus, vagyis pozitív?
Kórházban MRSA fertőzést "szokás" kapni... persze nincs kizárva.
1,5 méter hát persze... Heringes volt felénk is.
Jó egészséget, mielőbbi felépülést kívánok a barátnődnek!
Teljesen mindegy. A tömegközlekedésre, ha rákényszerül valaki a futás az már csak felüdülés. Annyian voltak ma a buszon 17:30-kor, hogy volt, aki fel sem fért. Kb. így vigyáznak ránk, hogy ne fertőződjünk.
Köszi, csak mert annyit hallani hogy kb mindenki tünetmentes lásd MOL Tiszaújváros