Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ki mivel kompenzálja az evési "bűnöket"? fórum

Ki mivel kompenzálja az evési "bűnöket"? (beszélgetés)

1 2
aug. 17. 15:32
Semmivel.
30. 55Judit (válaszként erre: 28. - Globus)
aug. 17. 14:53
Ez biztos. Nálam nem tiltólistás semmi. Amiről tudom hogy csak az íze miatt szeretem de nem válik hasznomra - pl. lángos - abból csak ritkán és keveset eszem. De kell!😀
29. 55Judit (válaszként erre: 27. - Rochlitz Szilveszterné 2.)
aug. 17. 14:51
Nálam is van csokika. Nyers, 100%-os csokoládé. Egészséges desszerthez szoktam felhasználni. Most pl. Műzli szelet van belőle.
28. globus
aug. 17. 12:04
Ami nincs itthon, azt nem lehet megenni.
aug. 17. 10:56
én is szeretem a csokoládét, most is van itthon...
jan. 9. 16:51
Egészséges kajával, több idő kihagyásával két étkezés között
jan. 8. 22:45
Soha nem kompenzáltam 🙃🙂
jan. 6. 23:17
sose volt ilyen gondom!
23. globus (válaszként erre: 22. - Survivor3)
2016. jan. 1. 11:56
:D
2010. jún. 14. 10:38
itallal
2010. ápr. 15. 08:31
Hát ma még nem találtam ki, hogyan büntessem magam a tegnapi zabálásért, de majd szólok, hogyan sikerült..
20. kinga_so (válaszként erre: 16. - 79fae0d192)
2010. ápr. 13. 09:44
Ha már csipegetsz, válassz sárgarépát, karalábét-meglátod, hamar leszoksz róla, ráadásul ezek viszonylag édes zöldségek, így nem kell édesség után sem kutakodni!
2010. ápr. 13. 09:39
Másnap gyümölcsnap, több mozgás, sok folyadék, ha nagyon kitartó vagyok akkor léböjtkúra! :(
2010. ápr. 13. 09:37

Sziasztok!

Látom, sokaknak a csokival van gondja, pedig ha jó minőségű csokoládét választ az ember, akkor abból napi 1-2 kocka is elég ahhoz, hogy kielégítsük csipegetési mániánkat.

Én a csokoládét Olaszországból hozom, hozatom, szójalecitin menteset, magas, 70-85% -os étcsokit. A kakóvajnak számos jó hatása van az emberi szervezetre, nem is beszélve a csoki magas antioxidáns tartalmáról-ami köztudottan fiatalságunk megőrzésében sokat segít!

Az én édesség utáni vágymat napi max. 2 kocka étcsoki ki is elégíti , bár ezeket a kockákat még negyedelem, így akár napi nyolc alkalommal is elgyengulhetek.

Ezt a módszert vetettem be a gyerekeimnél is, így megtanulták nem "felzabálni" csokikészleteinket, hanem beosztani.

Itthon ritkán veszek csokit magunknak, mert méregdrága a szójamentes- amire a gyerkőcök allergiásak- , ha egyáltalán beszerezhető.

Tejcsokit egyáltalán nem eszünk, mind tartalmaz szóját....

Viszont amít a kockák darabolásáról írtam, tényleg praktikus, és nem kell úgy éreznünk magunkat akár egy fogyókúra alkalmával is, hogy bűnöztünk!

Ja, és mégvalami! A csokit ne rágjad szét sok apró darabra, hanem szopogassad el, úgy tovább élvezheted lágy krémességét, édes ízét!

17. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 16. - 79fae0d192)
2009. júl. 31. 11:47

Nagyon hatásos, ha elpakolsz mindent magad elől, ha nem látod, és elfoglalod magad, nem fogsz csipegetni.:)

Nálunk mindig van csoki (most már nyilvánosan kitéve), de korábban, amíg függő voltam, a férjem a saját és a gyerekek adagját eldugta, hogy ne lássam, csak ők tudták hol van. Eszembe sem jutott!:)

2009. júl. 29. 21:54

Nekem sem a tegnapi, sem a mai estém nem lett jó..:( Mindig csipegetek valamit.. :(

..Nah de talán majd holnap több erőm, kitartásom lesz.

15. tixtina (válaszként erre: 14. - 95a0f7ade3)
2009. júl. 29. 21:49

Köszönöm a bíztatást.:)

Ma már sokkal jobban bírtam.Egy szelet dinnyét ettem-csoki helyett-és egész jól elvoltam.

Úgy érzem egy-két hét,és hozzászokom.:))

14. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 11. - Tixtina)
2009. júl. 29. 20:58

Majd lesz változás, csak nem két hét múlva. A legtöbb esetben 10-12 hónap hozna látványos és tartós eredményt. A tartósságot azért írtam már többször is, mert gondolom, te sem szeretnéd visszaszedni pár hónap múlva a leadott kilók dupláját. Menni fog, csak legyél türelmes, és ha úgy érzed, nincs értelme, akkor se add fel!

Ha nagyon el vagy keseredve, írj, hátha segíthetek.:)

2009. júl. 29. 19:54
Másnap sokkal kevesebbet eszek, vagy beiktatok egy léböjt napot amikor nem eszem csak iszom
2009. júl. 29. 17:40
Az evés nem bűn:))
11. tixtina (válaszként erre: 9. - 95a0f7ade3)
2009. júl. 29. 17:38

Igen,ez így is van.

Éppen tegnap este beszélgettünk a párommal erről.

Az a bajom,hogy el vagyok hájasodva,plöttyedve,és egy deka izom sincs rajtam.Nincs,ami tartsa a súlyomat-fáj a derekam,a hátam.

A tornatanárnőm régebben azt mondogatta,nem elsősorban kilókban kell mérni a változást,hanem centiméterben-és hát milyen igaza van:)))))

2009. júl. 29. 14:05

Teljesen igazad van a bombanős témában, Morris07. :)

A csokoládéról annyit még, hogy amellett, hogy hizlal, nagyon komoly egészségügyi problémákat is okoz(hat):vesehomok, vesekő

Nekem vesehomokom volt.. nem volt valami kellemes élmény.A villanypárnán való fekvés és a sok ivás, illetve az, hogy nem ettem utána több csokit, segített a dolgokon. Így múlt el.

Kitartás a fogyihoz mindenkinek!!

9. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 8. - Tixtina)
2009. júl. 29. 11:08

Nagyon szívesen!

Kitartás! Hamar elrepül ez az egy hónap (mégha most nem úgy tűnik), utána már sokkal könnyebb!:)

Ne akarj drasztikusan fogyni (nekem is + 30 kg-mal szalad el a mérleg), a lassabb fogyás tartósabb.:) Nagyjából eheted uazt (szénhidrát, tészta, zsír minimum), mint eddig, csak kevesebbet és ha van rá időd, mozoghatsz is.:)

Átmenetileg 1-2 kg-os súlynövekedést tapasztalhatsz, de utána már lefelé vezet az út.:)

Van egy személyiedző ismerősöm, 30 éve aktívan sportol is, tőle sokat hallottam, hogy a nők tévesen a kg-októl akarnak megszabadulni, pedig egy sovány nő is nyújthat lehangoló látványt. A kilóktól függetlenül (férfiak mondták) a feszes női testnél nincs esztétikusabb.:) Lehet valaki 70-80 kilósan is bombanő, ha formás az alakja. Ezt tartsd szem előtt!:)

Sok sikert!

8. tixtina (válaszként erre: 7. - 95a0f7ade3)
2009. júl. 29. 10:51

Napi 30 deka-az nem is sok-Én ennek a dupláját is megettem.8 krémes,3 somlói-édes kekszek,stb.

8 ezer kalória/nap.Eredmény-plusz 30 kiló.

Most itt tartok:((

Nem tudtam,hogy a Króm enyhíti a szénhidrát hiányát.

Nagyon köszi ezt az infót-sokat segítettél.

Megpróbálom beszerezni ezt a készítményt-hátha sikerül.Vagy hasonlót.

KÖSZI MÉG EGYSZER:))))

7. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 6. - Tixtina)
2009. júl. 29. 10:46

Én rengeteg csokoládét ettem (más édesség tulajdonképpen nem is érdekelt), akár napi 30 dkg-ot!!! is. Meg is híztam.:( Amikor már egy nadrágom volt rám jó, az is éppen hogy, elegem lett, és a minimumra szorítottam a szénhidrátot (teljesen elhagyni sajnos nem lehet, szinte mindenben van), a zsírokat, és a tésztákat, kenyérből pedig csak rozskenyeret eszem. Ennek lassan két hónapja.

A súlyom talán 5 kg-ot csökkent (nem mérem rendszeresen és eddig sem volt feltűnő a súlytöbblet a magasságom miatt), de több területen érzem a változást. Kevésbé vagyok fáradékony, bár kevesebbet alszom, jobb az állóképességem (nekem ezekkel is gondom volt).

Én belgyógyász és endokrinológus tanácsát kértem az életmódváltoztatás előtt. Ők javasolták, hogy a króm segít a szénhidrátelvonási tünetek kezelésében és megakadályozza azok felszívódását is. Régebben lehetett kapni a gyógyszertárakban a Catabol nevű táplálékkiegészítőt, ami krómot, jódot, C-vitamint, alga és ananászkivonatot tartalmaz. Nekem nagyon jó volt, mert elég rendszertelenül ettem, és az édességet sem kívántam utána. Sajnos most hiánycikk, pedig az első hónapok átvészelésében sokat segítene. Utána a legjobb abbahagyni, úgysem lesz rá szükség.:)

Azt hiszem, krómtablettát viszont lehet kapni reális áron is. És nem árt mellé a C-vitamin sem, ha kevés zöldséget, vagy gyümit eszel. (Én egyáltalán nem kívánom.:() Sokat segít!

6. tixtina (válaszként erre: 4. - 95a0f7ade3)
2009. júl. 29. 10:30

Nekem is elvonási tüneteim vannak.

nagyon rosszul vagyok.

Négy napja kezdtem,de már a plafonon vagyok.

Ingerült lettem-kötekedő.

Még 1-2 hónap???Te jó ég.Addig ilyen kibírhatatlan leszek????

2009. júl. 29. 07:23
Én ilyenkor beiktatok egy gyümölcs napot.
4. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 1. - 79fae0d192)
2009. júl. 29. 07:13
A szervezetnek kell egy kis idő, 1-2 hónap, amíg átáll a megváltoztatott étrendre. Ez a két hónap a legnehezebb (nekem szénhidrát elvonási tüneteim voltak). Utána már bűnözni sem kell.:) Vagyis nem lesz rá igénye a szervezetnek.:) Kitartás, csak az a pár hónapot éljétek túl!
2009. júl. 28. 22:39
én is sok mozgással, és legközelebb kevés étkezéssel, vagy csak vízzel.
2009. júl. 28. 22:27

Mozgással.Legalább is azzal kellene,ha nem esne nehezemre:))

Mondjuk,ha bűnözök egy szelet csokival,akkor fél órát tekerek a bicajon.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook