Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯
16488. zsan24 (válaszként erre: 16486. - Juccus9)
2013. jún. 13. 19:40
Igen, nekem 28 heten lesz, mar 1,5 honapja megkaptam ra az idopontot, ilyen luzocadet kell inni, magyarazta a csaj az idoket h hogy igyam, de rendes volt, mert egyszer kicsit felhuztam a szemoldokom...es mondta h inkabb majd o ad nekem lottyot es mondja h mikor mit csinaljak :) most megyek majd juni 29 en
16487. kismami27 (válaszként erre: 16486. - Juccus9)
2013. jún. 13. 13:59
Pont par napja kerdeztem en is errol, mert diabetesz gyanus vagyok es a midwife talalt is cukrot a vizeletben, amit nem kozolt velunk csak mi rakerdeztunk es azt mondta elso alkalomnal nem foglalkoznak vele, ha masodjara is talalnak akkor kuldenek a korhazba a cukorterheleses tesztre ez kb 2 orat vesz igenybe es este 10-tol nem szabad semmit enni. O intezi az idopontott ott rogton, bar engem beutalt elso alkalommal hogy talalt cukrot ugy mond hogy engem megnyugtasson. Kicsit meglepodtem hogy nem nagyon foglalkoznak vele, pedig nagyon fontos hogy idoben felfedezzek ha a kismama cukros, ugy latszik nekik nem anyira surgos.
16486. juccus9
2013. jún. 13. 12:33
Nekem olyan kerdesem lenne, lehet mar elhangzott, akkor elore is bocs, hogy itt van cukorterheleses vizsgalat?
16485. juccus9 (válaszként erre: 16482. - Zsan24)
2013. jún. 13. 12:32
Igen ,o csak 2 hetig maradhat, illetve attol fugg, hogy miota van a munkahleyen, mert vagy 1 het vagy 2. Es amugy nem rendes fizetett szabi, hanem heti 138font,mint ami nekunk fog jarni. Szoval nem vmi sok...
16484. juccus9 (válaszként erre: 16482. - Zsan24)
2013. jún. 13. 12:31
Szia! En azt ugy tudom, hogy a munkahelyen adnak neki ilyen formot. Csak szolni kell. Az en parom is nem reg szolt, mult heten, mert mentunk a 20.heti scanre, es kerte, hogy elobb vegezhessen, hogy johessen o is velem, es akkor szolt ugye, hogy apa lesz. De a formot majdcsak kesobb adjak oda, de szerintem az a legtisztabb, ha a parod megkerdi a munkahelyen. Ok csak jobban tudjak, meg nem is biztos, hogy minden munkahely igy csinalja...
16483. zsan24
2013. jún. 12. 19:56
Voltam az anaesthetic clinicen a hatammal es ujabb scant keszitenek a csigolyakrol, h biztosan tudnak e szurni edat, mert azt mondta ha beindul ne varjak otthon, menjek egybol a kerdesem h hogyan keszitik? Egy ct nem veszelyes nekem? Vagy az mri?
16482. zsan24
2013. jún. 12. 19:53
Olvastam angolul a paternitys dolgokat, a 26 het arra vonatkozik ha a ferjem maradna a gyerekkel? Engem az erdekelne h mit kell tennunk lepesrol lepesre ha azt szeretnenk h szules utan 2 hetig maradhasson velunk...fizetett szabival, tehat neki le kell tolteni valami formot vagy mit adjon be a munkahelyen kitol kell beszereznunk? Koszi elore is
16481. zsan24 (válaszként erre: 16479. - 3a5c305959)
2013. jún. 12. 19:47
En az elso terhessegemnel szedtem, eleg sokaig, verzel?
16480. zsan24
2013. jún. 12. 19:46
Na ettol tartok en, legkozelebbi scanen megugraltatnak...es futyi lesz :) remelem a 80% kislany beigazolodik...gratula hozza ;-)
16479. 3a5c305959
2013. jún. 11. 21:24
Lanyok! Szedett valaki progeszteront a terhesseg alatt (Utrogestant)?
16478. kismami27 (válaszként erre: 16477. - B.erzsebet)
2013. jún. 11. 13:32
Gratula a kisfiuhoz :) Ne agodj emiatt, en csak a 20-21. het korul ereztem az elso rugasokat, az elso kisebb mozgasok es rugasok kozt majd 2 het ugy telt el hogy semmit nem erezte es most is par napig aktiv utana 1-2 napig alig alig erzem, utana meg megint kezdodik a nagy rugdosas. Par het mulva mar sokkal eroteljesebbek lesznek a rugasok es fogod erezni rendesen. A vedono nekem azt mondta multheten hogy napi 10 rugasnak kell meglennie, ha ez nincs meg akkor hivjam oket vagy a GPt.
16477. b.erzsebet
2013. jún. 11. 09:43

Sziasztok!

Tegnap voltunk a 20hetes scanen mindent rendben talaltak a babanal, de nem nagyon akart mozogni ezert meg ugralnom is kellett mert nem tudta megmondani a nemet elsonek azt mondta kislany aztan szetete a labat a nagy ugralas utan es felbukkant a kis futyije.

De igazabol az zavar hogy eddig eleg mozgekony baba volt mar 18hetesen ereztem a mozgast es azota allandoan rugdosodott de a scan ota nem nagyon mocorog sot!

Ennyire megviselte volna? Kicsit tul aggodom? Elso babank ezert nagyon figyelek es ez most nagyon aggaszt!!!

16476. kismaja77
2013. jún. 8. 08:36
Hétfőn ismételnek vizeletlabort a GP-nél, azt most már kivárom, hátha a GP is végigcsinálja, hogy vegyenek kenetet. De ha a hét második feléig nem történik semmi, akkor keresek egy ilyen clinicet. Remélem ott komolyabban veszik majd a panaszom. Addig meg odafigyelek arra, hogy mit eszek, mert az is sokat használ... sőt! az egyetlen dolog, ami használ... csak sajnos nem ehetek szinte semmit. :(
16475. 3a5c305959 (válaszként erre: 16474. - Kismaja77)
2013. jún. 7. 22:17
Sexual health clinicen-en kerj orvoshoz idopontot. A gyogyszertarban sen adnak mast csak canestent vagy vagosilt. Vagosilban nincs hatoanyag csak a tuneteket enyhíti. Menj el orvoshoz. Ne felj a kenetveteltol.
16474. kismaja77
2013. jún. 7. 21:54

A Canestent próbáltam, de nekem nem használ. :( Soha nem használt. :(

Nem tudom, hogy mennyire veszélyes. A magyar oldalakon össze vissza lehet olvasni erről mindent. Legfőképp azt írják, hogy terhesség alatt a baba okés, védett, de mikor kifele jön, ha nem múlt el a gomba, akkor okozhat komoly problémát is.

Az a baj, hogy ha fel is ajánlanák, hogy vesz egy nurse kenetet sem tudom, hogy meg merném e engedni.

Orvos kéne, de honnan akasszak le egyet? Meg hát igen... a másik, ahogy zsan is írta... elmegyek, azt hazaküld egy canestennel.

Asszem akkor elmegyek a gyógyszertárba, hátha...

Köszi a válaszokat. :)

16473. 3a5c305959 (válaszként erre: 16471. - Kismaja77)
2013. jún. 7. 20:44

A terhesseg alatt nem volt, de ha lett volna valami bajom akkor a sexual health clinicre mentem volna. De csak olyan helyre ahol van orvos is, bar oda valoszinuleg nem jutsz el egy "egyszeru" gombaval.

Egyebkent a canesten tenyleg jo, van egyszer hasznalatos aplicatora. A gyogyszereszed tud segiteni.

16472. zsan24 (válaszként erre: 16471. - Kismaja77)
2013. jún. 7. 20:13
Sehogy itt nem vizsgalnak, mikor felhivtam a gp-it idopontert es mondtam h miert, 10 mp es csend kovetkezett hogy hat minek az idopont, menjek be a gyogyszertarba...ekkor mondtam h szeretnek egy vizsgalatot mert nagyon kellemetlen, erre nagyon meglepedt hangon valaszolta, hogy terhesseg alatt?? senki nem fog maganak kenetet venni....szoval gyogysertarban vette canestent :) egy ismeros csaj itt szinten hasonlo problemaval utasitottak vissza, de o elment privathoz, ott vettek kenetet, es kiirtak a neki a canestent...:)
16471. kismaja77
2013. jún. 7. 19:04

34. héten kell majd mennem a midwife-al találkozni, majd akkor rákérdezek, akár felhozza, akár nem. Meg letöltöm ezt a javaslatot az nhs oldaláról és majd azzal megyek.

Viszont van egy intim kérdésem

Volt itt valamelyiktőknek hüvelygombája terhesség alatt? Hogy derítették ki és mit csináltak?

16470. kismami27 (válaszként erre: 16468. - Kismaja77)
2013. jún. 7. 18:03

Sajnos nem mindenhol veheto igenybe, mert mondjuk nincs eleg kapacitas azon a kornyeken es nem tudnak kulon midwifet biztositani.

Tegnap nalunk is veletlenul jott szoba, mert az en midwifeom pont kint volt otthon szulesnel es igy kezdtunk errol beszelgetni, amugy ez idosebb tapasztaltabb midwife volt, es a fajdalom csillapitasrol mondta hogy sokkal konyebb az otthon szules igy a gaz is eleg. Ok mindent hoznak es rendesen elokeszitenek a szuleshez es utana fel is takaritanak es viszik magukkal a szemetet szules utan, tehat ettol nem kell felni hogy minden veres lesz. Meg van nekik mar ehez a rutinjuk. A tobb oras varakozas a korhazi korulmenyek nagyon frusztralta teszik az embert, jo parszor kivartam az 5-6 oras varakozasi idot es iszonyatosan lefaraszt barkit, nem beszelve a fertozesekrol amit ott osszelehet szedni. Ha kozel van a korhaz es a vedono mindent korulmenyt figyelembe veve beleegyezik az otthon szulesbe, akkor nem latom az okat hogy miert ne.

16469. 3a5c305959 (válaszként erre: 16468. - Kismaja77)
2013. jún. 7. 16:21

A szuloszoban mar sajat midwife-od lesz aki csak rad figyel.

Nem olyan szörnyű am a szules, iszonyatosan faj, de tul lehet elni. Bar ha nem kaptam volna epit a masodik nap utan en nem tudom hogy csináltam volna vegig.

De vajudni mindenkeppen jobb otthon!

16468. kismaja77
2013. jún. 7. 15:16

Pont a napokban gondolkoztam azon, hogy mikor kell összeállítanom a birthplant, mert az NHS oldalán láttam már ilyet, de nekem még senki sem mondta. 31. hétben vagyok.... információs csomagot sem adtak, az meg, hogy a midwife ezzel felhívjon számomra elképzelhetetlen ezen a környéken.

Amúgy én is gondolkodom homebirth-en és pont azért, mert nem érzem, hogy a kórházban vagy a kórházban lévő birth centerben tényleg megfelelő figyelmet kapnék majd. Nem azt akarom, hogy kinyalják a popsimat, de nekem rémísztő, ami itt történik. Tegnap volt időpontom, hogy találkozzam orvossal... hosszú miért, de a lényeg, hogy tényleg konkrétan szülés, nőgyógyásszal kellett találkoznom. 11-re volt a időpont, fél 1-kor végre behívott valaki, tudom, hogy nem az orvos, mert az orvost ismerem és elkezdte csinálni nekem a rutin midwife vizsgálatokat. Nem kérdezett semmit, csak a vérnyomás, a vizelet meg ilyenek érdekelték. Most épp nem is aktuális nekem ez a vizsgálat, illetve a dossziéban is benne van, hogy az erre hétre esedékes megvolt hétfőn a GP-nél (hozzá kellett mennem), mégsem érdekelte őket. Úgyhogy nekem kellett mondanom, ogy nem midwife miatt vagyok itt, hanem az orvos miatt és mikor láthatom? A csaj meg csak pislogott. Pedig pont krábban mondta itt valaki nekem, hogy hát mit izgulok, hogy nem midnig ugyanaz a személy lát, a zöld cuccban benne van minden... hát jah, csak épp nem érdekli őket.

Ezek után engem nem nyugtat meg, hogy aki épp arra fog járni, amikor én bemegyek, hogy szülök, tényleg oda fog figyelni rám. Egy homebirthnél viszont egy dedikált midwife van, aki végig itt van mellettem... ami riaszt, hogy se ebben az esetben, sem a birth centerben nem kérhetek epit... és ezt így látatlanban nem tudom eldönteni, hogy kell e vagy sem... gyanítom fog kelleni, mert habár bírom a fájdalmat (de komolyan, nem csak beképzelem, fogorvosnál sem szoktam kérni fájdalomcsillapítót, hogy csak egy példát említsek), de én a szülést valami földöntúli iszonyatnak képzelem el és szeretném, ha az opció ott lenne. De közben meg rettegek, hogy folyton előlről kell majd magyaráznom mindent, ha megjelenik majd egy új arc a szülőszobán, mert ott nem lesz egy konkrét ember mellettem, aki csak rám figyel és tényleg észreveszi ha baj.

Az én esetemben mondjuk az azért megnyugtató a homebirthel kapcsolatban, hogy mi gyalog lakunk 10 percre a kórháztól, tehát komplikáció esetén is egészen gyorsan be tudnának szállítani, de közben meg én is utána olvastam és mindenhol írják, hogy első gyereknél nem javasolják még komplikáció mentes terhesség esetén sem.

Nekem nagyon sokat emelne a komfort érzetemen, ha ismerném picit azt a személyt, aki majd velem lesz, vagy tudnám, hogy nem kell annak a szerencsétlennek még másik 30 szülő nőre odafigyelnie. Ez így nagyon rémisztő...

Mondjuk alapból már az érdekelne, hogy vajon itt nekem fognak e szólni a szülési tervről, vagy majd nekem kell ezzel is felhozakodnom?

16467. 3a5c305959 (válaszként erre: 16466. - Kismami27)
2013. jún. 7. 13:44

De vannak olyan birth centre-ek amik a korhazon belul vannak es egy gombnyomassal hivhatok az orvosok, ha kellenek. En is ilyenben szultem. Sajnos kellettek az orvosok, mert rosszul lettem, felment a vernyomasom.

Nagyon sokfele komplikacio lephet fel meg egy normalis terhesseg utan is veled is es a babaval is.

Ez nem panikolas, hanem realitas. Mit gondolsz miert vegzodik az otthon szulesek 40%-a korhazban? (elsoszulo noknel a National Birthday Trust-szerint)

De nekem meg azzal is problemam lenne, hogy hol szuljek otthon. A furdoszobaban? Mert a haloban vagy a nappaliban nem akarnam osszeverezni a butorokat meg a szonyeget...bar ez mar csak reszletkerdes.

16466. kismami27 (válaszként erre: 16465. - 3a5c305959)
2013. jún. 7. 12:05
Koszi. Termeszetesen tud kivenni szabadnapot amikor csak szeretne, nem alkalmazott o is self employed igy paternity leave kilove nalunk. Nem ez a fo kerdes amugy. Tisztaban vagyunk vele hogy csak problema mentes terhesseget valalnak el, rengeteg infot kaptunk papiron es szoban ezert erdekel ez a tema, korabban is gondolkodtunk rajta, minel kozelebb kerulunk a szuleshez annal nagyobb kepet kapunk hogy biztonsagos vagy sem. Az majd a teszt utan kiderul, ha veszelyes termeszetesen nem kockaztatunk, de rengeteg pozitiv oldala is van, mint az informacios csomagban is olvashato es midwife is megerositett, termeszetesen vegzodhet igy is korhazzal, de mondjuk egy birth centerben szules es otthon szules kozt nincs kulonbseg. Magyarok kozt tudom hogy nem elterjedt az otthon szules, mi eleg "panikolosak" vagyunk, de itt angliaban sokan szulnek amugy otthon es a forumokon csupa jot olvastam errol.
16465. 3a5c305959 (válaszként erre: 16464. - Kismami27)
2013. jún. 7. 11:50

Szia!

Csak komlikacio mentes terhessegeket vallanlnak otthon szulesre es ha nalad kiderul hogy diabeteszed van akkor jobb ha korhazban szulsz.

A leghosszabb szules is lezajlik par nap alatt, addig meg ne a munka legyen mar a fo kerdes.

A ferjed tud kivenni paternity leave-et ami mar a szulesedkor elkezdheto.

Attol kezdve hogy az aktiv vajudas elkezdodik, nem fog a midwife magadra hagyni, vegig veled lesz.

En biztosan nem szulnek a helyedben otthon. Ha valami tortenik akkor a kovetkezo varosig kell elvinniuk mentovel...

16464. kismami27
2013. jún. 6. 22:05
Sziasztok. Ma voltam a midwifenal szokasos beszelgetes volt, kaptam tole egy papirt a gyeshez, tapogatozott, szivhangot halgattunk, vizeletett tesztelt es talalt cukrot a vizeletben. Magatol nem mondta, de rakerdeztunk es azt mondta ha elso alkalommal talalnak cukrot a vizeletben akkor meg nem igazan foglalkoznak vele ha masodjara is akkor szoktak a korhazba kuldeni tesztre, nekem mar foglalt idopontott 28. hetre a teszthez, ez a resze mar ugy mukodik mint otthon, nem lehet enni bizonyos ideig, utana cukros oldat, 2 ora varakozasi ido majd eredmeny. Szo esett az otthon szulesrol es nagyon pozitivan nyilatkozott rola a midwife, o maga is szokott otthon lebonyolitani szulest, es erosen gondolkozunk rajta hogy itthon szulok, ha addig minden rendben lesz. Mivel nekunk a kovetkezo varosig kellene utazni igy konyebb is lenne itthon, a ferjemnek nem kene rohangalni egyik varosbol a masikba es kozben dolgozni is kell valakinek ugye bar es az itteni korhazak szeretik varatni orakig a beteget, igy nem kene ezen sem stresszelni, arrol nem is beszelve hogy itt a midwife csak velem van es nem kell ugralni egyik kismamatol a masikig. Azt mondta mivel nagyon nyugodt a kismama az otthoni kornyezetben igy nincs is szukseg legtobb esetben mas fajdalom csillapitasra a gazon kivul es hamarabb is megszuletik a baba. Ferjem is otthon szuletett, bar naluk azert mert mar nem volt ido bemenni a korhazba. Velemeny vagy tapasztalat az otthonszulesrol?
16463. zsan24 (válaszként erre: 16462. - Sanita80)
2013. jún. 6. 19:58
Egy csajszi nem reg szult itt, o a kadban szeretett volna, igy is beszeltek meg a midwife-val, de nem jott neki ossze, nem volt jo neki, aztan agyon vajudott...kesobb csaszar lett a vege, szoval ha konkret dolgokkal is mesz es megsem jo, tudsz valtoztatni
16462. sanita80
2013. jún. 6. 17:36
Sziasztoook.Hát vészesen fogy az idö már csak 7 hét és remélem meglátom a kis box bajnokomat :).estleg valaki tudna nekem felvilágositást adni hogy hoygan müködik a vizben szüles vagy nem is tudom hogy irjam :).a midwife-om küldött ma egy üzit h joo lenne ha már kész tervekkel mennék 2 hét mulva hozzá :)hát köszii a válaszokat remélem valaki tud segiteni.szép napot :)
16461. dorcsi79 (válaszként erre: 16458. - Gynemiho)
2013. jún. 5. 21:35
Ilyenkor sajnos vagy szabadságot kell kivenned vagy rendelkezésedre áll 18 hét fizetetlen szabadság a gyerek 5 éves koráig ilyen esetekre. Tudok olyanokat akik azt mondják hogy ők betegek ami után heti £86.7 jár (ennyi jár ha csak 1 napot vagy beteg és akkor is ha többet napot nem mész ugyanazon a héten).
16460. zsan24 (válaszként erre: 16457. - Kismami27)
2013. jún. 5. 20:37
Igen hat augusztusig meg van ido....talan meg birnam amugy addig en is, csak a lanyomnak kezdodik a szunet is...szoval inkabb maradok vele :)
16459. jutika1 (válaszként erre: 16458. - Gynemiho)
2013. jún. 5. 18:21
Szia,nem vagyok benne biztos de én ugy tudom,hogy min.7 nap amitöl már fizetnek valamit,olyan 80-90 font körül van egy hétre.Jobbulást!
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook