Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

1488. *Csajszi* (válaszként erre: 1485. - Judy86)
2010. júl. 23. 13:45
en is tok sokat gondolok ra, illetve mar remeljuk rajuk :)))
1487. Judy86
2010. júl. 23. 13:41
Nem értesített senkit sms-ben??
1486. cirbolya2
2010. júl. 23. 13:36

Nem tudom, 5 percenkent itt logok a gep elott hatha ir! Mar alig birok magammal, mar kismama tornaztam is, csak hogy lekossem a gondolataimat, biztos hogy minden oke veluk, mar tuti a korhazban vannak azert nem irt meg. Biztos babazik:):)

De jo neki!!!!!

1485. Judy86
2010. júl. 23. 13:22
Jaj mi lehet anyapocakékkal??
1484. Judy86
2010. júl. 23. 13:21

Köszi csajok!

A sick pay az akkor jó mert pár hétig azon voltam akkor megvan;)

1483. Csinita
2010. júl. 23. 13:17

Judy,

SMP = Statutory Maternity Payment

Ezt akkor kapod, ha rendes munkaviszonyod volt a terhesseg elott, mielott elmentel maternity leave-re. 39 hetig jar. Az nem szamit, hogy teljes munkaidos vagy part time, a lenyeg, hogy bejelentett munkad volt.

SSP = Statutory Sick Pay

Ez szerintem az, ha tappenzre mesz meg a maternity leave elott. De nem vagyok benne biztos, nezz utana a neten. Nem akarok hulyeseget irni.

OSP-t nem tudom. Mi lehet ez?

1482. cirbolya2 (válaszként erre: 1479. - Judy86)
2010. júl. 23. 13:12

en is SMP-t kapok augusztustol, addig holiday-n vagyok igy most meg szabit fizetnek.

Kaptam egy papirt amiben megallapitottak a heti osszeget, ami 6 hetig az atlagfizum, utana pedig az a bizonyos 127£/ho vagy valami hasonlo.. Nekem jovo majus 1.ig fog jarni (igy osszesen 9 honap)

Es ugy tudjak visszamegyek, hacsak addig nem talalok valami sokkal jobbat:):) de mar nezelodom..

1481. kiddy
2010. júl. 23. 12:56

Judy!Igen van ilyen,az egyik ismerosom is egyben kapta meg,enis meglepodtem.szerintem jobb igy mint ahogy en kapom,szepen aprankent.

sajna a kifejezeseket nem ismerem.

Hunikaa:Manchesterbol indulunk.azt ne kerdezd hogy hany orakkor,de azt hiszem hogy 18:20kor erkezunk meg pestre.

1480. Judy86
2010. júl. 23. 12:52
Ja én csak fél állásban dolgoztam az összeg reális, csak meglepő, h 1ben fizették!
1479. Judy86
2010. júl. 23. 12:47

Lányok van köztetek valaki aki elment szülési szabira és kapta a pénz a munkahelyétől??Én ma megkaptam és 4 jegyű az összeg, létezik, hogy eben kifizették??Én nem megyek vissza dolgozni, lehet ezért??

Valaki ismeri ezeket a rövidítéseket. SMP payment, SSP contra payment, OSP payment??

1478. *Csajszi* (válaszként erre: 1477. - Hunikaa)
2010. júl. 23. 12:33

Jajj, annyira szeretnem. Mar regota szeretnek babat (relativ mondjuk... kb 1 eve...) de miota csatlakoztam hozzatok sokszor csak olvasok es igy annyira szeretnem ha mar en is ott tartanek :)

Egyebkent ugy 31 eves koromig hallani sem akartam am gyerekrol sot biztos voltam benne, hogy nekem nem lesz. De tenyleg ugy van, hogy dolgoznak a hormonok, sztem szinte minden no eleteben eljon a pont amikor neki KELL egy kisbaba.

1477. Hunikaa (válaszként erre: 1476. - *Csajszi*)
2010. júl. 23. 12:27
Kitartás! Már nem kell sokat várni, s kezdődhet a project nálatok is! Remélem nem kell sokat várni a babára, hamar megérkezik a gólya!
1476. *Csajszi* (válaszként erre: 1449. - Hunikaa)
2010. júl. 23. 12:25
Igen, en vagyok az. Jovo het vegen veszem be az utolso szemet. Annyira lassan telik ilyenkor az ido :(
1475. Hunikaa (válaszként erre: 1473. - Kiddy)
2010. júl. 23. 12:19

Tök jó lett volna egy nap menni. Végre megismerhettem volna valakit személyesen is! De ami késik nem múlik remélem.

De hülye vagyok, attol hogy egy nap mennénk, még nem biztos, hogy egy reptérről! Honnét mentek? Meddig maradtok Mo-n?

1474. kiddy
2010. júl. 23. 12:16
Ez a video halali:):):):)tok jo
1473. kiddy
2010. júl. 23. 12:14

Hunikaa: Augusztus 4.en indulunk,jovohet utan,mar alig varom.ezeket az utolso napokat alig lehet birni...ma indulnak egy kedves ismerosomek is haza.

Lanyok en most olvasok eloszor ilyenrol hogy majkremet nem lehet enni,en ettem vegig,sajtot nem annyira mert nem szeretem tulzottan,de pl ha kellett valamihez megettem.

En Johnsons tisztalkodo szereket hasznalok a babanak.szerencsere bevallt es nem allergias a kis bore ra.

Nekem 3csikom lett a terhesseg alatt,egy a koldokomnel ahol volt a piercing,2 meg azon a hegen ahonnan levettek az anyajegyeimet.sehol mashol szerencsere.nekem az utolso 2 hetben fordult ki a koldokom.

Mi lehet anyapocakkal???mar biztos egyutt vannak:)

Lanyok koszonom a jo tanacsokat a derekamra,amint lesz egy kis lelkierom neki indulok es veszek vmit vagy megrendelem online:o)

En ma nem fozok semmit,mert maradt tegnaprol rakott krumpli.majd hetvegen a parom akar babgulyast en meg szerintem milanoit fozok.

Hetvegen nem szeretek bonyulultakat fozni mert akkor elmegy egy csomo ido es orulok ha egyutt van a kiscsalad:)

1472. Csinita (válaszként erre: 1469. - Cirbolya2)
2010. júl. 23. 12:01
Megneztem, nagyon aranyos! :)))
1471. Hunikaa (válaszként erre: 1469. - Cirbolya2)
2010. júl. 23. 12:01
:)))
1470. Csinita (válaszként erre: 1467. - Adali)
2010. júl. 23. 11:59
Koszi! :))) Ne aggodj, tudom sajnos, hogy dupla akkora leszek, mint Ti! :))
1469. cirbolya2
2010. júl. 23. 11:58

Lanyok ez nagyon jo:)

[link]

1468. Csinita (válaszként erre: 1465. - Adali)
2010. júl. 23. 11:58

Adali, en is ettem teliszlaamit, mert annyira kivantam! :))

Huuu, akkor mar nem sok van es szeptemberig szunet! :)) Holnap indultok Magyarorszagra? Meddig maradtok? Majd irj nekunk, foleg a 4D-s Uh-rol. Azt hiszem, hogy mesz ugye?

Jo pakolast!!! Barcska mar en is pakolhatnek. Mi majd augusztus 19-en megyunk haza Bp-re 12 napra. Remelem elengednek az orvosok!

1467. Adali
2010. júl. 23. 11:57

Csinita, nekem is minden szombaton keszul egy kep. Es olyan furi, mert eloben sokkal nagyobbnak latom mar magam, mint amikor a kepre nezek:)

En regen mertem, de most hazamegyek megmerem. UGY tippre olyan 3 kilo plusz lehet.

Jaj, igen, a kolleganom 25. hetes es ikrei vannak, ugy nez ki mintha mindjart szulne:( de ne aggodj (jo fej vagyok, mi?)

1466. Hunikaa
2010. júl. 23. 11:55

Én 12 kg híztam, 5öt az utolsó 2 hétben:( főleg a 41. héten. Akkor már minden bajom volt, nassoltam állandóan.

Nekem nem volt egy csíkom sem és a köldököm sem fordult ki. Nem törvényszerű a kifordulás!

1465. Adali
2010. júl. 23. 11:53

Szerintem is hulyeseg! Ne aggodjatok, en is eszem parmezant is meg sajtkremet, meg az otthoni macko sajtot meg medvet:) nyami

a teliszalamis, jaj, ugy ennek egyet! Semmi bajunk nem lesz toluk. En csak a peneszesektol tartok tavol meg a kecskesajttol, ami nem pasztorizalt.

Rendeltem kajat a suliban a szakacstol, es hal lesz:)

csak ird be a google-ba, hogy tesco online, es kiadja az online rendeles lapjat. Regisztralni kell, es asszem 4 font a kiszallitas a legolcsobb napon : kedd-szerda-csut, de tobbet sporolsz mint 4 font az arakon meg sokkal jobb osszehasonlitani, mert minden elotted van. Ja, es a kedves (altalaban)feka sofor felvisz mindent az ajtoig, es ha megkered meg be is viszi, mondjuk en azt nem kertem egyszer se, csak letetettem az ajto ele, es behordtam lassankent.

2 ora es vege a sulinak, ma csak 1-ig vagyunk. Megyek haza pakolok nemsokara!

Anyapocak mar ha minden igaz magahoz szorithatja a kis Adamot:)

1464. Csinita
2010. júl. 23. 11:53
Lanyok! A 8 kilo szerintem tok jo, nem sok. En ugyan meg az elejen vagyok, de mar hiztam 1-2 kilot. Most vagyok a 16. hetben es mar van hasam rendesen. A ferjem minden vasrnap csinal rolam egy kepet. :) Par napja elkezdtem baby olajat kenni a hasamra, mellemre es fenekemre, mert en aztan rewndesen ki leszek tagulva. Nezegettem a neten ikerterhes kismama pocak fotokat. Kicsit ijeszto!
1463. Judy86 (válaszként erre: 1459. - Cirbolya2)
2010. júl. 23. 11:51

Csíkom 1 darab sincs!:))

Köldököm 1 vonalban van a hasammal de nem fordult még ki, igaz csak tükörben látom :))

1462. Hunikaa
2010. júl. 23. 11:50

Lányok szerintem túlzásba viszik ezt a sok tiltást! Én csak a nyers dolgokat és a penészes sajtot nem ettem, minden más jöhetett. Persze mértékkel! Elvileg nem lehet se májat, se májas dolgokat. Én ettem, imádom, kívántam. persze nem minden nap. és is ettem philadelphiát:)

Ja és azt is olvastam, ha nem vagyunk semmire allergiásak és nincs allergiás a családban, akkor nem kell így félni!

Én most azzal vagyok, voltam bajban, hogy mit lehet, mit nem adni a babának.Pl 1 éves korig nem kaphat tejet. ( mi azon nőttünk fel) amikor már kevésnek éreztem a tejem, próbálkoztam tápszerrel, de nem kellett neki. Az összes márkát kipróbáltam. végül elmentem egy health visitor- hoz érdeklődni. Azt mondta kinálgassam a tápszert mert nem adhatok neki tejet. A nevetséges az az egészben, hogy kaphat 7-8 hós kortól joghurtot, sajtot túrót vagy is tejterméket. Ja és ha főzök neki kaját, tejjel hígítsam. Kérdeztem, hogy akkor most ez hogy van. Erre azt a választ kaptam, hogy nem tudja, ez az előírás, nekik ezt kell mondani. Érdekes!

1461. Csinita

Koszi Lanyok, most egy kicsit megnyugodtam. :)) En mindig nagyon imadtam a budos, peneszes sajtokat, amit termeszetesen most nem eszem. Csak a parmezan az, amit eszem es ezert volt az ijedelmem.

De most igy belegondolva, a hugom Olaszorszagban el, Ok mindent parmezannal esznek, es O is vegig ette a terhessege alatt. Ez is csak most jutott eszembe. :))

Jaj, mi lehet Anyapocakkal!!! :))

1460. Judy86 (válaszként erre: 1457. - Cirbolya2)
Én is 8 kg-nál tartok.) az jó!De szerintem most fogunk beindulni!De a fini falatokról nem mondok le!Nasizni nem szoktam!
1459. cirbolya2
2010. júl. 23. 11:49
Nektek mennyi plusz jott fel? Es vannak mar csikjaitok? Nekem meg a koldokom sem fordult ki, de tudom ez az utolso par het lesz az igazi novekedes

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook