Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
oké Judy a fiam alszik, gyorsan megírom majd én is szunyizok egyet. szóval mi ideiglenes útlevelet kértünk a fiamnak a nagykövetségről és végül úgy döntöttünk h postán keresztül. ez annyiban módosul ez a verzió h el kellett mennünk egy közjegyzőhöz és előtte kellett aláírni a papírokat majd igazolta h az a mi aláírásunk. több közjegyzőt is felhívtam, Ł70fontról indult aztán végül találtam egy közjegyzőt aki Ł40fontért csinálta meg. Szóval az anyakönyvi kivonatot, az igénylő papírt, a közjegyző papírt, egy válaszborítékot saját nevedre megcímezve, két útlevél képet (no az volt még mókás, abba a "dobozba" csinálni egy 5 hetes gyerekről képet h a szüleje ne lógjon bele, se feje, se keze semmilye). szóval ezt mind felpostáztuk. mindeközben anyuék otthon intézik az anyakönyvezést meghatalmazással. Odaadtam nekik Ádám egyik anyakönyvi kivonatát azt le kellett neki fordíttatni otthon, a férjemmel a házassági anyakönyvi kivonatunk kellett és azt hiszem ennyi. Otthon is eltart egy darabig mert felküldik Budapetre a bevándorlásiakhoz ott anyakönyvezik. Állítólag (anyuéknak azt mondták Pécsen) h max 22 nap alatt megjön. Szóval mire haza érünk meg lesz az anyakönyvi kivonat, anyuék foglalnak le előtte időpontot útlevél csináltatáshoz és extra sürgősen meg van 5 munkanap alatt. De mindenképp mindketten kellünk a férjemmel, nem tudom h miben módosul a helyzet ha nem vagytok házasok.
Ha a nagykövetségtől kéred meg az útlevelet ugyanez a helyzet, le kell fordíttatnod az angol anyakönyvét, és a nagykövetségen a konzul előtt kell aláírni az igénylő papírt. persze itt is először a nagykövetségnek anyakönyveznie kell Magyarországon majd utána és egyben igényli meg az útlevelet. Azt hiszem még 1 nyomtatványt ki kell töltenetek abban az esetben ha nem vagytok házasok és átlagosan 2-3 hónap az eljárási idő.
Kb mivel mi postán kértük az ideiglenes egy 20 fonttal drágábbra jött ki, de azt hiszem megfizethetlen egy 6 hetes csecsemőt egész napra Londonba hurcibálni. Még az etetéssel nem is lett volna gondom, mert "előkapom" a cicit a buszon vagy mit tudom én (persze nem a parkban) de a pelenkázást már nem tudom h oldottam volna meg. Na meg persze 3 óra oda és 3 óra vissza busszal. Van kocsink de az sokkal cikább út lett volna, congestion charge-ot fizetni, parkolót stb. A Victoria Bus Station-tól, ahol a végállomásunk lett volna 10 perc gyaloglásnyira van a nagykövetség.
gwendolin:
szerinted összefügg valahogy h ritkábban eszik Ádi és többet alszik. tegnap és ma szinte minden etetés között aludt átlagosan 1 órát és tegnap óta 3 óránként eszünk
judy nem felejtettelek el, csak sajna 1 kezem szabad :-) így nem tudok hosszú levelet írni, az már pedig hosszú lesz, igyexem
:-)
Uristen csajok, most neztem a tablazatunkat, mar csak 98 napom van nekem meg Moncsinak!!! Wow, azx mar nem haromjegyu...huu, izgi
Moncsi tenyleg hol vagy merre vagy?
Na, jo tenyleg megyek dolgozom, mert sose indulok el.
Igen, jol erzem magam, bar annyit ettem ebedre ilyen tuna pasta salad-et, hogy fullon vagyok azota is:)
Meg elokeszulok gyorsan holnapra, aztan irany haza, ma 5 elott el szeretnek indulni...nagyon faradt vagyok.
Mar csak pentek, jajj, csak birjam ki:)
Gwendolin neked hany eves az unokat, lanyod kicsit irj magadrol, en nem tudok semmit rolatok...
Turoscsusza hogy vagy?
Szia 1Kata !
Bizony cirbolyán keresztül rengeteg infóhoz juthatsz.
Lányok többen vagytok mint gondoltam az elején,pedig rendszeresen benéztem hozzátok.
Sziasztok!
wow, de porognek az esemenyek. :) cirbolya, biztos vagyok benne, hogy mar nemsokara a kezedben tarthatod a kis Dorkat. :)
Lanyok, tok jo, hogy mire ram kerul a sor, mar semmi kerdesem nem lesz, mert mindent megtanulok toletek. :))
Udv. az uj tagoknak!
kostyinak van egyedül azt hiszem.....nekem magyar a férjem
:-)
Szia Adali !
Akkor Te jól érzed magad.Most az idő is szép .:-)
Jaj, csajok, olyan izgi, itt drukkolok Cirbolya..pont "ppa time"-om van az heti egy delutan gyerekek nelkul, felkeszulesi meg javitasi, tervezesi ido. Itt vannak az udvaron tesin meg utana francia orajuk lesz.
Itt a sulimban mar biztos mondtam, hogy van egy tanar, akinek ikrei lesznek es 32 hetes. Huu, az a no akkora!!! En modellnek erzem magam mellette...:)
Ma vagyok 26 hetes, akkor mar csak 13 het (mert en mar beszelgetek kisendrevel, hogy dec 9-en jojjon 16 helyett:).
Kedvesem megy Spanyolorszagba munkahelyi trip-re, egesz hetvegen egyedul leszek...de neha jo ez. Mondtam neki, most menjen meg, amig lehet, meg tud, meg van kedve.
Vegre jon jovo kedden a nagy wardrobe-unk, most kaptuk az emailt...juhejj!!!
Na, megyek valamit dolgozok...puszi nektek, hajra cirbolya, szerintem par nap kerdese.
jaj, Cirbolya, nagyon türelmetlen lehetsz már!! mi is azok vagyunk! de már tényleg nem sok van hátra!
én a délután később nem leszek netközelben végig, meg aztán sem lesz a hétvégén folyamatosan időm olvasni/írni, de mindenképp követem az eseményeket!! és azért örülök, ha küldesz nekem is üzit (ha bírsz :)).
többieknek is puszi! iszonyat, mennyire pörögtök, nehezen tartom a tempót :)
cirbolya
lazíts. feküdj , ha tudsz , vagy sétálj , ha az a jobb.Ez a vajúdás időszaka.Amikor a magzatburok megreped,elfolyik a magzatvíz egy része.Ekkor kezdődnek azok a fájások amik kitágítják a medencédet kellő szélességűre,hogy a baba kicsússzon .A légzésedre kell figyelni.Szabályos légzéssel enyhítheted a fájdalmat és több oxigénhez is jutsz.
Cirbolya nyugi, ha elmegy a víz akkor indul az igazi "buli" az előtte lévő fájások semmik!!!Nekem a víz utániak nagyon fájtak.
Beszélgess Dorkával. hogy jöjjön mert nagyon várjátok!!Szerintem segít!!
Azt hiszem szerencsés vagyok, jól alszik 3-4 óránként eszik. Éjjel 8kor fürcsi, eszik és 9 felé alszik, felkel 1óra és 5 óra körül enni és a következő evés csak 8-9 felé van!!
Ez jó, bár múltkor ettem rizibizit és a borsó felfújt, na éjjel nem volt alvás!Ki kell tapasztalni, hogy mit lehet és mit nem!
Írnál az útlevélről??
Ja es nagyon irigylek mindenkit aki mar tul van rajta........!!
Tiszta szivbol gratulalok mindenkinek, tegnap mar kaptam egy kis izelitot en is mi var rank!!
Pussz, most megyek es lekotom magam valamivel!
Anyu kiment a tescoba, mar kis ugyesen egymaga vasarol:):)
Hunikaa nagyon-nagyon koszonom a sok informaciot, pontosan ezekre a szavakra vagytam, szeretnem tudni mi varhat ram, hiszen tegnap a fajdalmam mellett nagyon csalodott voltam, hogy haza kellett jonni, es hogy ritkultak a gorcsok, mert sosem hallottam meg ilyet elotte!! Tehat mintha "felkeszuletlen" lettem volna, plusz meg ugye a kocsog midwife!!
Igy mostmar erosebb fajdalmakra szamitok a kesobbiekben, legalabb ez nem fog meglepni, bar nem gondoltam tegnap, hogy ettol lehet meg erosebb a fajdalom....... Be is vagyok tojva rendesen!
Megegyszer koszonom a tanacsokat, es mindenkinek a biztato szavakat, sokat jelent ez nekem nagyon!!!
Mar arra is gondoltam kora reggel, hogy alkalmatlan vagyok tagulasra, de megnyugtattatok, hogy tenyleg mindenhez ido kell, valoszinuleg az enyem csak most mozog lefele, hiszen tegnap delelott meg nem volt benne a szulocsatornaban sem! Aztan johet a huzosabb tagulasos fajdalom!
Lanyok ugy orulok, hogy itt vagytok nekem, tenyleg Veletek csinalom vegig ezt az egeszet, es olyan nagy szuksegem van Ratok, nem konnyu kooperalni ezzel az egesszel en most ugy erzem!! Ti sokat segitetek benne nagyon, koszonom:):)
Sziasztooook! Megjottunk Angliaba, egyelore semmire nincs idom, nemhogy visszaolvasni. Gondolom mennyit termeltetek!!!
Hallom Cirbolyanal nemsoka baba lesz! Juheeeeeeeee!!! Szoritok, es igyekszem jelentkezni. Bovebben (fotokkal) a naplomban, ha valaki nagyon raer! :))))
Remelm Ti jol vagytok!!!!! puszi
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?