Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kínai gyöngyök recept

Kínai gyöngyök recept

A Kínai gyöngyök hozzávalói:
30 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
6 evőkanál sűrített, cukrozott tej
10 dkg kókuszreszelék


A Kínai gyöngyök elkészítési módja:
A rizslisztet és a kukoricakeményítőt egy nagyobb tálban összevegyítjük. Hozzáöntünk 2 dl meleg vizet, a sűrített tejet, és gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk belőle, majd hosszú hengerekre nyújtjuk. A hengereket egy szűrőben összehajtva forrásban lévő víz fölé tesszük, és 15 percig gőzöljük. Amikor kissé kihűltek, széthajtjuk a hengereket, egyforma darabokat vágunk le, és kis golyókat formázunk belőlük, majd mindegyiket meghempergetjük kókuszreszelékben. Lehűtve tálaljuk.

Egzotikus gyümölcsökből összeállított konzerv gyümölcskompótot kínáljunk mellé.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kínai gyöngyök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook