Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt hallottam, hogy kerékpáron nem kell maszk. Elnézést, ha volt már róla szó. Ez le van írva valahol? Bár még most ráfagynék a bicóra, de később jó lenne maszk nélkül kerékpározni.
Köszi. Ezt tudom, hogy emelkedik a beteg szám.
Az áll a bál, az ennél többet, rosszt, fejetlenséget jelent. Persze ha belegondolok, akkor nagyon fejetlenül kezelik a politikusok a helyzetet. Nem is értem miért nem bízzák rá a járványügyi szakemberekre a járvány kezelését, hiszen ehhez ők értenek a legjobban.
Nálunk másnap hívják, harmadik napon teszt. Gyorstesztnek azonnal, PCR-nak 2 nap m. van eredménye.
De most már sokkal többen vannak, elhúzódhat.
Kért az orvosom tesztet, csak nem múlik a láz, hőemelkedés már 4. napja szenvedek.
Bizok benne, hogy nem covid csak sima influenza.
Én pl nem. És sokan nem. Semmiben.
Globusnak jobban hiszek.
Legyen: nyavalygok.
Értem, az élet változás. Nem írógépen dolgozom, hanem számítógépen, mobiltelefont használok, internetet, amíg a nagyszüleim szó szerint a földet túrták.
Ha csak a saját életem nézem: tizenöt éve huszonéves voltam, nyilván frissebb, feszesebb, csillogóbb szemű, mint most.
Nem ezeken kesergek, hidd el. Mégcsak nem is azon, hogy istenem, nem utazhatok kevdem szerint a földtekén. (Bár, ha bizonyos körökhöz tartoznék, repülhetnék most is gond nélkül, de ugye, politikamentesek vagyunk.)
De, felvállalom, hogy nyavalygok: azokért az iskolásokért, akiket home office-ban anyu tanít írni, olvasni. Akik nem találkozhatnak a társaikkal. A fiatalokért, akik a franc sem tudja, hogy érettségiznek majd. Akiknek kimarad az barátokkal lógás, önfeledt buli, szerelmes andalgás. Nagyszülőkért, akik ezentúl úgy néznek az unokára, hogy vajon nem öli-e meg őket a csöndben átadott ragállyal. Azokért a családokért, barátokért, akik közt megromlik a viszony, mert valaki oltatna, más meg nem. (Olyan lesz ez, mint anno a vallásos-nem vallásos vonal. Volt olyan velemkorú munkatársnőm, akinél mikor kb. 8-9 éve házasodott, a férj családjának egy része azt mondta, be nem teszi a lábát templomi esküvőre.)Azokért a külföldön dolgozókért, akik egy éve nem tudtak hazajönni a családjukhoz.
A bizalomért, biztonságért, ami végképp elveszett. Bármikor jöhet egy lockdown, bármikor megnyomhatják a stop gombot a világban, behúzhatják a satuféket.
Azért ez egy picit nagyobb horderejű változás, jogosabb fájdalom ahhoz képest, minthogy sóhajt egyet az ember, és azt mondja "régen minden jobb volt", meg "bezzeg a mai fiatalok."
Te is nagyon vigyázz magadra, ha más nem teszi sajnos.
Neked is Jó egészséget!!
Talán nem a brit mutánst kapta el az anya, mert az sokkal fertőzőbb, mint a tavalyi vírus.
Tegnap tudtam meg : egyik barátnőm rokonainál először a feleség lett beteg majdnem 39 fokos lázzal, majd pár nap múlva a férje is. Covidosok lettek. Kb. 60 év körüli házaspár, még járnak dolgozni ( mikor egészségesek).
Igen a jövőben.
Nem tudok tervezni 1 hetet előre (tavaszi szünet), mint tehettem azt 2 évvel ezelőtt.
S szerintem ezzel nem én vagyok az országban egyedül.
Na ez a régi élet.
Jelen időről beszélek, érintve a tudás távoli jövőjét, mert percről-percre látom.
Rendben. Máshol élünk, ez lehet a baj.
Jelenleg itt lesz a tavaszi szünet és nem vihetem el a gyerekeket akár egy Tiszalöki erőművet megnézni, hogy ne csak online, vagy képeken lássák, mert 20:00-ra haza kell érni.
Én így értem a jelen problémákat, hogy érthetőbb legyen.
De ezt is lehetne sorolni, hogy a BP.-i ember nem tudja meglátogatni a szeretteit (mondjuk az anyukáját), mert nem ér vissza Bp-re 20:00-ig. Talán leegyszerűsítve így érthető, hogy mi az értékrend és vélemény. Ami nem a jövő, hanem a jelen.
de ti már éltetek a jövőben?
én még nem... én azt gondolom továbbra is változni fognak a dolgok, és nem állandósult most se semmi. csak ennyi. Ez nem értékrend kérdése.
Én múzemumba szeretnék menni, kirándulni, kerti sütögetni a barátokkal, stb. ebből azt gondolom kettőt minden gond nélkül meg fogok tudni tenni nyáron valószínűleg.aztán majd utána lehet megint nem. meglátjuk mit hoz a jövő. Én nem tudom előre, csak azt, hogy mindig midnen változik.
Szívesen idézném K.K. szavait kicsi módosítással erre vonatkozóan....
2020 áprilisában azt mondták valakik (politikamentesen), hogy ha ferőtlenítesz, ha használsz maszkot, akkor a karácsonyra minden rendben lesz. NEM lett.
Majd szeptemberben: Azért van szükség a korlátozásokra, hogy tavasszal mindenki mehessen, hogy minden újra a régi legyen, hogy a gazdaság visszaálljon, sőt szárnyaljon. NEM lett.
MOST azért kell a szigorítás, mert 3.hullám, mert baj van, mert a nyárra minden rendben legyen.
Nem mondom, hogy NEM lesz,(nem szeretnék rémhírt terjeszteni) de ezek alapján van egy sejtésem....
Más értékrend van mindenkinél.
Amiért valójában senki sem okolható, mert kinek ez-kinek az a fontos.