Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ki milyen módszerrel szoktatta le gyermekét a pelenkáról? fórum

Ki milyen módszerrel szoktatta le gyermekét a pelenkáról? (beszélgetős fórum)


26. andi6020 (válaszként erre: 21. - MZsanett)
2016. máj. 17. 07:35
az igen.
2016. máj. 17. 07:28
soha nem eroltettem,mert amikor erett less ra a gyereked ugyis magatol leszokik rola.az eroszakoskodas kevesbe eredmenyes.
24. andeva
2016. máj. 10. 13:56

Én a nagyobbikkal voltam a Pindúrpalota Játszóházban. Nem tom ismeritek-e. Ez az: [link]

Ott van egy szabadpolc, amin mindenféle leszoktatós könyvek voltak anyukáknak, meg másféle könyvek is, de ez most lényegtelen. És volt egy Jo Frost könyv, tudjátok a szuperdada a tévéből. És ő azt tanácsolta, és szerintem tök igaza van, hogy ha belekezdessz, végig kell csinálni. Leírta, hogy 1 hét alatt rá lehet szoktatni a szobatisztaságra a gyereket. Első lépésként mi a gyerekkel, mikor 2 éves lett, elmentünk bugyikat, és bilit venni közösen, és elmondtam, hogy mi fog történni, és mit szeretnék. Majd átvittem a nagyihoz (nehogymán az én lakásomat brunzolja össze..:) Kimentünk a kertbe, felvettük a bugyit. Az nagyon tetszett neki. Mondom, ha pisilni kell, csüccs rá a bilire. Persze nem szólt, hanem bepisilt. Levettem a bugyit. Mondom, most már nem a bugyiba pisilünk, hanem a bilire. Átcseréltem a bugyit, játszott tovább. 10 perc múlva megint. AZtán megint, aztán megint. Mondom, akkor most csak próbáljuk ki, hogy ráülünk, meg ültessük rá a macit is. Maci ráült, ő viszont nem akart lehúzott gatyával. Aznap délelőtt 14 bugyit cseréltünk le. délben már síró görcsöm lett volna, mondtam anyámnak hogy ez hülyeség, láthatólag nem érett rá, abbahagyom, lefektettük aludni. Mikor felkelt, megkértem, hogy jöjjön csücsüljön rá a bilire, (utolsó próba gyanánt) és pisiljen bele.. És mivel kómás volt, sikerült. Össze vissza dícsértük. Estére 4x mellé, nagyjából, még 2x bele.. Onnantól ahogy teltek a napok, egyre többször ment bele. Jah, és egyébként megvettem a Bilikönyvet is, amit előtte olvastam neki, hogy tudja mi lesz. Tulajdonképpen a szerencse, vagy a módszer, nem tudom, de én úgy veszem, hogy fél nap kellett hozzá (a kakihoz plusz 3 hónap, mert ahhoz megvárta az esti pelust). Az esti pelushoz még fél év kb.

23. andeva (válaszként erre: 21. - MZsanett)
2016. máj. 10. 13:46
:))
22. anya4005 (válaszként erre: 20. - Karmolka)
2015. aug. 11. 21:01
:D
2015. aug. 11. 20:58
Egyik ismerősömnek az ismerőse úgy szoktatta le a gyerekét a pelusról, aki nem akart átváltani a bilire, hogy lekiabálta, hogy 40 éves korodig én pelenkázzalak? Nem mondom, hogy jó módszer, de állítólag bevált.
20. Karmolka (válaszként erre: 19. - Anya4005)
2015. aug. 11. 20:39
Persze, udvari virágok, nem orchideák:)
19. anya4005 (válaszként erre: 18. - Karmolka)
2015. aug. 6. 22:19
És a virágok túlélik?
2015. aug. 6. 19:59
Látom off-os kissé a poszt, de ha bárki olvassa, talán jól jöhet. Kisfiúknál - kertes házban - minden virágot lepisilni. Nyáron ez könnyen megy, kb. óránként egy virág, nehogy elhervadjon. Egy idő után már szól a gyerek. Pellus nem kell hozzá, csak könnyű rövidnaci...
17. anya4005 (válaszként erre: 16. - Handa27)
2015. júl. 24. 10:35

Nekünk egy ideig a kicsi már csak akkor szólt,ha becsurgott a cucc a naciba...Következés képpen levettem a nacit. Így 70 százalékos volt a teljesítmény. Aztán szépen leállt erről,és megy magától a wc-re. Én is aggódtam,mert totális ellenállást tapasztaltam még néhány hete,aztán csak rávette magát a dologra...

Türelem!!! Januárig még van idő!

2015. júl. 23. 21:41
Sziasztok. Én is teljesen tanácstalan vagyok pedig a harmadik gyerkőc. Amikor nincs rajta pelus szól, jelzi hogy pisilni kell, azonban nem akar sem a wcre sem a bilire ráülni. Kakilni már sikerült. Kezdek kicsit aggódni mert januárban kezdené az ovit. Tudom az még jó pár hónap de rettenetesen tiltakozik. Valaki másnál volt ilyen? Szólt hogy kell de nem ült le?
2015. júl. 22. 14:58

Az én kislányom 3 éves kora körül lett szobatiszta nappalra, baleset van még a délutáni alváskor, nem mondom, hogy nincs, nagyon mélyen alszik, éjszakára viszont kéri a pelust, volt hogy nem kérte, akkor nem adok, de ha neki ez biztonságot ad, akkor miért ne (most 4,5 éves), ~7 éves korig normális a bepisilés éjjel, nincs semmi baja, ő egyszerűen nagyon mélyen alszik, mint én (én nyilván nem pisilek már be :D ), és lefekvés előtt sokat iszik, nem fogom neki azt mondani, hogy ne igyon, ráadásul ha bepisil, arra se kel fel, hogy nyakig pisis.

Hogy más mit mond, nem nagyon érdekel, ő ilyen.

14. anya4005 (válaszként erre: 10. - Csenge38)
2015. júl. 22. 11:39
Érdekes! Nekem azt mondták az oviban a kicsimre (most szobatisztul),hogy ha nem szobatiszta,mikor szeptemberben kezdünk,akkor vigyek sok váltóruhát,majd átöltözik...Eddig is szerettem ezt az ovit,most még jobban...:D
2015. júl. 22. 11:17
Semmilyennel. Kivártam (a családi nyomás ellenére) míg megérik rá és ő maga is partner benne. 3 éves épp elmúlt mikor eljött az ideje. Ennek egy hónapja, se éjjel se nappal nem kell a pelus és balesetek is csak az első két hétben voltak, talán 4-5 összesen. Amúgy kisfiú
2015. júl. 21. 21:13
Az én kislányomnak 2 éves kora előtt már bugyipelenkát vettem.Később ezt a pelenkát ő is simán le tudta húzni,mikor pisilnie kellett,így ezzel hamar le is szokott.Pont két évesen hagytuk el a napközbeni pelusozást és már csak éjszakára kellett neki,és mivel éjszaka is ez volt rajta,egy idő után már ki járt egyedül bilizni,de még kellett neki azért éjszakára..kb.2,és fél évesen lett szoba és ágytiszta,amikor teljesen elhagytuk a pelenkát.
11. a6b039cd8a (válaszként erre: 5. - Tuskoledi)
2015. júl. 21. 20:40
Én sose pisiltettem vele össze a ruháját, se az ágyat. Igen, sokan csinálják úgy, mint te, lehet, hogy van benne valami, nem tudom. Lehet, hogy így 1 hónappal vagy 2-vel hamarabb lesz szobatiszta. Engem ez nem érdekelt.
2015. júl. 21. 20:39
Sziasztok.Köszi a válaszokat.Az én kisfiam most 26 hónapos és már most el szeretném kezdeni a leszoktatást.A nagyobbikat csak 4 éves korára tudtam leszoktatni.De lehet hogy azért húzódott ki ennyire mert koraszülött volt.Bár ez sem biztos.Már most mondta az óvónő hogy addig ne is számítsak arra hogy felveszik,amíg nem lesz szobatiszta.
9. a6b039cd8a (válaszként erre: 8. - 96e4cb8ca7)
2015. júl. 21. 20:37

Kisfiad van, vagy kislányod?

A fiúk általában eleve később lesznek szobatiszták, de ez is változó.

Én is utálom az összehasonlítgatást, meg a versengést, nem is szoktam belemenni ilyen beszélgetésekbe. Minden gyerek más, egyik ezt tanulja meg hamarabb, másik azt. Lehet irányítgatni, de én igazából abban hiszek, hogy a gyerekek nagyon jól tudják, hogy minek mikor jön el az ideje.

Az én gyerekem még múlt év júniusban pelusba pisilt, mondom drága jó istenem, hogy viszem szeptemberben oviba... Hát Ő megoldotta a problémát, egyik napról a másikra szobatiszta lett.

2015. júl. 21. 19:12
Ez engem is érdekelne, a 2,5 évesemnek esze ágában sincs a bilibe/wc-be pisilni, közben meg jönnek a "jóindulatú" kommentek a rokonoktól, hogy XY (vagy akár én is) ennyi idősen már szobatiszta volt. Módszert azt persze nem ajánlanak, vagyis csak olyanokat amik egy diktatúrában jók lennének de otthon egy kisgyerekkel nem.
2015. júl. 21. 12:40

Szerintem nincs módszer,ami beválna minden gyereknél...

Mi spec. megvártuk az ovit: "Fiam,nem mehetsz oviba pelusban!" Mivel menni akart,leszokott róla.

Most a nyáron a kicsinek is ezt mondtam,és kb.3 hete szobatiszta nappalra (nem mondom,néha a kertben a homokozóvödörbe ment a cucc),és tegnap este már nem kérte éjjel sem. Nem is pisilt be!!! A nagyom viszont még 1 évvel a nappali szobatisztaság után is pelusozott éjjel...Aztán közölte,hogy nem megy este wc-re (nincs bilink a házban),mert ott a pelus: levettem róla,és soha nem pisilt be.

Szóval,családon belűl is máshogy alakulnak a dolgok...

6. mothertiger (válaszként erre: 5. - Tuskoledi)
2015. júl. 21. 11:27
Mi is így csináltuk. :)
2015. júl. 21. 11:05

Szerintem néhányszor be kell pisilnie a gyereknek ahhoz, hogy felmérje, szólnia kell pisi előtt, ha nem akar pisis ruhában lenni...

Viszont itt a kánikula, nem fázik meg a gyerek, ha bepisil, ki kell vinni az udvarra, és játszhat pelus nélkül...Egy két bepisilés után szólni fog :-) Sok sikert! :-)

2015. júl. 21. 10:53

A két fiam magától leszokott úgy, hogy akkor még bili sem volt otthon, a lányom megmondta, hogy neki kényelmes a pelus, nem fog leszokni soha. Aztán vettem ezt a könyvet:

[link]


Úgy olvastam neki, hogy a kislány nevét behelyettesítettem az ő nevére. Egyszer közölte velem, hogy ő sosem fog engem boldogtalanná tenni, ezért sosem fog bepisilni, és nem kér többet pelust. És valóban így lett :)

2015. júl. 21. 10:49

Mi matricát gyűjtünk... :)

Kisfiam 3 éves, szeptemberben kezdi az ovit, muszáj volt nekiállni. Ő nem hajlandó ráülni sem a wc-re, sem a bilire, így az állva pisiléssel próbálkoztunk a wc-be. Ahányszor sikerül a wc-be pisilni, kap egy matricát, ragasztjuk egy kartonra és 5 matrica után kap egy meglepit, választhat egy csokit, apróságot. Nagyon motiváló. Amikor először sikerült, olyan boldog volt és azóta is folyamatosan kérdezi pisilésnél, hogy kapok matricát?

Az első napokban nehezen ment, volt, hogy 5 percenként pisilt és persze mindig a kisbugyiba. A mostani meleg optimális arra, hogy ne kelljen még kisgatya sem, trikóban és egy szál kukacban hagytam, úgy jobban zavarta, ha rácsorgott a lábára. A kisbugyinál úgy érezte, hogy pelus van rajta és simán belepisilt. Egyre kevesebb baleset volt, 2-3 nap után már újra ráadtam a bugyit és akkor is volt, hogy az eleje belement, de egyre többször értünk ki a wc-be. Most már sokkal kevesebbszer pisil, de akkor többet és simán tudja tartani addig, amíg kiérünk. Éjszakára adok még pelust, illetve a kakáláshoz még kér pelenkát, de legalább már előre szól. Két hét kellett, amíg eljutottunk oda, hogy este a reggel ráadott bugyit vettem le, tehát nem kellett cserélni napközben egyáltalán.

2015. júl. 21. 10:13

Semmilyen módszerrel. Illetve próbáltam ráültetni a bilire, de nem érdekelte, így aztán rábíztam a dolgot. Egyszer fogta magát, levette a pelust, és a kertben össze-vissza pisilt a füvön.

Tudom, hogy van, akik erőltetik, de szerintem a gyerekek érzik, hogy mikor jött el a szobatisztaság ideje.

2015. júl. 21. 09:43
Ki milyen módszerrel szoktatta le gyermekét a pelenkáról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook