Kistesó-kérdés, avagy legyen, ne legyen? (beszélgetés)
Én egyet sem tudok elvinni, és nem is akarok igazából, de ha neked tényleg ez a kérdés, akkor valóban akkora gondok nem lehetnek.
Egyre viccesebb a fórum! Én most fogom magam meg a két kicsi gyerekemet berakom a legkissebbet a babkocsiba és elidulunk az óvodába a 3. gyerkőcért. Veszünk hazafelé a zöldségesnél mindenkinek egy szabadon választott gyümölcsöt,amit éppen kíván(dinnyét nem),meg egy csomag kekszet,ezzel aztám megállunk a játszótéren ,s miután a keksz illata odacsábította a többi gyereket ,megkínáljuk őket ,s majd megkérdezzük zavarja e őket ha nem márkás cipő van a lábunkon. Ha a válasz nem akkor együtt szaladgálják végig a délutánt. :) A gazdag gyerekek meg nyomkodhatják otthon amit szeretnének. Na puszi mindenkinek. Végül csak annyit hogy mindenki csinálja úgy ahogy neki jólesik ,eddig is így volt ez és ezután is így marad. Örülök hogy megismerhettelek titeket és avéleményeteket!
Köszönöm szépen!
Én is most már megyek vinni sétálni ezt a gyereket. Egy órája kellett volna! Bár békésen alszik odakint.. Lusta dög vagyok.
Boldog lennék, ha írnátok még minél többet, mindből tanulok!
És akkor te beszélsz arról, hogy kit érdekel az adidas cipő, mikor ilyen cinikus megjegyzéseket teszel. Nem, képzeld, nem voltam. 17 voltam, mikor a párom először elvitt.
'A' variáció: Sielés helyett más elfoglaltságot választotok.
'B' variáció: Ha 3-an eltudtok menni sielni, akkor jut hely a 4.-nek is.
Komolyan, ha ilyeneken gondolkodsz, akkor olyan nagy gondotok nem lehet! :)
Az nem tudom nálad mit jelent,de akkor hajrá min kell még gondolkodni..szived mélyén szeretnéd,párod is benne lenne,anyagilag nem okozna különösebb problémát,akkor meg mi itt a kérdés?
Tesó nem a szülőnek kell hanem a gyereknek,elhiszem h köztetek rossz a viszony,de nekem pl a húgom a bizalmasom és tök jó volt a pasikat kibeszélni,meg barbie-ni együtt,tv-t nézni,egymás vállán sírni(mert elég szar gyerekkorunk volt sajnos)volt kire számítsak..lehet,h imádnák egymást lehet nem..de ha nem próbálod sose tudod meg és lehet örökre bánni fogod..mennem kell mostmár a lánykámért..kívánom,hogy hozd meg a jó döntést..szép napot neked!
Sajnos annyi időm nincs, hogy végig olvassam az egész fórumot, de már látom :)
Értem most már a tesóhoz való viszonyodat. Nem egyszerű. Nálunk is van bosszantás, de szerencsére kezelhetőek és annyira nem is rosszak. De ez úgyis változni fog, meg én úgy gondolom, hogy mi szülők vagyunk azok, akik segíteni tudnak a jó testvér viszony kialakításában.
Csak azt tudom mondani, hogy idővel kialakul, hogy mit szeretnétek. Aludj rá párat.
Gyerekként. De már ő is mindent szeretne megadni a fiának.
Síelni? Ja... ja hogy szerinted luxus és felesleges. Oké. Szerintem nem az. Szerintem FONTOS.
Pont neki mondod, aki még moziban sem volt?
Ó, te ifjú vagy!:))
Én 3-4 év múlva öreg leszek! De komolyan.
Én értem, amit írsz.
Mi van, ha nem tudom a két gyereket elvinni síelni?!!
előre senki sem tud számolni ,senki nem tudja ha szül még egy gyereket akkor 10 év múlva majd hogyan fog állni anyagilag és mennyibe fog kerülni egy rendes cipő,vagy mi lesz akkor az éppen aktuális őrület amit majd kívánni foga agyerek. Ha mindenki ezen matekozna már kihalt volna az emberiség. Veszünk azt amire futja,nem veszünk amire nem futja. A gyereket meg kiengeszteljük azzal hogy sütünk egy tepsi lekváros buktát és meghívjuk az adidas cipős haverokat is :)
29 leszek júliusba és a kicsi is akkor születik..egyébként én meg mindig azt mondtam az ideális korkülönbség a 2év..a felett soha nem szülnék mégegyet..aztán nézd mi lett:-)Nála is az anyagi része volt a gond(mármint a páromnál)aztán kiderült,hogy azért mert ő mindenből a legjobbat akarta a gyereknek.Minden évben repülős utakon voltunk,nyáron folyamatosan aqarénáztunk,gyereknek program program hátán..aztán végül úgy döntöttünk,hogy lehet nem minden évben megyünk külföldre csak 2évente és beérjük a stranddal a csúzdapark helyett,de enni kap,nem fogunk állandóan itthon ülni,ruhája lesz és jó minőségű cipője,de azért mert 2turórudi helyett csak 1et fog kapni nem fog belebetegedni a gyerek.Szóval ha nem kerültök nyomorba a 2.miatt és az lapvető szükségletei meglesznek én ezt nem tartom elég oknak..
A férjem mit szeretne, a 117.-ben írtam le.
Igen, értem, hogy hülyeségnek tartod, nyilván igaza volt Pen-nek, amikor írta, h én vmit úgy látok, az még nem tény.
Mindenesetre tapasztalatom az, hogy nekem van tesóm, de ő annyira nem szeret engem sztem- de legalábbis úgy adja elő. Persze, ha életveszélyben vagyok, akkor aggódik- nyilván...
Tesóm talán pont azért nem szeret, mert gyerekként csak a gondot jelentettem neki: szétpakoltam stb.
Sőt látom az ő gyerekeit... hát édesek, tüneményesek, de őszintén szólva a nagy elég sokat szemétkedik a kisebbel.
Szerintem én magam is tökéletesebbnek érezném két gyerekkel. Most nem érzem jól magam! Ez biztos.
Nem az adidas cipő a lényeg. Nekem nem volt normális biciklim, sőt semmilyen sem volt. És mint írtam, nem tudtam a barátaimmal sehova sem menni, mert nem volt pénz mozijegyre pl.
nem ítéllek el,persze az ember mindíg a legjobbat akarja a gyerekének,de nem mindenáron. És a fórumindításból kiindulva nem az "adidas" vagy az "aple" fog dönteni hogy lesz e kistesó
igen, én is így gondolom.
Hogy jut el egy gyerek addig, hogy adidas cipő után kezdjen sóvárogni? Hogy én soha nem sóvárogtam utána? Annyira le.tam, hogy hihetetlen! A férjem elkezdett nekem udvarolni öt éve, aggatta magára a converse, adidas, mindenféle cuccokat, hogy bevágódjon, mert azt hallotta, erre buknak a csajok. Hát nekem aztán öltözhetett, ahogy akart, mert évekig nem tűnt fel, mi van a lábán, annyira izgatott!
Aki igent mond, az legyen "tiszteletbeli keresztmama" némi anyagi támogatással... :)
Félre a tréfával. Több ismerôs úgy vállalt gyermeket, hogy a taníttatás folyamatos legyen, ne egyszerre kettô. Így 3-3,5-4 év volt közöttük.
Értem. Nálam annyiban más, hogy én annyira most akarom- tudom, hiba. Még dacból is azt mondom, hogy most vagy soha.
Amikor az elsővel voltam terhes, már akkor számolgattam, hogy a második mikor fog megszületni. A férjem egyik alkalommal viccelődött is, amikor mondtam ,h alig várom ,h megszülessen, ő azt kérdezte: " a másodikat?"
Ezért nehéz elfogadnom, hogy ilyen-olyan akadályok miatt mégsem lehet!
Te meg ugyebár nem is akartál hallani róla. Hány éves vagy, most, h a másodikat várod?
Az utolsó pár mondatod akkora bődületes hülyeség, hogy az ember rögtön falnak megy!
Nekem két gyermekem van, imádják egymást és érezhetően jó nekik így!!! Jól el vannak, persze vannak nehézségek, de idővel minden megoldódik.
Én mint szülő, jól éreztem magam egy gyerekkel is, kevesebb volt a gond az biztos, de nekem így két gyerekkel tökéletes!
Egyke vagyok, a szüleim terveztek tesót, de sajnos az élet máshogy alakult. Most így felnőtt fejjel mindent megadnék, ha itt lehetne.
Tény, hogy mindent megkaptam egykeként, de a két gyerekem is megkap mindent amire igazán szükségük van ebben az életkorban!
Még csak most szültél, várj még egy picit a döntéssel, ha csak az anyagiak miatt félsz belevágni, akkor csak azt tudom mondani, hogy ahol háromnak jut, ott jut egy negyediknek is!
De ez csak a ti közös döntésetek lehet a férjeddel. Ő mit szeretne?
Nyilván akkor is tudnék osztozni, ha régen nem kellett volna annyiunknak olyan kevés nm-en.
Az én párom 3évig mondta,hogy nem kell még egy mert nem tudjuk eltartani..aztán jött ez a fordulat amit írtam nála..ja és persze h eltudjuk tartani,az anno kifogás volt nála..
:-)Én is ezt mondtam..hidd el.Páromnak mondtam is,ha még egy gyereket akarsz,menj ki külföldre szedj össze egy béranyát,vagy hagyj ott..hidd el nagyon de nagyon nem akartam mégegyet a gondolattol is kirázott a hideg,gratulálni se tudtam az olyan anyukáknak akinek jött a 2...aztán a párom közölte velem,hogy neki a legnagyobb boldogság az lenne ha babázhatna és láttam rajta,hogy mennyire szeretné..na itt elgondolkodtam kicsit..és jól átgondolva úgy döntöttem legyen..a kislányom reakciója pedig napról napra megerősít ebben..és mostmár örülök is neki csak fura lesz újra babázni:-)de mondom 3évig hallani se akartam róla..ezért jó az a mondás Soha ne mond,hogy soha
6-7 év múlva is itt fogunk lakni.
Nem támogatom én a diszkriminálást, nyilván én is úgy fogom nevelni a fiam, hogy ezek ne fontos dolgok legyenek, ugyanakkor meg is védeném ettől. És szerintem ez nem elitélendő.
További ajánlott fórumok:
- Házi feladat, avagy szülői értekezlet, hogy élmény legyen a tanulás...
- Legyen már nyár avagy unjuk együtt a hideget. Osszuk meg a nyaralási terveket, elevenítsük föl a szép pillanatokat!
- Csókolózási tanácsok, avagy tippek, hogy izgalmasabb legyen!
- Örökké gyerekek? avagy milyen szoros legyen a kapcsolat a szülőkkel?
- Értékrend változás, avagy, mi az első, hogy saját lakásod, vagy kocsid legyen?
- Intimszőrzet : avagy legyen, vagy ne legyen