Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
ÁNTSZ tünetek kezdetétől számítja, a határozatban.
Ha pozitív lesz, fel fognak hívni.
Nem háziorvosnál adják ezeket, hanem 2 oltóponton, csak szervezés a háziorvos feladata.
Az orvosok NEAK-listákat kapnak. Egyiken a 60 év alatti krónikus betegek vannak, másikon többiek, idősebbekkel kezdve fiatalabbak felé. Nem tudni, mit számítanak krónikus betegségnek, ha pl. nem jártál ezekkel kapcsolatban mostanában orvoshoz, akkor nincs az eeszt-ben BNO kód. 2017 óta működik áttekinthetően, korábbi betegségekről nincs elektronikus nyilvántartás. Miért izgulsz, hiszen már te vagy a következő soros, amint lesz oltóanyag. Max. 1 hét, mert ha ma nem hívtak holnapra, akkor már csak jövő héten.
Akkor az még gáz lehet, ha pozitív leszek és szeretnék majd kártyát kapni. Vagy lehet ahhoz elég lesz csatolni a hatósági karantén papírját?
Egyébként holnapra kaptam időpontot kíváncsi vagyok mi lesz a vége. Azt nem mondom, hogy nagyon rosszul vagyok, de ez nem is olyan mint amikor csak kicsit fáj a torkom és egy két napon belül javul.
Még egy kérdés. Ha hétvégén kezdődtek a tünetek és holnap megyek tesztre akkor is a teszttől számít a 10 nap? Mert az orvos a hétvégét írta be a tünetek kezdőidőpontjának.
Az lesz.
Arról van infója valakinek, hogy az antigén gyors teszt is bekerül-e az EESZT-be? Mostanában azzal kezdenek felénk.
Szerintetek érdemes lenne felhívnom a háziorvost és tesztet kérnem?
Szombat óta elkezdett fájni a torkom. Ahelyett, hogy javulna egyre rosszabb lesz főleg reggel. Emellett fárasztó a levegővétel és fejfájás plusz nyirokcsomó duzzanat is van a nyakamon.
Feleslegesen nem akarom terhelni az orvost, de az se lenne jó ha lefertőznék véletlen másokat.
Mert nálatok már biztos ott volt a vakcina. Az én orvosom még nem kapta meg, ezért nem adott időpontot.
Nem vagyok biztos benne hogy megkapom. Állítólag a krónikus betegség nélküli 60-on felüliek kapják a szputnyikot, de én tudok írni a lapra krónikus betegséget 2-t is. Bár nem szedek gyógyszereket. Idegrendszeri betegségem is, igaz hogy nem központi hanem perifériás, ez nem tudom mennyit vet a latba. Az arcideg bénulásom még nem jött helyre. Mi a véleményed ezekről?
Nálunk szombaton lesz Szputnyik oltás. Előbb adtak időpontot X főre, és utána kell beküldeni a névsort.
Időseknek továbbra is Pfizer.
Ezt a szervezést! Dokumentáció nélkül érkezett a kínai vakcina. :D
Nagyon szeretem Dr. Mangó Gabriella írásait, tanácsait. Nézzétek meg az immunerősítésről szóló előadását is, mert nagyon hasznos.
Okozott bennem egy kis feszkót, főleg azért mert ha nem fogadhatom el amit kínálnak, mikor kerülök ismét sorra. De a kő leesett a szívemről. Jövő héten valószínű megkapom, 3 hétre rá a másodikat is, március közepére végzek. :)
ha jön a meleg, nem is fogok ilyen dupla-tripla maszkokat hordani. Megteszi majd az orvisi maszk is. :)
"Kérdem én. Ha ő, a virológus nincs meggyőződve az oltóanyag ártalmatlanságáról, akkor ki lehet az aki meg tudna az ellenkezőjéről győzni?"
-
Hát ki, természetesen a külügyminiszterünk:))
Szintén Duda Ernő mondta:
"Az orosz vakcinával kapcsolatban a virológus azt mondta: erről az oltóanyagról viszonylag sokat lehet tudni, ez az egyik legkorszerűbb vakcina, nagyon hasonlít például az AstraZeneca oltóanyagára. Sőt, annyi újdonság is van benne, hogy nem ugyanazt a vektort használják az első és a második oltás alkalmával, hanem két különbözőt.
Duda Ernő úgy fogalmazott: csak az a "gondja", hogy az Európai Unió már lekötött számunkra 20 millió vakcinát, nincs meggyőződve róla, hogy további egymillióra lenne szükség. Ugyanakkor kijelentette: ha ezzel az orosz vakcinával kellene beoltatnia magát, nem lenne kifogása."
Hát igen... ha nem lenne ennyiféle, csak egy, akkor a választék kimerülne igen-nem lehetőségben.
Mondjuk nem csak oltásra jellemző ez, hanem bármilyen termékre, ha nagyobb választék mutatkozik.
Hát, megint belebotlottam:
"Duda Ernő virológus a kormány által is beszerezni kívánt kínai oltóanyagról elmondta, ez inaktivált koronavírust tartalmaz, és nincs meggyőződve róla, hogy a vírus az inaktivitástól elveszti képességét arra, hogy gondot okozzon. Az orosz vakcina viszont szerinte egy modern készítmény, amivel be is oltatná magát"
Innen: [link]
Kérdem én. Ha ő, a virológus nincs meggyőződve az oltóanyag ártalmatlanságáról, akkor ki lehet az aki meg tudna az ellenkezőjéről győzni?