Koponya MR (beszélgetés)
Köszönöm, megvolt a vizsgálat, fura volt, azt hittem, hogy majd csak mechanikusan kattog, de fütyült és vinnyogott, és abbahagyta és újra kezdte, és ez ijesztőbb volt. Nem mertem közben kinyitni a szemem, nehogy meglássak vmit :) Gondolom, amúgy sem lett volna mit, de nem mertem.
Az eredményem negatív. Először nem örültem neki, mert így még most sincs diagnózis és nincs megfelelő kezelés... De azóta megnyugodtam, és most már örülök, hogy nem találtak semmit, mert így olyanokat zártak ki, mint a szklerózis multiplex... Hétfőn megyek vissza kontrollra, akkor kiderül, hogy mikor kell gerinc mr-re mennem... ami egy fokkal durvább, mert ott teljesen be fognak tolni :S
Sajnos az alvástól nem tartok, mert akkor sem tudok aludni, amikor kellene...
Köszönöm
Engem is porckorongsérv miatt utaltak be MRI-re, illetve mielőtt a képek elkészültek volna, nem tudták, hogy porckorongsérv. Mivel 21 éves korban szokatlan, hogy egészséges ember nem tud kikelni az ágyból, sürgősségi időpontot kaptam.
Én is féltem az eljárástól, de inkább olyan, mint valami szoláriumban vagy szaunában feküdni 25 percig. Nem érzel semmit, a gép kattog néha, annyira nem is szűk a hely, mint elsőre gondoltam - én is féltem, hogy klausztrofóbia, meg szűk cső, de azért nem két centire van az orrodtól -, lehet hallani, hogy dolgozik, fotózik, és igyekezni kell tényleg nem mozogni, és pihenten, lassan lélegezni. Én egész idő alatt arra koncentráltam, ne mozduljanak be a képek, szépen mozdulatlan maradtam, nyugodtan vettem a levegőt.
Nagy segítség bármilyen betegségnél, igyekezz, hogy nyugodt, stabil képeket tudjanak csinálni.
Fizioterápiára kellett járnom, kb. 2 hónap volt nekem a gyógyulás...
Nem kevés fiziokezelés volt... Olyan is, amibe a lábam lógatom, galván rekeszes, meg a gerincemre, és a lábam végére, és még külön a térdeimre is kaptam... Aztán akkor először írták fel az apranaxot, erős hatású fájdalom csillapító, max. 2x1 egy nap, és ki kell várni a 12 órát a két bevétel közt, és lábra tudtam vele állni...
Jesszum pepi!!! Kérlek írj róla bővebben, hogyan élted túl, mert én már az utolsókat rúgom, nagyon ki vagyok idegileg, és főleg mert aludni sem tudok... A boldogságtól, hogy ezt írtad, most könnybe-lábad a szemem!!!
Kérlek írj, hogyan lehet elviselhetőbbé tenni!!! Van-e vmi gyógyszer, amitől javul.
És hogy ezt lehet kezelni? Vagy megmarad? Fogok újra futni? Vagy együtt kell élnem vele...
Az a bajom, hogy dec 13-ra van koponya mr időpontom és 20ra kontrollom ideggyogyihoz... De mire újra beutal gerinc mr-re addig megint sok idő fog eltelni... és már előre utálom az egészet... Írj Magadról bővebben kérlek, a gerincem egyáltalán nem fáj, nincs sugárzó fájdalom...
Semmit sem érzel, csak szeletekben fényképezik a gerincet, koponyáról meg csak CT-m volt, az egy hatalmas kerek akármi, amiben benne van a fej...
Akinek az MR-ben koponya felvétele van, annak csak a koponya erejéig tol be a gép...
Nekem volt gerinc MR-m, és igen, teljesen a csőben fekszel, kb. 25 perc, és csak a fémeket kell levenni, a ruha maradhat, még a melltartót is le kell venni a fémcsat miatt...
De adnak tájékoztatást előtte...
Mivel egy mágneses térbe mész be... És nem lehet hozzá pacemaker sem, mert akkor nem lehet MR.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen egy koponya ill gerinc MR. Teljesen bedugnak a csőbe? Le kell vetkőzni hozzá? Meddig tart a vizsgálat? Egyáltalán csőbe dugnak? Vagy az a ct? Érez vmit az ember? A válaszokat előre is köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Mit tudsz a teljes koponya besugárzásról? Káros, vagy hasznos?
- Túl nagy kutacs miatt koponya ultrahang - tapasztalatok?
- Mit tudtok a koponyában lévö cisztárol?
- A koponya MRI vizsgálattal csak az agyat vizsgáljak vagy az arcot is?
- Minden kórházban térítésköteles a koponya-és hasi ultrahang a babáknál?
- Most megyek koponya MR-re. Bevallom, kicsit félek.