"Kisütött vagy rántott panír" elnevezések (beszélgetés)
A cigány kenyér = vakaró
Mi (viharsarok) minden olyan tésztát bodag-nak neveztünk, ami valami finomsághoz valóból lemaradt, amit már csak úgy utólag összegyúrtunk, és pl. a tepesi sarkába dugtuk, stb. stb. Ezen az alapon neveztük bodagnak.
Tudtam,hogy jó sok név előkerül! :)
Én még esetleg akkor szoktam ilyet süni,ha rántott karfiolt készítek.Az apró főtt karfioldarabkákat összenyomom,és a megmaradt panírral megsütöm. Nem dobok ki semmit alapon.
Pampuska.
(tartásmártást szoktam gyorsan kikeverni hozzá. Csak én eszem, mert én nem eszem húst)
Tojás.
Nyilván nem csak az, de ha ott van a rántott hús mellett, akkor az a tojás.
Mint a másik fórumban is írtam neked, hogy ez nálunk CSALÓKA.
Mert pont úgy néz ki, mint a rántott hús, de ha beleharapsz, akkor csalódsz nagyot.
A Viharsarokból származó fórumozóknak ez ismerős lesz!:)
További ajánlott fórumok:
- Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt?
- Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája?
- Milyen sütőben sült zöldség illik a magos panírral készült rántott hús mellé?
- Ha rántott gombát sütsz, akkor előtte megfőzöd kicsit, vagy nyersen panírozod és csak sütöd?
- Hónapok régi elnevezései
- Szeretnék megtudni valamit a Matuzalem elnevezésű étrend-kiegészítővel kapcsolatban: allergiára használható-e, gyerekek szedhetik-e?