Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést (beszélgetés)
Sose tudhatod, nekem 52napon lett pozitiv addig 8 negativat csináltam. El se hinném hogy babát várok ha nem lenne már 4 pozitiv teszt:) egy nap 25ször megnézegetem őket:) és a mai már egészen erős csíkocska:)
Szia, egy kalappal a 2. lurkóhoz!
Az tényleg nagyon jó, itt Pesten 45000-től vannak. Nekünk az állami bölcsi a 8. kerületben 18-20 ezer lett volna, viszont felvették egy másikba is, ami olcsóbb és munkahelyközeli, de az másik kerület.
Mi vidéki városban lakunk itt kb 15ezer de bp-n ennek a többszöröse.
Mar tobb mint egy hete kesik... lehet hetfon csinalok egy tesztet megint bar gyanitom csak penz kidobas lesz belole... ma reggel meg akartam nezni a mehszajam furdes utan es konkretan akarhogy kepesztettem nm erem el...
én nekem utolsó mensi június 27.-én kezdődött kb. 1 hétig tartott és utána fogtunk hozzá, július 26.-ára nem vártam és július 24.-e volt Jónás napom és július 26,27,29,31.-én is teszteltem negatívat végül aug.2.-án 7 napos menses kimaradás után lett pozitív a tesztem.
Neked hany napra lett pozi teszted? Igyekszunk ezzel a ket naponta dologgal mi is. De a parom beteg volt egy hetig elvileg mikor nekem meg kellett vna jonnie szal az kimaradt de am majdnm minden nap akcioztunk. Aug 9-en jott meg utoljara szepen abba i shagytam a bogyot. Ment az akciozas mint ah meg van irva.. 6-ara nm vartam hat nm is jott azota se... de nm erzem ugy h terhes lennek... az akciozast folytatjuk... aztan meg meglatjuk mi lesz... de mar azt se tudom mikor teszteljek h aez igy megy tovabb
Tervezzük mi is. A hét elején volt peteérésem.Dolgoztunk az ügyön. :) 27.-én kiderül.(Van már egy 1 éves kisfiam)
magánbölcsi? - már olyan is van, mennyibe kerül?
Bár egyre jobban úgy vagyok vele hogy nem adnám be a kisfiam...
Biztos drága a magán, az állami meg egyrészt messze van kocsival közel lenne, de azzal nem járok, a tömegközlekedés meg eléggé kaotikus lenne. Meg aztán még picuri a kisfiam még 2 sem lesz a kistesó érkeztekor...
Meg szerintem fel sem vennének az államiba mert nem dolgozom hanem a kicsivel lennék itthon...
én még ezt sose néztem magamnál egy biztos ahhoz hogy baba legyen együtt kell lenni - mi júliusban mensi után 2 naponta együtt voltunk, és mivel nem jött meg a mensi még utána is és így sikerült teherbe esnem....
ha nincsen komolyabb probléma akkor a gyakori együttlét a kulcsa az egésznek, szóval próbáljatok 1 hónapot így ki a pároddal!
Lanyok szerintetek lehetseges h a 35 . Napon jarok es most lenne pe-m? Mert jonas szerint mar reg volt de mar harom napja ellenorizgetem ezt a mehszaj dolgot es ma vagyok eloszor biztos benneh nyitva van alig erem el es puha is...
Egyébként, én 2 kicsivel voltam itthon amikor Hamza született és meglepően gördülékenyen mentek a dolgok:) hazajöttünk a kórházból és másnap már egyedül voltam. sikerült egyszerre altatnom is őket:) még most is sokat vagyok egyedül, férjem hónapokra elmegy. most is pl okt-től 3 hónapra. terhesen, 2 gyerekkel, ovi, bölcsi, de bízom benne hogy menni fog..
Szia! bocsi, elég kótyagos vagyok..:)
Lehet hogy tudok dolgozni addigi amíg megszülök, a férjem mellett. de ez még nem biztos! amúgy Hamzát nem vennék be állami bölcsibe, én magánba járatom. reggel 9-12ig. ebben az időben itthon pakolás, főzés, némi takarítás van, ami ritkán jön össze sírás nélkül..mert játékot lát benne, húzza a nacimat, és én se haladok..valamint észrevettem, hogy Hamza nagyon élvezi a gyerektársaságot pl amikor Amirt hozzuk haza az oviból, Hamza is beszalad a gyerekek közé és alig lehet hazahozni..szóval mindent összevetve szerintem jó lesz neki egy kis délelőtti játék a bölcsiben. a szopik úgyis ritkulnak már, és megváltozhatott a tejem íze mert ízlelgeti, cuppog, pofákat vág..látszik hogy nem jön be neki! 18hós, és eddig számtalanszor szopizott, mostmár próbálom az alvásokra szűkíteni.
Amúgy azt számoltam hogy mikor szülök épp szünet lesz az oviban és a bölcsiben is..jó lesz..:)
Sztem amugy ez a legrosszabb... van mar harom negativ tesztem(legutobbi hetfon) mar egy hete kesik. Ha nem sikerult ebben a honapban a baba legalabb jonne meg h ujra probalkozhassunk... igy meg csak feleslegesen telnek a napok... en meg folyton csak agyalok
Szia, nálam sincs semmi, de 2 hét múlva mehetek dokihoz és akkor remélem, ad valami magyarázatot erre az összevisszaságra :)
Szia!
Igaz, én még csak a 17.napon vagyok de nekem is elég fura a hőm. Bár most mérem először, nincs viszonyítási alapom. Negyedik napja 36,6. Lassan nem kéne emelkednie?
35. Nap. Mensinek semmi jele. Igaz tele vagyok pattanassal mint vmi tinedzser... a hom 5 napja 36.5. Minden reggel ugyanannyi az h lehetseges? Eddig 36.1 es 36.3 kozozt ingadozott... veletek mizujs csajok?
Egyik barátnőm is kismama, és úgy vették fel a kisfiát, aki 2 éves, h eltitkolta a bölcsiben. A munkahely kiadta neki az igazolást, mert állományban van, de már eljött eü szabira. Amúgy még tényleg kicsi a fiacskád szerintem is.
Igen, olvastam. Itt nálunk nem igazán veszik be azokat a gyerekeket, akiknnél valamelyik szülő nem dolgozik., kivételt képeznek ez alól a szociálisan rászorululók. Na meg azt hiszem délig be lehet vinni, ha anya otthon van, de majdnem teljes árat kell fizetni.
olvastad a 2320as bejegyzésem a bölcsiről?
csak azért kérdezgetek mert nálunk is felmerült a dolog de én még kicsinek érzem hozzá akisfiam, holott tudom, hogy 2 picurival együtt itthon lenni nem lesz könnyű főleg amíg a szopi be nem áll.
gyakori pisilés hullámzóan de lényegében elejétől a végéig volt kisfiamnál.
Ill szintén az első terhességben a melleim is nagyon érzékenyek voltak.
Most leginkább a fáradékonyság van, ami lehet nem is a terhesség miatt hanem az örökmozgókisfiam miatt lehet. Ill gyakori pisilés is előfordul olykor 2-3 alk is felkelek akár este is emiatt de ma szerencsére nem kellett felkelnem.
Igyekszem! Nekem egy évben egyszer beköszön. Mindig van itthon medveszőlő levél tea, az nagyon jó. Azt iszom. Mindjárt főzök is egy bögrével még lefekvés előtt.
Én sem szoktam mondani, hogy most azért legyünk együtt mert épp kell. Az már nem lenne olyan.
Jajj,az nagyon rossz:( hamar kurald ki magad...nekem szerencsere a felfazas ritka,es ha van is hamar elmulik,remelem Neked is! Ferjecskem mar bejelentette hogy faradt...ma is :( mondani meg nem hiszem hogy szerencses lenne hogy marpedig jossz kisszivem mert zebracsikot akarok latni :)) hatha a vacsi kicsit elvarazsolja :
Nekünk is mostanában kéne akciózni. De fel vagyok fázva...
Szep napot mindenkinek! Gratulalok az ujdonsult kismamaknak... Nekunk mostansag kene belehuzni a nagyiparba,de annyira faraszto napjaink vannak,hogy az akciozas felo megint elmarad :(
Hátöööö..én vizsgálgattam, bár a férjem szerint kizárt hogy én fürdés közben a méhszájamhoz nyúlkálok.. ugye ha baba van akkor zárt, ha mensi lesz akkor fel van puhulva..én hétvégén egy kemény gubacsot éreztem..nem tudom ezzel segítettem-e valamit, vagy hogy egyáltalán a méhszájat éreztem-e..
vagyis kettő :-) az 50%-al több esély :-D
Sziasztok, Mensi után (jöv. hét utáni kedden) kezdem a dokinál :-) ma beszéltem vele. Azt mondta, hogy csinál néhány vizsgálatot aztán köv. mensikor vérvétel. Kíváncsi vagyok az eredményre, hogy eddig miért nem jött össze. Igaz addig van még egy nem-várt ... :-)
Köszi!
Itt a hőmérőzéssel kapcsolatban is egy csomó mindent megtaláltam, amit eddig nem!
[link] itt mindent megtalalsz... ezert gyanakszom en is most...
További ajánlott fórumok: