Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... ❯❯
16098. kismami27
2013. ápr. 3. 14:40
Szerintem amikor bent vagytok a szuloszoban ugy is a csaladtagok is meg te is koveted majd a midwife tanacsat, utasitasait nem hiszem hogy barki neki allna szules kozben kotozkodni a midwife vagy orvos tudasaval. Azert ok csak jobban tudjak merre hany meter. A ferjed neked segit lelkiekben es ne azert legyen ott hogy kiossza a dolgozokat hogy ezt miert vagy azt miert csinaljak. Biztos vagyok benne hogy mindent a legjobb tudasuk szerint tesznek majd. Szerintem amig nem vagyunk ott addig azt gondoljuk na majd minden kezben lesz tartva, de amikor ott vagy mindenki meg van szeppenve es mosolyogva, szemrebenes nelkul koveti mindenki az utasitasokat. Ha lelkiekben ugy erzed hogy szukseged van tobb tamaszra mint a ferjed akkor szived joga hogy testvered is bent legyen, bar szerintem azert eleg ritka hogy mas is bemegy a legkozelebbi hozzatartozon kivul.
16097. 3a5c305959 (válaszként erre: 16095. - Kismaja77)
2013. ápr. 3. 14:12

Szerintem ketto birth partnered lehet maximum (esetleg harom ha nagyon megertoek a midwife-ok).

Miert gondolod hogy a ferjed nem tudna kiallni az erdekeid mellett?

16096. kismami27
2013. ápr. 3. 13:23
1 born every minuten lattam hogy a nonek bent volt a ferje meg a baratnoje is. Szerintem anyi vendeged lehet amenyit szeretnel szules kozben, persze azert a fel varost biztos nem engedik be, de szerintem nincs akadalya hogy tobben legyenek bent, ha gond van ugy is ki kuldik a felesleget.
16095. kismaja77
2013. ápr. 3. 11:57
Lehet két birthpartner? Mert a férjem jó lenne ha ott lenne, de ő nem tud kiállni az érdekeim mellett... a tesóm viszont tuti biztos, így szeretném, ha ő is ott lenne. Ez lehetséges?
16094. kismaja77 (válaszként erre: 16066. - KingaH)
2013. ápr. 3. 11:46
Hát majd kiderül, hogy mim lesz, mim nem lesz... szombaton már végre találkozni fogok a midwife-al, bár megmondom őszintén sokat nem várok a találkozástól.
16093. kismaja77 (válaszként erre: 16065. - 3a5c305959)
2013. ápr. 3. 11:45

aha...oké... asszem megbeszélem a kisasszonnyal, hogy továbbra is óraműpontossággal működjön együtt, mint eddig. :) Szerintem neki is jobb lesz úgy.

Durva!

16092. kismaja77 (válaszként erre: 16064. - Isabelle89)
2013. ápr. 3. 11:43
Ha maradok, akkor Croydon, úgyhogy nem olyan messze. :) Bár nagyon nem örülök neki, mert az egyik legrosszabb hírű kórház az országban. :( Még jót nem hallottam vagy olvastam róla.
16091. kismami27 (válaszként erre: 16089. - Becenevem)
2013. ápr. 2. 19:57
Mi nekunk van olyan tervunk is hogy hugom jonne ki hozzank jovo nyartol 1 evre ugy mint egy au pair, de meg nem dontotte el, mert lehet foiskolara megy inkabb. Viszont ha ugy dontok hogy vissza megyek dolgozni es o nem jon akkor is au pairt keresnenk valoszinuleg, mert semmi segitsegem nem lesz igy mi jo otletnek tartjuk hogy valaki mindig elerheto ha barmi van es kozben en is dolgozhatok. En is voltam au pair es lattam hogy mekkora osszegeket sporoltak meg azzal a csaladok hogy nem babysitter vagy childmindert kellet fizetniuk. Az allam ugyan tamogatja a gyerek felugyeletett, de en ugy tudom hogy csak akkor ha regisztralt babysittert vagy childmindert alkalmazol es azok meg igen csak legombolnak anyagilag par oras felugyeletert is. En ugy emlekszem hogy a host gyerekeimet annak idejen 2 eves kortol vittuk oviba, de az csak heti 2-3 alkalommal par oras felugyelet volt azon kivul suli kezdesig szinte mindig otthon voltak velem.
16090. kismami27 (válaszként erre: 16089. - Becenevem)
2013. ápr. 2. 19:43
Pont 15 hetes vagyok. Persze meg nem tudom mikor tudok vissza menni dolgozni, ez majd akkor kiderul. Nem erzem hogy gond lesz munkat talalni, tapasztalat tobb teren van , kivalo referenciak, szereztem par ilyen olyan oklevelet,traningek, most is jarok tanfolyamra, szinte minden volt munkaadommal mai napig tartom a kapcsolatott meg otthon is rendszeresen jarok be a volt munkahelyemre beszelgetni ha arra jarok, igy eleg bizakodo vagyok hogy nem lesz gond munka teren. Viszont a ferjem minden vagya 2 gyerek tehat az is szoba kerult hogy amig otthon vagyok lehet megprobalkozunk meg egy babaval, de en meg nem dontottem el, mert en egy gyereket szerettem volna mindig is, tehat ezt jol atfogjuk ragni. Ha rajtam mulna valoszinuleg nem valalnak tobb gyereket, de mivel o nagyon szeretne nem zarkozok el mostmar en sem a tematol. Meglatjuk hogy boldogulunk az elso babaval :)
16089. becenevem (válaszként erre: 16086. - Kismami27)
2013. ápr. 2. 17:59
Te hany hetes vagy most? En is ugy jartam, hogy az elozo terhessegem utan ahogy elmentem szulni, oda mar nem tudtam visszamenni es uj munkat kellett keresnem. Gyerek mellett nagyon nehez munkat keresni.:( Most szerencsesebb vagyok, szerzodeses vagyok, visszajohetek ide, de nem akarok sokaig, jobb munkat akarok keresni, anyagiak miatt is. De munkabol uj munkat keresni gyerek, foleg gyerekek mellett konnyebb, mivel kene fizetni a child care-t is kozbe....
16088. becenevem (válaszként erre: 16077. - Loraly)
2013. ápr. 2. 17:55

Szia, ne ijedj meg, nem lesz semmi baj. A baratnodnek igaza van, baromira faj, de tuleled, kibirod, es tudod miert? Mert no vagy, es a terhesseg, a szules, az anyasag ugy megvaltoztat hormonalisan, olyan erot ad, amekkorara azt hiszed nem vagy kepes.

2. babamat varom, tudom, hogy mennyire fog fajni, felek en is, de ahogy az elsonel is, most is eldontottem agyban: meg fogom csinalni, megpedig fajdalomcsillapito nelkul. Eldontod, hogy ugy lesz, es kesz.

Most olvastam a napokban egy cikket arrol, milyen lelki "megalloi" vannak a vajudasnak: Az elejen meg csak nevetgel az anyuka, a vegen viszont eler egy olyan pontra, mint amire en is elertem, a baratnod is elert: A vegso elkeseredes, amikor olyan szavak csusznak ki a szadon, hogy te ezt nem birod tovabb, vegyek ki beloled, haza akarsz menni, stb...ez teljesen normalis, ez az a pont, mikor osszeszedet az osszes maradek erodet es rapakolsz meg egy lapattal, es sikerul! Nevetve olvastam vegig a cikket, teljesen magamra es a vajudasomra ismerve:D

Szoktak mondani kozhelyeket a vajudasrol, szulesrol, s utana jottem ra, hogy mind igaz: Mikor odaersz, mar nem felsz-mondjak-na na, nincs is idod ra:D jonnek a fajasok, s a fajdalom elnyomja a felelmet:D Szoktak mondani, hogy szules utan megszunik a fajdalom: nana, hisz az utolso percekben mar csak tolofajasok vannak, s minek lennenek tolofajasok, ha egyszer mar nincs mit kinyomni?:D

Minden rendben lesz, ne aggodj, addj magadnak egy eselyt, s ha odaersz, akkor dontsd el, hogy kersz e epit, ne dontsd el meg.

Mennyi idos terhes vagy? Mikorra vagy kiirva?

16087. Isabelle89 (válaszként erre: 16077. - Loraly)
2013. ápr. 2. 13:58

Vannak itt kismama ismeroseid?

Nekem az segit sokat, hogy eljarok kismama jogara es kismama uszasra, ott sok mas fiatal kismamaval talalkozok es meg tudjuk beszelni a felelmeinket, halljuk a tobbgyerekes anyukak torteneteit es ugy annyira nem tunik remisztonek :)

Nekem a masik, amire gondolni szoktam, hogy valahogy ki kell jonnie annak a babanak es vegulis erre van tervezve a testunk :)

Persze gondolom baromira fajni fog, de azert a hozzaallas szerintem sokat segit.

16086. kismami27
2013. ápr. 1. 23:26
Mivel en self-employed vagyok igazabol mindegy mikor hagyom abba a munkat, mert igy is ugy is csak 39 fizetett het fog jarni es ha ez lejar mindenkep uj munkat kell keresnem, mert a mostani munkamat nem tudom baba mellet csinalni tobbet, igy vegul is en itt felmondok a 32. heten. Anyagilag sem mindegy azert hogy vegig keresek.
16085. 3a5c305959
2013. ápr. 1. 22:06

En a 32. hetig dolgoztam es a vege fele mar eleg sokat ultem volna, ha lehetett volna.. meg szenvedtem mert 38 fok volt a pult mogott ahol dolgoztam es izzadtam mint egy lo.

Aztan elmentem szulesi szabadsagra mivel koltoztunk. Bar voltak vagy 10-en segiteni en adogattam a dobozokat hogy milyen sorrendbe tegyek az autoba, nehogy a torekenyeket tegyek alulra. Masnap ugy ereztem magam mint akit osszevertek. Fajt a medencem, a hatam, mindenem. De utana megszoktam hogy bizony le kell lassitani. Nem ucsorogtem mert volt mit csinalni mindig a haz korul, foleg hogy nagy pocakkal minden haromszor annyi idobe telik mint normalisan. De nem is esett jol ha sokaig ultem vagy fekudtem mert elgemberedtem hamar meg megfajdult a csipom. Inkabb a setalgatas esett jol, meg a hazimunka. Ja, meg iszonyat sokat sutottem. Akkor tanultam meg muffint sutni, meg kakaoscsigat, meggyes pitet.. es lelkiismeret-furdalas nelkul zabaltam fel az egeszet a tv elott ulve :-)

Na a lenyeg hogy az elso gyerekkel nagyon nagyon jo terhesnek lenni. Elvezd ki minden percet. Ha birod ne kezd a maternitydet meg a 29. heten ahogy kell, hanem huzz ra par hetet, de ne is eroltesd ha mar nem megy. Ha sokat huzodik a hasad vagy nagyon faj a hatad az mar annak a jele hogy ideje elmenni szulesi szabadsagra.

16084. kismami27
2013. ápr. 1. 21:56
Maradni akartam 36-38. hetig, de az a baj hogy ha barmi tortenik akkor a magatehetetlen betegemet nem tudom itt hagyni egyedul ha mennem kell hirtelen. Valtas is lehet csak masnapra erne ide engem meg elovesznek elhanyagolasert ha veletlenul valami tortenik a beteggel ugy hogy 32. het van most kituzve. Szerintem az kb pont meg belefer kenyelmesen. A ferjem szerette volna ha elobb otthon maradok, de en szeretek dolgozni, es igy ugy erzem hogy aktiv vagyok nem lustulok el otthon. Szerintem igy is nehez lesz megszokni hogy otthon leszek egy jo darabig.
16083. tutyus
2013. ápr. 1. 21:49
En 28 hétig dolgoztam,de ikreim lettek. Pincerkedtem amúgy es mar akkor olyan nagy hasam volt, hogy tálca helyett akar azon is felszolgalhattam volna az italt :-) nekem amúgy nehezemre esett abbahagyni a munkát mert imádom, azon aggodtam mit fogok majd csinálni otthon. Egy hét után úgy élveztem hogy csak na. Meg a hasam is őrült módon kezdett nőni, úgyhogy sokáig nem ment volna mar. Es 39 hétig kihúzták odabenn :-) na de ez mar egy másik story, kitartás!
16082. Yaweb (válaszként erre: 16081. - Kismami27)
2013. ápr. 1. 21:14

En a 36. hettol maradtam otthon de csak azert akkortol,mert a 35. heten koltoztunk es borzaszto volt az utazas. Igaz recepcios voltam de nem sokat ultem. Rohangaltam le-fel az emeletre, kozben pakoltunk is,mert a surgery is koltozott. Nem is birtam hamarabb eljonni,mert egy kollegam nyugdijba ment,a masik uj melohelyre es nem volt ember. Sot az utolso honapban 50 ora tuloram volt...A sajat koltoztetesunkben is csak 3-an voltunk. A sofor,a ferjem es en. Fajt is a hasam nagyon akkor este. Aztan 38. hetesen meg 6 orat alltam vegig hosstesskent...

Ha megteheted anyagilag es fizikailag akkor pihenj amennyit csak tudsz. En ezt fogom tenni a kovetkezonel.

16081. kismami27
2013. ápr. 1. 17:21
Erdekelne hogy aki dolgzott terhessege alatt mikortol maradt otthon? Esetleg olyan aki fizikai munkat vegzet es sokaig dolgozott az menyire birta a vegefele? En nekem sokat kell hajolnom, es van hogy emelnem. Az emeles altalaban 5 legfeljebb 10kg, de ez nem napi rendszeressegel, altalaban napi szinten 1-2 kg-os dolognal nem emelek tobbet egyszerre. Inkabb megprobalok mindenert legugolni, de a munkam miatt az kivitelezhetetlen hogy ne hajoljak.
16080. kismami27
2013. ápr. 1. 14:05
Szerintem amig az ember nincs ott addig ne is gondolkodjon ilyeneken, inkabb elvezzetek a babavarast. Feleslegesen idegesited magad csak. Lehet tok jol fog minden menni es alig varod majd a kovetkezot. Nem lesz a legkelemesebb dolog ezt mindenki tudja, de gondolj arra hogy majdnem minden no keresztul megy ezen elete soran es sokan 5-6 alkalommal is vagy tobbszor. A szules teszi ki a legrovidebb szakaszat a terhessegnek szerencsere. Jo tudni hogy megy egy szules es milyen lehetosegek vannak de, ennek nem szabad elriasztania senkit semmitol. Amikor jon a baba ugy sem ezen torod majd a fejed hogy menyire fog fajni szerintem, hanem hogy megszulessen vegre es a kezedben tarthasd. Legalabb is en mar most is csak erre tudok gondolni ket hanyas kozt is na meg a pizzara :D Szerintem elore megtervezni lehetetlen a szulest. Barmi adodhat kozben, nem kell hosnek lenni. Kinek, miert kene hoskodni? Magunknak szulunk nem masnak es senki nem fogja tudni mi volt a szuloszobaban rajtatok kivul es a midwifeon. Ok nem fognak itelkezni feletted nem azert vannak ott hanem azert hogy egeszseges kisbabat segitsenek a vilagra es segitsenek a kismamanak mindenben hogy minel konyebb es problema mentes szules legyen. Mindenki szuljon ugy ahogy az neki kenyelmes es jonak latja es ne gondoljatok senki masra magatokon es a baban kivul a szuloszoban :)
16079. Yaweb
2013. ápr. 1. 11:01
Nem kell felni. Mikor ott vagy mar nem fogsz felni. Sajnos,mas nem tudja megszulni a babat helyetted. Csak keszulj fel mindenre. Legyel tisztaban a fajdalomcsillapitokkal,beszelj meg a birth partnerrel mindent. Arra gondolj,hogy minden fajasnal egyre kozelebb kerulsz ahhoz a pillanathoz mikor a kezedben tarthatod a kisbabadt. En erre gondoltam es segitett. Remtortenetek mindig lesznek,de ha mar ugy allsz hozza,hogy maga lesz a pokol,az elrontja a legszebb pillanatokat is. En is azt mondtam,hogy nem lesz tobb baba,de mar rajta vagyunk,hogy jojjon a kisteso :-)
16078. loraly (válaszként erre: 16044. - Kismami27)
2013. ápr. 1. 08:31
Egyet ertek veled :)
16077. loraly (válaszként erre: 16039. - KingaH)
2013. ápr. 1. 08:22
koszi a biztatast! de en annyi remtortenetet hallotam szulesrol meg lattam is a baratnomet ,hogy nagyon nagyon felek! nagyon megszenvedett es mondta is hogy mar mikor erezte hogy hal meg akkor jott ki a baba. ugyh en mindenkeppen kerem az epit.De koszi a valaszod.
16076. Linduska24
2013. ápr. 1. 03:05

Sziasztok!

Ha bemegyek egy patikába akkor kapok szerintetek ekcémára valami jó krémet a gyereknek?meg valami babafürdetőt mert szegényen kijött mindenféle pirosság:(

üdv

16075. KingaH (válaszként erre: 16071. - Yaweb)
2013. márc. 31. 21:23
Nekem is a férjem volt a birth partner-en és én azt mondom nélküle nem nemt volna. :)Annyit jelentett mindkettőnknek, hogy le se lehet írni, ha lehetett még közelebb hozott minket és ha voltak gátlások azok is ledöltek ezzel. Igaz nekem 20 óra volt és normál szülés, de akkor a fájdalom az fájdalom. Igen, a birth plan az jó, kell, mert legalább nem pánikolsz, hanem van séma ami alapján mennek a dolgok egy ideig, placebohoz hasonló, de sajnos nem mindig minden úgy történik ahogy az ember eltervezi, sajnos nekem se, mert csak nem lestt medencés szülés a láz miatt. Nem baj, majd a következő babónál,de azon nem változtatott, hogy megszületett a kisbabám és megölelhettem és már 5 hónapos és szunyókál a kiságyban és iszonyatosan boldogok vagyunk :)
16074. Yaweb (válaszként erre: 16072. - 3a5c305959)
2013. márc. 31. 21:21

Igy van. Mar csak arra gondolsz,hogy a kezedben tarthasd a kisbabadat.

Nekem mikor burkot repesztettek azutan egy oraval adtak az injekciot de nem ert semmit. Aztan jott a gaz. Ugyanaz majd 2 oraval kesobb kapram az epiduralt. Mondtak,hogy aludjak de nem tudtam. Ereztem a fajasokat,persze tulelheto volt. 2x lett top uppolva aztan szerencsem volt,m 2. utan 10 percceel rohantunk a mutobe. Annyira gyors volt,hogy meg azt a korhazi ruhat is rosszul adtak ram...

De a lenyeg a kisfiam volt. Nem is sirt fel sokaig, gondolom sokkban volt o is. Eloszor tragedianak eltem at,hogy nem termeszetes szulessel jott vilagra. Aztan a szoptatassal is gond volt. De legkozelebb mar felkeszultebb es bolcsebb leszek :-)

16073. Isabelle89 (válaszként erre: 16068. - KingaH)
2013. márc. 31. 16:48
En szerintem nem is a te hozzaszolasodat olvastam, csak szimplan kerdezte valaki, hogy van-e 20. het utan is uh es en meg valaszoltam, hogy nincs :)
16072. 3a5c305959 (válaszként erre: 16071. - Yaweb)
2013. márc. 31. 16:03
Igen, ez a minden fejben dol el engem is kikeszit. En is harom napot es ket ejszakat vajudtam es nem kaptam kozben semmi fajdlom csillapitast csak egy injekciot amitol tudtam aludni egy orat. Nagyon szepen atlelegeztem a fajasokat. Nagyon fajtak, de nem jajveszekeltem vagy kiabaltam. Mar alig vartam hogy vegre nyomhassak es talalkozzak a kislanyommal. De a harmadik napra ugy kimerultem idegileg is meg fizikailag is hogy eletemben nem voltam meg kimerulve. Ilyenkor mar nem gondol semmire az ember, csak varja a kovetkezo fajast, meg azt hogy vege legyen mar az egesznek :-)
16071. Yaweb
2013. márc. 31. 14:01
Mindenkinel mas a szules. En is a termeszetesseg hive vagyok. Rszembe sem.jutott epiduralis. Ugy voltam vele majd meglatjuk. 3 napig szenvedtem. Nrm tagultam csak 3 centit,3 nap alatt. Sem aludni,se enni nem.bkrtam. A vernyomasom is felment es kozben kiszaradtam. Csak gazt akartam de kb 10 perc utan hanytam tole,igy muszaj volt abbahagynom. Magas a fajdalomkussobom,talan ezert birtam 3 napig csak a vegere elfaradtam es semmi erom nem volt. Sajnos az nem eleg,hogy fejben dol el,hulyeseg ezt mondani es nem.is ertek vele egyet. Mikor problemam.volt a szoptatatassal aklor egy anya is ezt mondta. Vannak dolgok amik nem fejben dolnek el. Sseles csipoju vagyok,mindig azt mondtak,hogy milyen konnyen fogok szulni. Surgossegi csaszaros voltam. Ez nem fejben dolt el. En sem igy terveztem. Igy alakult. A masodiknal barhogy alakul,az a lenyeg,hogy mindketten egeszsegesek legyunk. Mas nem szamit. A csaszarosnak is megvan a maga elonye es hatranya. Mig egy termeszetes szulonel mar majdnemhogy masnap el is feledkezett a szulesrol,addig en meg 8 honap utan is ereztem. Nem az a lanyeg,hogy mikent szulsz,hiszen mindket esetben megszenvedsz. Jok a birth planek de ugyis minden akkor dol el mikor ott vagy. Az is fontos,hogy a birth partner megfelelo legyen. Nekem a ferjem volt. A legjobb dontes volt. Kicsit feltem tole,hogy majd nem fogja tudni a dolgokat. A legjobb csalodas volt. Masodjara es utana is o lesz :-)
16070. kismami27 (válaszként erre: 16069. - KingaH)
2013. márc. 31. 12:17
Boldog husvetot, es sok locsolot kivanok!! Sajnos en dolgozok az unnepek alatt, de jovore mar mi is unneplunk babucival :)
16069. KingaH
2013. márc. 31. 10:27
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
❮❮ ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook