Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni! fórum

Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni! (beszélgetős fórum)

1 2 3
2011. jún. 3. 08:53
a hagymás(paprikás) nokedli még olcsóbb,mert arra nem kell még plusz tojás,hanem csak a sima pörköltalapba bele kell keverni a nokedlit és kész :)
48. wiki76
2011. jún. 3. 08:32
krumplistészta,tojásos nokedli
47. alfoldi13 (válaszként erre: 46. - Mari20)
2011. jún. 3. 06:59
nálunk is
46. Mari20
2011. jún. 3. 06:26

mind a 45 hozzászólást nem olvasom végig


de ma paprikás krumpli nokedlivel és kolbásszal lesz az ebéd uborka salátával


olcsó és finom

45. 864c5534c9 (válaszként erre: 15. - Sylar01)
2011. jún. 2. 19:41

Köszi!

Nem találtam én sem..Neten néztem utána...

44. katus3
2011. jún. 2. 19:15
Én még azon spórolok sokat,hogy itthon készítem el a pizzát,lángost, gyrost,és nem rendelgetünk... Olcsóbb és finomabb.
43. era06
2011. jún. 2. 19:13

Majonézes karfiol

Kenyérre kenjük



1 közepes karfiol megfőzve, pürésítve

1,5 dl majonéz

só, bors,

1 kisebb fej vöröshagyma reszelve

2011. jún. 2. 19:02
Ez nagyon jól hangzik ki fogom próbálni,:)
41. katus3
2011. jún. 2. 18:52
Sziasztok! Én is tudok olcsó ételt,ami finom is: Paradicsomos virsli: Pörköltalapot készítek, arra rádobok 5 db felkarikázott virslit, és megpirítom. ezután felöntöm egy fél literes sűrített paradicsommal,teszek bele 2 evőkanál cukrot és összerottyantom. Tarhonyával,rizzsel és kenyérrel is finom.
2011. jún. 2. 14:44
Látom már írták
39. b8b6208dd6 (válaszként erre: 33. - Bebe83)
2011. jún. 2. 14:44
Én a rakott karfiolt úgy szoktam csinálni,hogy meg főzöm a karfiolt szét szedem én kicsikre szoktam,közben a darált húst oda rakom pőrkőltösen majd mikor meg főt a rizst adom,utána le rakom a tepsi aljára a karfiolt pici delikát,bors,rá a rizses hús,majd megint a karfiol,jó sok tejöl a tetejére,és össze sütöm kb fél óráig nagyon finom,
38. kevian (válaszként erre: 35. - 6795561eb7)
2011. jún. 2. 14:43
Itt a faluban most ennyiért volt. Gondolom a városban a piacon kb 200 körül lehet kilója. De ha bebuszoztam volna érte, akkor már nem éri meg. Apával meg nem akartam hozatni, mert meglepi kajának szánom, ez a kedvence. Így akkor buktam rajta 150 ft-ot...
2011. jún. 2. 14:43

szerintem van egy csomó olcsó kaja. . . csak meg kell szervezni, hogy 1 féléből mi lesz: pl

1 nagyobb fej kelkáposztából 2 féle kaja--> feléből kelképosztafőzelék, másik fele rakott kel,

karfiol: karfiolleves répával, rakott karfiol

brokkoli: kisebb darabokból brokkoli krémleves, nagyobból rántott brokkoli

pörkölt, majd abból gulyásleves vagy bableves vagy hortobágyi húsos palacsinta

lencsefőzelék, tökfőzelék, zöldbabfőzelék, cukorborsófőzelék, krumplifőzelék--> nem drágák. . .

paradicsomleves, mindenféle leves-->nem drága. . .

felvágott, ha már marad, vagy unjuk--> kockára vágni, megpirítani olajon

tejföl és tejszínnel felönteni, só, bors + kifőtt spagettihoz keverni

lángos, pizza (saját készítésű)

grízes tészta, mákos guba,

lekvárokat magam készítem,

zsírt--> zsírszalonnát veszek és abból lesz töpörtyű+ zsír(bolti ár felén+ a töpörtyű, ami szintén nem olcsó boltban)

ezen kívül ha akciósan látok húst, akkor veszem meg és nem akkor amikor megkívánom. .

kb ennyi jutott eszembe, mindezt úgy, hogy nekünk szerencsére nem kell spórolni, mégis megeteszem ezeket, mert azért szórni mi sem szeretjük a pénzt.

36. kevian (válaszként erre: 33. - Bebe83)
2011. jún. 2. 14:42

A karfiolt megfőzöm. Darált húsból pörköltet csinálok. Főzök rizst.

Kivajazott tepsibe először a főtt karfiol, majd a hússal összekevert rizs, újra karfiol, a tetejére tejföl és be a sütőbe.

Anyukám a husit másként csinálja bele. Megpárolja a darált húst, só, bors, majorannát tesz hozzá. Nem keveri a rizzsel, hanem berétegezi. Így is nagyon finom.

2011. jún. 2. 14:36

A karfiolt nagyon jó árban veted én is szeretnék már csinálni!Én szoktam karfiolos tésztát is csinálni meg osztom veletek!Nem nagy dolog el készíteni de finom!

A karfiolt rózsára szét szedem,oda rakom pörköltnek ugyan úgy hagymát pirítok rá a piros paprika,annyi vizet öntök a karfiola hogy épp el lepje,fűszerezem,majd a végén mikor meg főtt le főtt róla a víz kis pohár tejfölbe keverek egy kanál lisztet és bele keverem össze főzöm és egybe öntöm a tésztával egyszerű nem is olyan drága és finom is!

2011. jún. 2. 14:23
pár napja, talán tegnap indult egy hasonló fórum [link]
33. Bebe83 (válaszként erre: 31. - Kevian)
2011. jún. 2. 14:21

Es azt hogy csinalod?


Nalunk lucskos kaposzta leves van es spenot tojassal. Apanak meg husi sutve :)

32. Sylar01 (válaszként erre: 21. - Kevian)
2011. jún. 2. 14:08
Az se rossz. :) Mi korábban Match-ban vásároltunk ugyanígy gyümölcsöt. Néha CBA-ban is vannak, de valóban, a SPAR viszi a prímet ebben a tekintetben. :)
31. kevian
2011. jún. 2. 14:08
Rakott karfiolt főztem. 249 volt kg-ja a karfiolnak. De hát ma dőzsi van, mert jött a gyes. :D Tréfát félre téve, ki voltunk már rá éhezve, ősszel ettünk utoljára, mert megfizethetetlen volt. Pedig mindenki imádja. S néha olyat is főzök, ami nem olcsó...
2011. jún. 2. 13:39
székelykáposzta :))
29. 6795561eb7 (válaszként erre: 27. - Eb76856df6)
2011. jún. 2. 10:39
Te nagyon ügyes vagy jó ötletek adsz!
2011. jún. 2. 10:35
*fejes salátával*
27. eb76856df6 (válaszként erre: 21. - Kevian)
2011. jún. 2. 10:34

Ez szuper! És még ez ilyen remek akciós dolgokon való spórolást is meg lehet fejelni:

Például nem kenyérrel és mustárral neki ül a család a 10 db virslinek, és egyszerre megeszi, hanem mondjuk főzni egy jó kis tarhonyás krumplit, 5db virsli felszasználásával. A másik 5db mehet a fagyasztóba, következő alkalomra.

Ha tudsz ebből a tarhonyás krumpliból egy keveset megmenteni, akkor hopp....holnap tejfolös tarhonyaleves lesz belőle. mégpedig úgy, hogy vegetás vízben zöldségeket főzöl, jó ízesre, egy kis petrezselyemzöld rá, a kettőt összeöntöd, egyet forr, és kész, tejföl rá, és nini:),kész a leves, amiben még "hús" is van.

Az a másik 5 db virsli meg máskor jó lesz krumplis-virslis rántottának, fejes salátának.

No és mi lesz, ha ebből is marad?:):):):)

Salátaleves. És nem vicc, vannak erdélyi ismerőseim, ott nagy divat a salátaleves, igaz én nem szeretem.

És ha még ebből is maradna, akkor azt már nem kell sajnálni a Bodri kutyától:):):):)

No, 10 db virsliből jó sok kaját megfőztem, és még a kutya is jóllakik:):):)

2011. jún. 2. 10:00
Én ma csülök pörköltöt fogok krumplival savanyúval!
2011. jún. 2. 09:46
Én is szívesen veszem az ötleteket :)
2011. jún. 2. 09:09
A karfiolt Lidl-ben 400ft láttam darabját de nem voltak nagy fejek!Lecsót szeretnék ma sütni nem tudom hol tart most a paprika ára?Ki mit főz ma?
2011. jún. 2. 09:06
Lidl paradicsom nekem is nagyon be jön és is sok mindenbe azt használom mire én is be vásárlok legalább 3 boltba megyek be mert ez itt akciós az ott és nem tartom cikinek!
22. eb76856df6 (válaszként erre: 3. - Anikko)
2011. jún. 2. 09:02

Ha pörköltet főzöl marhából, akkor egy kicsit ments meg belőle másnapra. Jó kis gulyáslevest lehet belőle készíteni. Vagy készíthetsz mondjuk egy palóclevest is. Utána már elég egy kis tejfölös tészta is. Ha nálunk marhapörkölt van egy nap, másnap biztosan levest csinálok abból a kevés maradékból.


A másik tippem, hogy leves mindig legyen az asztalon. Egy az, hgy így legalább eszünk zöldséget, a másik az, hogy eltelíti az ember gyomrát, és így kevesebb is elég a másodikból.

Annyiféle jó kis zöldséglevest össze lehet hozni. És nem kell a legdrágább abból sem, nem baj ha II. osztályú a termék, meg lehet azt szépen takarosítani, lefaragni, és úgyis összedarabolva a levesbe... Sose mondja meg a család, hogy másodosztályú volt a zöldség:):)

21. kevian (válaszként erre: 20. - Sylar01)
2011. jún. 2. 09:00
Az én férjem minden nap megy a Sparba. Ott vannak pár nap múlva lejárós cuccok, fél áron. Azon nagyot lehet spórolni. Tegnap pl a 10 db-os füstlit 300 forintért hozta és még 2 napig jó.
20. Sylar01 (válaszként erre: 19. - Kevian)
2011. jún. 2. 08:50
Erről van szó. Mi is paradicsomos húsgombócot főztünk jó pár napja, és ciki, nem ciki, az ember manapság rá van kényszerítve - ha lehetőségei engedik, természetesen -, hogy akár minden terméket máshol vegyen meg.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook