Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kefíres galuska recept

Kefíres galuska recept

A Kefíres galuska hozzávalói:
35 dkg liszt
2-3 tojás (nagyságától függően)
annyi kefír, hogy a tojásokkal együtt 3 dl legyen

vaj


A Kefíres galuska elkészítési módja:
Egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel forrni. Kimérjük a lisztet, a tojásokat összehabarjuk a kefírrel, de a tészta összeállítását csak akkor kezdjük el, ha a sós víz már lobogva forr. A kefíres tojáshabarékot a lisztre öntjük, kanállal pár mozdulattal összekeverjük, de épp csak annyira, hogy sehol ne maradjanak száraz liszszemcsék, ha jobban kikeverjük, rágós, nehéz lesz a galuska! Amint összeállt a massza, azonnal a galuskaszaggatóra teszünk egy adagot, kiszaggatjuk. Fontos, hogy a víz végig lobogva forrjon. Szűréskor leöblíthetjük, ha szoktuk, de nem feltétlenül szükséges. Még forrón egy darabka vajra szedjük.

Nagyon finom, a kefír savasságától zamatosabb, könnyű galuska, a szokásos ételekhez köretként, vagy reszelt sajttal, különböző mártásokkal, stb. is jó.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kefíres galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook