Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kelbimbófőzelék gombával recept

Kelbimbófőzelék gombával recept

Elkészítési idő 45 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kelbimbófőzelék gombával hozzávalói:
fél kg kelbimbó
2 db burgonya
20 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
2 ek. liszt
2 ek. étolaj
1 kávéskanál curry
ízlés szerint: patikasó, őröl színes, bors, őrölt kömény


A Kelbimbófőzelék gombával elkészítési módja:
A gombát megtisztítottam és az olajon megpirítottam. Hozzáadtam a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Fűszereztem és fedő alatt, rövid ideig pároltam, majd kb. 3 dl vízzel felöntöttem és megfőztem. Eközben elkevertem a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítottam. Ahogy a burgonya megfőtt, hozzáadtam a tejfölös keveréket és összefőztem vele.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A kelbimbófőzelék gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook