Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kínai pulykamellsaláta recept

Kínai pulykamellsaláta recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 410 kcal

A Kínai pulykamellsaláta hozzávalói:
2 csirkehúsleveskocka,
2 (kb. 80 dkg) pulykamell,
20 dkg szójacsíra,
10 dkg ananászkonzerv,
12 cső (konzerv) minikukorica,
2 paradicsom,
6 salátalevél,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál őrölt koriander,
1 evőkanál szezámmag,
őrölt bors.


A Kínai pulykamellsaláta elkészítési módja:
1 liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockákat. Beletesszük a húst, és kislángon 20 percig főzzük. A szójacsírát 1 percre lobogó forró vízbe dogjuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt és a minikukoricákat lecsepegtetjuk, az ananászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat, a szójaszószt és csipetnyi borsot jól elkeverünk, majd 2 evőkanál főzőlét keverünk bele. A húst kivesszük a főzőléből, lecsepegtetjük, és hosszúkás, nem túl vastag szeletekre vágjuk. A salátaleveleket egy üvegtálon elrendezzük, középre halmozzuk a szósszal elkevert hússzeleteket, a zöldségeket és az ananászt. A tetejét szezámmaggal és korianderrel megszórjuk. Langyosan tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kínai pulykamellsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook