Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almamártás sült húshoz recept

Almamártás sült húshoz recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Almamártás sült húshoz hozzávalói:
4-5 db alma
5 db szegfűszeg
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
cukor


Az Almamártás sült húshoz elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, vékonyan felcsíkozzuk, majd felöntjük annyí vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot. Puhára főzzük, majd egy habverővel jól összekeverjük, így kissé pépes állagú lesz, de még nagyobb darabok is maradnak benne. A tejjel simára keverjük a pudingport, és állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Pár percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.

Sült húsok mellé kitünő. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár fagyasztottból is.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az almamártás sült húshoz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook