Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kislányból nagylány, hogyan készítsük fel gyermekünket? fórum

Kislányból nagylány, hogyan készítsük fel gyermekünket? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. petrikek (válaszként erre: 30. - Diandra)
2009. dec. 29. 18:48
Hú, ez azért furcsa. Bár az én lányomnak is nő a nemi szőrzete (9 lesz márciusban). Elvittem gyereknőgyógyászhoz, aki megvizsgálta ultrahanggal és még nem látott érett petesejtet. De szerinte 1-2 év.... Pedig még annyira kislány...
30. Diandra (válaszként erre: 2. - Anita72)
2009. nov. 27. 01:07

a barátaink 9 éves, teljesen átlagos fejlettségű kislányának a múlt hónapban megjött...teljesen készek voltunk, hiszen csak 9 ÉVES!!!! persze anyuja még nem beszélgetett vele erről, mivel meg se fordult a fejében, hogy ilyen hamar...


de elég okos kislány, még szerencse, hogy otthon volt, így nem ijedt meg nagyon és a barátnőm szépen elmagyarázta neki az egészet.

2008. aug. 1. 19:17

ha szégyenlik megkérdezni, valószínűleg azért, mert a családban érzi az olyan tabu témákat, mint a testiség, nő férfi szerepek stb.

Ha valahol ilyen a légkör, nehéz hitelesen előadni egy felvilágosítást is.

28. petrikek (válaszként erre: 27. - Gyöngyi)
2008. aug. 1. 18:33
Azért ez elég fura, hogy ma már ilyen fejlettek a gyereke. Szerencsére az én lányom kérdez, tudja, hogy miért menstruálunk stb. Ismeri a tampont, a betétet (megengedem neki, hogy megnézegesse, vagy megnézze, hogyan használom), de azért én még olyan kislánynak látom és lehet, hogy egy-két éven belül menstruálni fog????
27. gyöngyi (válaszként erre: 26. - Petrikek)
2008. júl. 29. 07:49

Bizony, harmadikban már nem ritkaság a menstruáló kislány. Ezért mondom, hogy tényleg 8-9 éves korban kell elkezdeni a beszélgetést. Bár manapság annyi tampon és betétreklám van, hogy többnyire előbb kérdez az a gyerek, aki mer kérdezni.

Őrület egyébként én 14 évesen hazudtam a többieknek, hogy már nekem is megvan, mert szégyelltem, hgy én még nem vagyok "nagylány"! Most meg 9-10 éves korban már túlvannak rajta!!

26. petrikek (válaszként erre: 22. - Gyöngyi)
2008. júl. 29. 04:37
Neked talát több a tapasztalatod, így megkérdezem: Hány éves korban kezdenek ma menstruálni a lányok? Mi 11-13 évesek voltunk, de én annyit hallok ma 9 éves (ami ugye még csak 2-3. osztályos) lányokról, akik már menstruálnak. Csak nem tudom, hogy igaz lehet-e? Neked mi a tapasztalatod?
25. f50fbc72f4 (válaszként erre: 24. - Gyöngyi)
2008. júl. 29. 01:04
hát az 100... nem akarok szegénykéknek ilyen nagy csalódást mint amit én kaptam!
24. gyöngyi (válaszként erre: 23. - F50fbc72f4)
2008. júl. 28. 08:03

JaJ!!!!!!!

Te biztos jobb szülő leszel!!!

2008. júl. 28. 02:25
Az én szüleim soha semmiről sem beszéltek... soha... magánsuli? puff be a magnánsuliba! 0 barát? maagánsulikoknak igen! a szülő nem mond semmit? NEM! akkor hogy van ez? INTERNET A MEGOLDÁS! sajnos ezeket saját bőrömön tapasztaltam és szerintem örüljön az akinek válaszol 1 család tagja is! 3 ezer gyógysze! miért? a szüleimet nem kérdeztem mert bármit kérdezek nem válaszolnak vagy zavarodottan... mintha UFÓ lennék! na meg a mensi... meg se mertem mondani! csak sutyiba rakam 1-1 betétet be... és mi a végeredmény!? totál depis homokos gyerek aki ráadásul nagynehezen rálött... hoppáá nekem jobboldalt dobog! neked? baloldalt!? neked is? na akkor kérem szépen meg van a probléa nem!? na mind1...
22. gyöngyi (válaszként erre: 21. - Petrikek)
2008. júl. 27. 20:11

Igen viszonylag sokat tudnak már a kicsik is erről, csak az a baj, hogy ezek pontatlan szedett-vedett információk. Van olyan kislány, aki annyira megijed attól amit véletlenül megtud, hogy utána már kérdezni sem mer! Jó lenne ha minden szükő időben beszélne erről a 8-9 éves lányával, hogy ne legyenek benne felesleges félelmek.

Sajnos vannak még mindig olyan kislányok, akiknél a tanítónéninek kell elmondani, hogy mi történt vele. Volt olyan kis tanítványom, aki azt hitte, hogy meg fog halni, mert vérzik!!

2008. máj. 26. 05:52

Sziasztok!

Érdekes és egyre inkább időszaerű a téma, mert állítólag a mai lányok, sokkal hamarabb "érnek nővé". Szerencsére az én kislányom (7 éves) kérdez. Csak abban reménykedem, hogy ez így fog maradni a kamaszkor kezdetével is és nem haveroktól szedi fel a "tudást".

Szülőin beszélgettünk az anyukákkal erről a témáról és meglepően sokat tudnak (nem csak az én lányom) a gyerekek már első osztályban is.

20. supin (válaszként erre: 2. - Anita72)
2008. máj. 16. 15:03
Azóta már 11 körül a lányod. Szerintem kérdezz rá mit tud már. Mond neki,hogy kérdezzen téged arról ami őt érdekli. Légy teljesen őszinte hozzá. Próbálj ilyenkor nem anyuka hanem barátnő lenni. Ha a vérzése már megvan/ mert nekem egyik lányomnak már 11 évesen jött/ világosítsd fel,hogy mi ez. Ha még nem akkor szólj előre,hogy ilyen is lesz..Érd el,hogy legyen hozzád bizalommal. Az én lányaimmal , 3 van ez sikerült. Még a mai napig is mindent átbeszélünk.
2008. máj. 16. 14:47
szerintem már a mai világban a serdülö leányok nem csak a tv böl,hanem barátnöiktöl szereznek tudomást e féle dolgokrol.mivel az a véleményem,hogy szülöktöl szégyellik e dolgokat megkérdezni.
18. era06
2008. máj. 16. 12:00

Tökéletesen igazad van Cel.

A szülő dolga a felvilágosítás, nem pedig a tanáré, vagy a barátnőké!

Annak idején, nekem sem mondtak semmit. Az iskolában egymásnak mondtuk el, hogy miért vérzünk.

Volt, aki keservesen sírt, hogy most” meg fogok halni!". Az lenne az igazi, ha a gyerek bármit megkérdezhetne a szülőtől, arra pedig egyenes választ kapna.

17. Donyta
2008. máj. 16. 08:29
Lehet kapni könyvesboltokban a nővé válás-t vagy a kislányból nagy lány lesz könyveket. Ezt ha megveszed, már csak a kérdéseire kell válaszokat adnod. Illetve ha megvetted és oda adod neki, akkor mondhatod, hogy olvasd el kicsim és beszélgessünk róla. Képekkel is ilusztrálva vannak benne dolgok. Én mindig megvettem a hasonló könyveket is, ha érdekli, márpedig melyik fiatalt ne csábítana egy olyan könyv amiből mindent megtudhat és képekkel is láthatja. Sosem voltak ilyen gondjaim, mert jóval előtte megvoltak már ezek, és otthon is beszéltünk mindenről ami érdekelhette. Ha rájön, hogy kérdezhet és választ is kap, akkor biztosan kérdezni is fog mert ilyenkor mindenre kiváncsiak és nem szabad tabunak lennie!
16. cel
2008. máj. 15. 21:15

Jó régi a téma, de örök érvényű. Meglet, senki nem fogja olvasni, de leírom a véleményem.

1. Régen rossz, ha a szülő az iskolától várja a kislány felkészítését, felvilágosítását.

2. Ennél már csak az rosszabb, ha azt gondolja egy szülő, hogy a gyermeke a kortársaitól kapja meg a szükséges információt. Tipikus esete a vak vezet világtalan projektnek, minden kisülhet belőle, csak jó nem.

Többet sejtenek, mint tudnak. Félre informáltak, szexuálisan fél analfabéták maradnak.


A felvilágosításnak, mint olyannak nem is kellene, hogy létezzen. Természetes folyamatnak kellene lennie, mint ahogyan az is, felelős családokban. Természetes legyen a szexuális nevelés, olyan természates mint a szobatisztaságra való nevelés, a beszéd tanítás, mint ahogyan természetesnek vesszük, hogy a gyermek megtanul egy bizonyos korára, késsel - villával enni. A szexuális nevelésből problémát csinálni, a maguk is szexuálisan analfabéta szülők képesek.

Mondhatom mindezt, azért, mer felnőtt lányom (28 éves) és szintén felnőtt (18 éves) fiam is van. Ergó, tudom miről beszélek. Esetünkben nem volt olyan gond, hogy le kellene ülni a gyerekkel, fel kellene világosítani. Korának megfelelően adgoltuk az információt, mondhatni születésüktől fogva. Ne fogja senki a fejét, hisz születésétől tanítjuk a gyereket, enni, inni, egyedül lenni, stb.

2007. febr. 17. 21:27

Már az iskolában,tv-ben hallanak ezekről a dolgokról.Nekünk már csak ki kell egészítenünk.

Ők hamarabb kérdeznek ezekről a dolgokról.

2007. febr. 7. 10:26
Manapság már 5.6. osztályban a felvilágosítják, a lányokat az iskolában, volt olyan szülő akinek akkor jutott eszébe, hogy erről beszélni kellene. amúgy a tásdkájukban mindig legyen legalább egy betét, még ha eddig nem is jött meg nekik. Lejobb 10 éves kor körül felvilágosítani a lányokat. és akkor nem igen érheti őket meglepetés, persze azt a szülő tegye meg még az iskolai felvilágosítás elött.
13. Droma
2007. jan. 24. 18:27

Hát nem tudom.Én nem emlékszem olyanra,hogy anya ilyenről beszélgetett volna velem.Ő akart,de én nem.

Mikor megjött akkor kicsit bepánikoltam,hogy mi a fene ez ot,aztán behívtam anyát,és ő mondta hogy hát igen,megjött.Adott egy betétet,én betettem a bugyimba és annyi.

Nem tudom mit kell ezekről beszélni.Szerintem a tini lányok i8nkább a barátnőjükkel szeretik ezt megbeszélni,legalábbis én így voltam vele.És még most is megbeszéljük,hogy kinek,mikor.Persze nem kérdezünk olyan hülyeségeket,mint régebben:)

12. anita72 (válaszként erre: 11. - Flamingó2)
2007. jan. 24. 14:30

Köszi a tanácsokat.

Régen volt már a kezemben Bravó, jó lesz belenéznem, anno mi is nagyon szerettük, na meg a Veres Pali bácsit, nyugodjon békében.

11. Flamingó2 (válaszként erre: 9. - Anita72)
2007. jan. 24. 14:11
Szia. Szerintem is az újság segítség lehet, persze neked is segítened kell. Az én lányaimnak is jár a Bravo és a Popcorn is. Meglepődsz ha beleolvasol. A nagyobb lányom 12éves 165cm magas és 75/b a melltartója. Szóval elég fejlett. Egy éve menstruál. A kicsi 10 éves, őt a napokban világosítottam fel. Ő messze nem olyan fejlett mint a nővére, de ez nem jelenzi azt hogy később jön meg neki. Szerintem jobb ha az anya világosítja fel a gyereket. Legalábbis én így gondolom.
2007. jan. 24. 06:50
Ha vesztek egy Bravo vagy más egyéb fiataloknak szoló újságot még ti is kikupálódhattok belőle,nézzétek meg.Mindig van bennük ilyen téma.Multkor egy ismerősöm hezitált ezen a dolgonmondtam neki hogy valószínű a gyereke többet tud mint azt a szülője gondolná
2007. jan. 23. 15:15

Köszi lányok!

Az én kis-nagylányom még tényleg kislány lelkileg. Cicije semmi, lent kezd rendesen szőrösödni, néha pattanásos a homloka. Ebből gondolom főleg, hogy megkezdődik szép lassan. Többször beszélgettünk már erről, a gyakorlati dolgait (tampon, betét)is megmutattam már neki.

Gondoltam veszek neki a korának megfelelő kis felvilágosító kiskönyvet. Annak idején mi is ilyeneket bújtunk a barátnőkkel. Nagyon csodálkoztam azon, hogy a 3. osztályos emberismeret tananyagban a női és férfi nemiszervek témát egy az egyben kihagyták, nem értek vele egyet. Gondolom majd júniusban átfutnak a témán, pedig szükség lenne arra, hogy az iskolában is halljanak erről.

8. Gáspi (válaszként erre: 2. - Anita72)
2007. jan. 23. 14:51
Szerintem itt az ideje,hogy nagyon körültekintően beszélgess a kislányoddal.Először érdemes felmérni mit tud erről a témáról./Szoktak-e beszélgetni egymás között a serdülésről,nagylánnyá válásról?Mit hallott társaitól?Fontos az őszinteség ,kérdezzen nyugodtan!.../Nálunk a suliban csak 5. osztályban kezdődik a felvilágosítás,de néhány kislány már negyedikben menstruál.Az első beszélgetés után a lányom nagyon nyíltan beszélt mindenről,aminek nagyon örültem.Természetesen azon is múlik sokminden,hogy mennyire fejlett a gyerek testileg is.A fejlettebb kislányról elképzelhető,hogy korábban serdül.Egyébként az a tapasztalatom,a szülők egy része még mindig tabu témának,kényes kérdésnek tartja és halogatja a beszélgetést.
7. Szusztuzs (válaszként erre: 4. - Anita72)
2007. jan. 23. 14:44
Az idő haladtával , ebben a rohanó életben minden gyorsabban és hamarabb történik, mint korábban. Szerintem az a lényeg,ha a lányod bármit kérdez tőled , semmiképpen ne érjen váratlanul,mindig próbálj a legtermészetesebben viselkedni, ne lássa , hogy esetleg zavarban lennél.Akkor nem fog ismét hozzád fordulni!!! Próbálj MINDENRE választ adni számára. Ez az én véleményem, biztosan kapsz majd bőven infót. Én is kíváncsian várom a fejleményeket! :o)
2007. jan. 23. 14:16
De a pasis témában, védekezés, stb. 4.ben a tanárnő világosított fel minket!
2007. jan. 23. 14:15
Én pont 9-10éves lehettem, mikor a nővérem beavatott mindenbe(7évvel idősebb)! Na, akkor eldöntöttem, hogy nem növök meg, én ugyan nem akarok vérezni sehol!:) Aztán rájöttem, hogy nem is olyan szörnyű dolgok ezek!
4. anita72 (válaszként erre: 3. - Szusztuzs)
2007. jan. 23. 13:53

Én is csak a saját emlékeimre hagyatkozom.

Igazából azt sem tudom, hogy a mai lányok előbb lesznek nagylányok? Én 13 éves voltam, de az én időmben is nagy eltérések voltak.

2007. jan. 23. 13:44

Arra emlékszem,hogy anyukám elkésett vele, mire nagy nehezen rászánta volna magát, már késő volt.Régen kibeszéltük a barátnőimmel a témát. Lehet,hogy sok újdonságot nem fogsz a lányodnak mondani,de te ne késs el vele! :o)

Igaz ezzel most nem sokat segítettem neked,de azért SOK SIKERT!!! :o))

2007. jan. 23. 13:33
Lányom nyár végén lesz 10 éves, lassan fel kell készítenem a nagylányos női dolgokra. Kinek milyen tapasztalata van erről?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook