Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kelt leveles pogácsa recept

Kelt leveles pogácsa recept

A Kelt leveles pogácsa hozzávalói:
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 db tojás
2,5 dkg Rama margarin
3 dkg cukor
1 mokkáskanál só
2,5 dl tej
20 dkg Rama margarin
3,5 -4 dkg liszt


A Kelt leveles pogácsa elkészítési módja:
A 20 dkg Rama margarint gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kb. 4 dkg liszttel, téglát formáluk belőle és a hőtőbe tesszük. A lisztet, a hideg tejjel, az összemorzsolt élesztővel, a sóval, a 2,5 dkg margarinnal, a cukorral összedolgozzuk és öt percig hideg helyen pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, a lehűtött margarintéglát a közepébe tesszük, ráhajtogatjuk a tésztát, jobbról, balról /három réteget kapunk/, kinyújtjuk és újra az előbbiekben leírtak szerint hajtogatjuk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd újra hajtogatjuk. /összesen 27 réteget kapunk/ az utlsó hajtogatás után, öt percet pihentetjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Egész tojással megkenjük, a tésztákat sütőlapra tesszük és fél órát pihentetjük, ezután előmelegített sütőben 180-200 C-on megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kelt leveles pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook