Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kímélő vasi pecsenye recept

Kímélő vasi pecsenye recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 339 kcal
Zsírtartalom 19 gramm
Szénhidráttartalom 3 gramm

A Kímélő vasi pecsenye hozzávalói:
1/2 kg pukykamell kisujjnyi vastagra felszeletelve,
3 dl Alpro natur szójatej,
2 gerezd fokhagyma,
2 kk őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál búzacsíra-olaj,
só,
5-8 dg szezámmag.


A Kímélő vasi pecsenye elkészítési módja:
A szójatejben elkeverjük a finomra darabolt/átnyomott fokhagymát, sót, hozzáadjuk az olajjal elkevert pirospaprikát és a levet jól elkeverjük (használhatunk botmixert, nagyon praktikus). Beleöntjük egy megfelelő méretű, jól zárható műanyag dobozba. A pulykamell szeleteket belehelyezzük a páclébe úgy, hogy az jól ellepje. Az edényt lezárjuk és a hűtőbe tesszük. Le is lehet fagyasztani így konyhakész állapotban, kitűnő vendégváró. Ha ki akarjuk sütni, előtte legalább fél napot hagyjuk a hűtőben állni. A sütéshez a serpenyőbe kb 1/2 ujjnyi olajat forrósítunk. A pulykamell szeleteket a pácléből kiszedve, kicsit leitatva szezámmagba forgatjuk és kisütjük. A maradék levet, magot egy kk liszttel és 1 tojással, pici szódabikatbónával, esetleg zöldfűszerekkel jól elkeverjük és a hús után kisütjük. Mexikói vegyes körettel vagy hagyományos köretekkel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kímélő vasi pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook