Kezet mosol, ha hazaérsz munkából, vagy bevásárlásból? (beszélgetés)
Nincs is ezzel semmi baj, ez a normális, amit te csinálsz. Én sajna kicsit "trehány" vagyok! Csak múltkor elgondolkodtam, hogy akkor én hogy-hogy nem kapok el mindenféle betegségeket, mert hát ugye alapvetően ezért hangsúlyozzák, hogy milyen fontos a kézmosás.
Egy kis kosz nem árt,szerintem ez is normális,ízlés dolga!
Én sem rohanok mindannyiszor a csapphoz a gyerekkel,de ha mód van rá meg mosom a kezét és a magamét is,legalább akkor ha haza értünk!
Nem csak higiéniai kérdés ez szerintem,nekem sem főleg ez az első számú perspektíva,inkább az hogy ezt láttam a családtagjaimtól,belém rögzült így szoktam meg és jó érzéssel is tölt el!
Tisztábbnak,rendezettebbnek érzem magam tőle.
Ajjaj, hát igen, ez már betegség. Akkor biztosan teljesen együttérzel Monk: a flúgos nyomozóval! De végülis szerintem ez nem probléma ha valakinek tisztaságmániája van, attól nem lett még senkinek semmi baja, ha állandóan tisztogat mindent. Max. egy csomó időd megy el rá. Szoktál járni pszihológushoz is? Most nem bántásképp írtam! Valahogy azért meg kellene értesd magaddal, hogy a bacikat nem lehet elkerülni, azok mindenhol ott vannak, a levegőben is, de ez így normális. Ettől működik az élet! És az immunrendszer!
Mindíg mosok kezet ha valahonnan meg érkezek,akár haza akár máshová!
Át öltözöm itthoni kényelmes cuccba is!
Az viszont nagyon rosszul érint ha vendégségbe megyek és rám szólnak hogy vegyem le a cipőt,már az előtt hogy be léptünk az ajtón!
Sértőnek találom magamra nézve,mert ezzel azt feltételezi tanulatlan,neveletlen és illetlen vagyok,magamtól ez nem jutna eszembe!
Nekem ez fóbia. Ha valaki jön vendégségbe lemosom az ajtó kilincst, bármit amit megfogtak! És persze a széke is lemosom, amire ráültek......
Úgy vagyok vele utca és lakás az kettő! Sok ember aki kapszkodik a járműveken és mindent megfog, azzal a kézzel itt a lakásomban ne fogjom meg semmit. Sem a távirányitot, sem a villanykapcsolót! Egyszerüen semmit, mindaddig mig kezet nem mosot!!!
Igen, mindig első a kézmosás, utána átöltözés.
Én is meg mosom, soha se lehet tudni...
Én is mindig kezet mosok... Én valahogy mindig koszosnak érzem.
Most is, már megyek is megmosni. :)
Tényleg. :P
Lehet, hogy eddig mindíg csak szerencsém volt?
Mindig, ha csak kilépek az ajtón, és utána bejövök, akkor is.
Én eleve egy nap ezerszer mosok kezet:)
Akkor én úgylátszik kivétel vagyok, mert én nem szoktam. Csak ha tényleg koszosnak látom, vagy érzem. És érdekes módon nem vagyok többször náthás, mint más (egy évben kb. kétszer) és hasmenésem sincs, (max. egy évben egyszer). A gyereknek sem mosok kezet egy nap hatszor és ha valamit megfog, nem rohanok vele rögtön a vízcsaphoz. És lám milyen jó az immunrendszere... akkor most hogy is van ez...?
Persze, ahogy hazaérek! Sőt szgépezés után is.
A vendég az utcai ruhájában ül le az ülőgarnitúrára, a fotelba, vagy az étkezőbe a garnitúrára, de az "ágyamba nem engedem". A nappaliban kimondottan olyan a bútor, hogy "takarítható" legyen, az étkezőben lévő bútor is, úgyhogy igen, leül. Ja, és nincs rajta huzat...
Nem tudom a lányoknl, hogy szokás. De amikor betérek egy bevásárlóközpontban a mosdóba sok-sok pasit látok, aki úgy fogdosa meg a nemi szervét, hogy kezet sem mos! Ez nem igénytelen, fujj?
Persze
A gyereke is ha haza érnek oviból bölcsiből.
én is mindig. föleg h mindig bkv zok és muszáj utána kezet mosni
Mi is mindíg kezet mosunk és át is öltözünk.Akkor is ha kényelmes volt az utcai ruha.A kézmosás akkor is alap ha csak a saját házunk udvarán vagyok kint.
Ha haza érek első dolgom,hogy átöltözzek,de nem mosok kezet,csak ha valamiért úgy érzem ,hogy meg kell mosnom,de egyáltalán nem szokásom.
Persze. De Nálam jóval más. És mondjátok, ha vendégség jön Hozzátok, abban az utcai ruhában leül a foteletekbe, bárhova? És van rajta húzat vagy sincs?
További ajánlott fórumok: