Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kenyérmuffin (maradék kenyérből) recept

Kenyérmuffin (maradék kenyérből) recept

Elkészítési idő 50 perc

A Kenyérmuffin (maradék kenyérből) hozzávalói:
15 dkg fehérkenyér (héja nélkül)
0,5 dl tej
2 dl tejszín
3 tojás
8 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg dió vagy(diópótló)
áztatott mazsola (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
vaj a forma kikenéséhez


A Kenyérmuffin (maradék kenyérből) elkészítési módja:
A kenyérbelet belemorzsoljuk egy tálba, leöntjük a tejjel és a tejszínnel. Kicsit összekavarjuk, majd hozzáadjuk a langyosra hült vajat, a tojásokat, a cukrot, mazsolát, citromhéjat és a diót. Gépi habverővel addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz a massza. A muffinformát vastagon kikenjük vajjal, elosztjuk a tésztát a 12 helyre, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Ha még melegen vaníliasodóval tálaljuk a kisült muffinokat, akkor hasonlít az aranygaluskára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kenyérmuffin (maradék kenyérből) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook