Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést (beszélgetés)
laparoszkópia; felnyitnak majd de nem várgnak csak 3 kis lyuk lesz a hasadban.
Nővéremnek endometriózis derült ki most februárban. És mondta a doki, bár nem ismert a meddőség nála, mert csak most szeretnének próbálkozni, ha már "kitisztítják" és bekukkantanak akkor átvizsgálják neki is az átjárhatóságokat.
Persze hál istennek minden rendben volt, ill az előzetes uhon látható petfészek cisztán (az is endometriosis volt)kívül volt még mit kiműteni...
6 hetet kellett várni a kontrollra, és utána kaptak szabadkezet azzal a felszólítással hogy ha 6 hónapon belül nem elsz terhes akkor mesterségesen fogják teherbe ejteni nehogy a kitisztítást újra kelljen csinálni.
Hát nagyon berezeltek, így ráálltak a dologra és első próbálkozásra össze is jött a baba:-D
Az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy ezen a dokin kívűl egyik korábbi dokijának sem tűnt fel az endometriózis... egyébként én vittem el ahhoz a dokihoz akinél én is szültem és ő műtötte ill ő is nála fog szülni ő már túl van a 20. héten - szépen gömbölyödik a pocija és kisfiú a pocaklakója:-D
na nálunk a fiamnálé nem terveztük az együttléteket, hanem egyszerűen ahogy sikerült mindenféle ráirányítás nélkül, ráadásul akkor külföldi projekten dolgozott a párom így alapból csak a hétvégék maradtak és akkor sem mindig tudtunk együtt lenni, ehhez képest egyből az első hónapban terhes lettem, még a napját is meg tudom mondani, mert ennyire kiszámítható volt utólag.
Hát a kistesó az máshogy alakult, először is februártól nem szopizik a fiam, akkor gondoltuk itt az ideje, aztán kiderült a pajzsmirigy problémám abban a hónapban, na akkor le voltunk fogva a szabad próbálkozásról egészen júniusig.
Június eléggé zűrösen alakult de azért próbáltam középidőt nézve ráirányítíni a dolgokat az ügyre de sikertelenül zárult az a hónap és persze pont a szülinapom körül jött a mensi is. Nagyon le voltam törve nem értettem mi a gond hisz legutóbb első hónapban sikerült mindenféle rákészülés nélkül, most meg már a pajzsmirigyem is rendben...Na akkor megbeszéltük hogy júliusban jobban ráállunk a témára :-D
És könnyebb is volt a helyzet egyrészt párom akkor volt szabin, másrészt a fiam is jobban hagyott minket akciózni így nem bíztuk a véletlenre mensi után 2 naponta együtt voltunk, egészen a nemvárt napjáig és mivel nem jött meg még utána is:-D
És hát Jónás naptár szerint nem várt napja előtt 2vel volt a jónás napom, és a terhességi tesztek pozitivitása, valamint az elős 2 uh is azt igazolta nálunk Jónás nap volt a befutó, így jó hogy nem csak középidőben akcióztunk.
Viszont az utóbbi uhokon meg kiderült a gyerkőc nővésben utolérte a mensit:-D
na nekünk meg a kocsi teljesen sokadrangú kérdés volt, megvoltunk nélküle - számunkra fontosabb volt a saját ingatlan hitel nélkül, így előbb ezt biztosítottuk, és miután terhes lettem a fiammal akkor kezdtünk el kocsikat nézegetni és mire 2. trimeszterben jártam meglett az autó amint kb 2 hónapig vezettem mert utána lebeszéltek róla a nővekvő hasam miatt, és azóta sem ültem a kormány mögé mert gyerekemmel nem szeretnék kísérletezni...
Nagyon korán meg lett a jogsim, de apu nem engedett vezetni, így nem nagyon vezettem hosszú évekig és az a pár hónapji vezetés terhesen nem alakított ki bennem kellő rutint, ráadásul egy opel combiról van szó amivel még a parkolás sem könnyű menet:-D
Az enyém mindig is nagyon lelekes volt, kissé sokkalóan is.
Mi 2007 óta vagyunk együtt, és szinte a járásunk elején volt egy keresztelő a családjában pici babával és már akkor is lelekesen beszélt a közös jövőnkről baba terén - kissé sokkolva éreztem magam.
De aztán megvártuk azt hogy lediplomázzak, összeköltöztünk - és akkor még én ragszkodtam ahhoz hogy ne esküvő előtt, akkor összeházasodtunk (egyébként akkor már 2 éve jegyben is jártunk). Aztán én még húztam egy kicsit az időt mert egy olyan munkaterepen voltam ami szerinbtem veszélyes lett volna mentőztem - így azt a 2 hónapot még kivártuk és akkor fogtunk neki:-D
Én is mindig is gyerekekre vártam, de volt bennem egy sorrend amit nem akartam felbójgatni mondjuk így sem húztam annyira az időt mert 26 évesen szültem az első babánkat :-D
Kitartás! Késett is egyébként?
Viszont neked már nagyon jó, hogy van két gyereked... Bárcsak én is már ott tartanék.
Szia Andoca!
Mikor mész genetikaira? Ne izgulj! Minden rendben van/lesz!
Szia!
Én márciusban töltöttem a 30-at. Nekem volt már egy terhességem tavaly év végén. Sajnos a 13. héten meg kellett szakítani a baba betegsége miatt.
Szia Borso!
Nálunk sincs emlegetve a téma, és az előző terhesség előtt sem volt. Sőt miután pozitív lett a teszt is a Párom még akkor is nagyon óvatos volt. Na, de miután haza vittem az első uh-s képet... De jó is volt. :( Úgy szeretném megint!!!!
Szia Borso! Nálam sem kérdezősködik a férjem túl sokat, de tudom, hogy mindennél jobban szeretné a babát. Egyébként meg a pasik olyanok, hogy nem szeretik beleélni magukat előre a dolgokba, majd örülnek akkor, amikor valóban kell. :)
Jaaaj Borso, már csak 2 nap! :D Izgalom!!!! :) Remélem nálad sem jelentkezett mensi. Neked van egyéb tüneted, mint a késés? Nekem semmi különös nincs. 9. nap késés van nálam. Még remélem legalább 9 hónapnyi lesz. :)
Nem tudom, hogy mi vár még rám, de ha megéri, akkor állok elébe :)
Akkor Te már sok mindent átéltél :) Megérdemelnéd a babát :)
További ajánlott fórumok:
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- 35 feletti kismamákkal (illetve akik ebben a korba szültek) szeretnék beszélgetni.
- Akik idén tervezik a teherbeesést
- Lombikkal teherbeesett kismamák beszélgessünk.
- Olyan lányokat keresek, akiknek myóma miatt nem jött létre a terhesség, de a műtét után sikerült a teherbeesés