Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kecskeméti szülészet és orvosok fórum

Kecskeméti szülészet és orvosok (beszélgetés)

❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
1950. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1947. - Hiszteszti)
2014. márc. 12. 11:36
Én is egyetlen egyszer voltam a kórházi UH-n, (a 12 hetesen) a többi babamozi volt. Simán kiadták az igazolást szüléskor, nem kötöszködött senki. De úgy tudom, hogy a kórházban is csak ahhoz ragaszkodnak, hogy a 12. hétig oda menj.
1949. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1945. - Prüntyike84)
2014. márc. 12. 11:32

Akkor én mázlista vagyok, mert nekem második próbálkozásra felvették anno. De sokaktól hallottam, hogy lecseszték őket, ha nem volt időpont.

Én az őssejt levételes ellenérvekkel nem értek egyet.. Mi mind a két gyereknél levetettük. Van több ismerősöm, aki annak köszönheti, hogy van "második szülinapja", hogy a családban volt levett őssejt és az mentette meg. Sokminden kering a neten, de nagyon sok nem igaz. Olvastam biztos forrásból több cikket nemrég, hogy igenis egyre több betegség esetén fel tudják használni és 20 évig simán lehet tárolni. Én nyugodtabb vagyok, hogy ezt megléptük. Aki megengedheti annak én biztos javasolnám.

1948. bumbilumbi (válaszként erre: 1941. - Moncsa-anya)
2014. márc. 12. 10:03
Ok, csak nekem az a "gondom", hogy fél 9-re megyek 12 hetes UH-ra Bérczi Ildikóhoz és csak utána tudok a kórházba vérvételes beutalóért menni. Valaki azt mondta, hogy a vérvételnél csak 10-ig lehet sorszámot húzni, ezért lenne jó, ha lenne időpontom...
2014. márc. 12. 09:54

Felmerült bennem egy újabb kérdés.

24.-ére kaptam időpontot 30. hetes ultrahangra. Viszont beszéltem egyszer a dokimmal, hogy ha akkora időzíteném a babamozit (merthogy szívesebben nézem a babámat, mint a nagy ultrahangon a monitor oldalát), akkor ki lehet hagyni az ultrahangot. Ezt a védőnőm is megerősítette. Most, hogy jeleztem a dokimnak, h mennék mozizni, kérdezte, h kihez megyek. Mondtam, h a Fecske Gyógycentrumba, s azt mondta, h az ottani szonográfust nem ismeri, de mivel láthatóan a picivel minden oké, most is úgy látja, hogy kihagyható a kméti nagy ultrahang. De ez nem gond ha kimarad?

Szóval a kérdés az lenne, h vki azt meg tudja mondani, h az egyszeri anyagásihoz az ultrahangon való részvétel is számít-e, vagy csak az, hogy a terhesgondozáson megjelenek 4-szer + védőnő?

1946. Prüntyike84 (válaszként erre: 1941. - Moncsa-anya)
2014. márc. 12. 08:57

megmondom őszintén,hogy én sem emlékszem,hogy időpontot kértem volna...

bár ha már felfogadod a szülésznőt akkor ő intézte nekem ezeket,legalábbis az én szülésznőm.

1945. Prüntyike84 (válaszként erre: 1943. - Oszjudit)
2014. márc. 12. 08:55

már vannak ilyen irányú megmozdulások.

mi sem vetettük le,felesleges....pontosan aért amit te is írsz,most pl az egyik ismerősünk(felnőtt)őssejt terápián van ,most vették le neki,és majd kapja vissza.

ez egy nagyon jól kitalált pénz lehúzás a szülőkről.

1944. hiszteszti (válaszként erre: 1937. - Kyna1130)
2014. márc. 12. 07:57

Sziasztok.

Köszi a sok véleményt. Ha valaki még hozzá tud szólni, akkor szívesen fogadom/fogadjuk a Többiekkel együtt sztem.

Kyna1130. Neked kit ajánlott Csuka szülésznőként? Gondolom azért azt, akit, mert vele szeret együtt dolgozni, nem? Én sajna most voltam nála, legközelebb pedig 1 hónap múlva kell mennem hozzá. Ha esetleg felveszed majd vele a kapcsolatot megírod, hogy milyen és mennyiért vállalja? Előre is köszi

1943. oszjudit (válaszként erre: 1938. - Moncsa-anya)
2014. márc. 12. 06:42

Egyetértek veled,és sokszor hallani azt is,hogy más levett őssejtjével többet tudnak valakinek segíteni,mint a sajátjával...

A legjobb megoldás egy országos őssejtbank lenne (sok országban működik is,ugye),de hát akkor nem kellene vagyonokat fizetni a levételért-tárolásért és a cégek nem zsebelnének be óriási pénzeket a szülőktől...:(

1942. oszjudit (válaszként erre: 1939. - Bumbilumbi)
2014. márc. 12. 06:38

Hú,én egyszer telefonáltam a kórházba uh időpontért,de egy örökkévalóság volt,mire felvették...Úgy tűnik ez ott általános jelenség..;)

Tényleg lehet,hogy a legjobb lesz,ha egyszerűen odamész,csak nem tesznek ki....

1941. Moncsa-anya (válaszként erre: 1939. - Bumbilumbi)
2014. márc. 11. 19:34

Szia! Felejtsd el az időpontot!!! Odamész reggel, és függetlenül attól hogy kinek van időpontja érkezési sorrendben be lehet menni!! A kismamák 90%a így tesz. A maradék 10ből lehet hogy valaki eléd "tolakodik" :)

Senki nem fog szólni érte...

1940. Domi085 (válaszként erre: 1935. - Hiszteszti)
2014. márc. 11. 19:06
Szia. Nekem is Dr.Csuka az orvosom,de árat én sem tudok.Mondjuk nekem még van időm,augusztus végére vagyok kiírva, de engem is érdekelne,meg az is hogy a szülésznőnek mennyit "illik" adi? Vagy neki is fix ára van?
2014. márc. 11. 18:52
Csajok én már kész vagyok teljesen, 2 hete minden nap próbálom elérni a terhesgondozót telefonon, de hiába :( Valakinek valami ötlete, hogy mikor érdemes őket hívni??? A neten azt találtam, hogy 11-12 és 14-15 óra között adnak csak időpontot, ez így van most is? Egyelőre így próbáltam felhívni őket, de basszus nincs minden nap felesleges 2 órám arra, hogy telefonálgassak :(
1938. Moncsa-anya (válaszként erre: 1935. - Hiszteszti)
2014. márc. 11. 16:39

Szia! Anno a kisfiamnál sokat olvastam erről az őssejt dologról. Akkor -sem - sikerült meggyőzniük. Aztán néhány hete beszéltek erről egy műsorban : Mióta foglalkoznak ezzel az országban X éve, 2 alkalommal használtak fel saját köldökzsinórvért. Ugyebár nem is tudják eltárolni egész életre, és különben is elő tudják állítani (talán gericvelőből de ebben nem vagyok biztos de így rémlik ) csak költséges! Hát levetetni és tároltatni is elég nagy költség. Azt is mondták hogy hát IGEN! sok betegség esetében alkalmazható viszont több az iolyan amikor nem...

Így azt gondolom mi ezt most is ki fogjuk hagyni!

Persze én nem szólok le senkit aki leveteti!! Mindenkinek szíve joga eldönteni!!!

Jó babavárást! :)

(Még az is lehet hogy összefutunk májusban :DD )

1937. kyna1130 (válaszként erre: 1935. - Hiszteszti)
2014. márc. 11. 16:00

Szia!

Nekem is a Csuka a fogadott orvosom, június elejére vagyok kiírva, de szerinte simán lehet május vége!

Szülésznőt is ő ajánlott, bár még nem beszéltem vele!

Nála fogok szülni árról mi sem beszéltünk, én még nem kérdeztem!

Nekem bevált, nagyon szimpatikus.

1936. oszjudit (válaszként erre: 1935. - Hiszteszti)
2014. márc. 11. 14:20

Szia!Bár a dokidat nem ismerem,így nem leszek nagy segítség,csak megörültem,hogy te is májusban szülsz.:)

Én itt Kecskeméten először fogok szülni május közepén,de túl sokat nem tudok a szobákról,csak annyit,amit itt a csajok leírtak...Szülésznőt én is szeretnék fogadni,igaziból pont most csütörtökön fogok vele először találkozni,telefonon nagyon szimpi volt,én a dokimtól kértem,hogy ajánljon valakit,mivel nem is ismertem senkit,meg azt gondolom ,hogy ő olyat ajánl,akivel szeret együtt dolgozni...Ha kíváncsi vagy rá,mint "lehetőségre" szólj és priviben leírom ki ő és milyen volt tali után...

Az őssejtről nem nagyon tudok,egyrészről kissé bánom,hogy az elsőnél nem vetettük le,másrészről olyan sok ellentétes dolgot olvasni ezzel kapcsolatban,igazából most sem tudom ,érdemes lenne e levetetni,de lassan az időből is kifutunk...

2014. márc. 11. 13:50

Sziasztok.

Véleményekre lennék kíváncsi. Májusban fogok szülni Kecskeméten. Fogadott orvosom Dr. Csuka. Ismeri vki? Milyen orvos? Beszéltük már vele, hogy nála szülnék, de ár nem került szóba. Van nála fix ár? Tudja valaki, hogy érdemes szülésznőt fogadni? Ha igen akkor kit érdemes? És milyen az alapítványi szoba?

Mi a véleményetek az őssejtlevételről? Sokféle véleményt olvastam és most elbizonytalanodtam a dologban.

Köszi a válaszokat

1934. Prüntyike84 (válaszként erre: 1933. - Rosszcsontka81)
2014. márc. 7. 10:49
na igen :P
1933. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1932. - Prüntyike84)
2014. márc. 7. 08:56
Csak mert ugyanaz a dokink. :P
1932. Prüntyike84 (válaszként erre: 1925. - Rosszcsontka81)
2014. márc. 7. 07:05
Nekem is mindig hozta a dokim az eredményeket pedig én kecskeméti vagyok:-)
1931. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1928. - Bumbilumbi)
2014. márc. 6. 18:51
Terhesgondozó az UH melletti folyosón. 4 éve voltam én 1-kor is vérvételen, nemtudom mostanában leveszik-e ilyenkor. Akkor még kellett szülés-felkészítő és előtte mentem laborba. De szerintem délig tuti leveszik, mert UH-re még a második terhességem alatt is kaptam időpontot negyed 11-re.
1930. bumbilumbi (válaszként erre: 1927. - Rosszcsontka81)
2014. márc. 6. 18:43
Köszi a tippet, szerintem rákérdezek nála :)
1929. bumbilumbi (válaszként erre: 1925. - Rosszcsontka81)
2014. márc. 6. 18:42
Nekem meg Bajára akartak beutalót adni...
2014. márc. 6. 18:41

Köszi a részletes infót :)

Igen, a dokim azt mondta, hogy ott kérjem ki a beutalót, azt sem tudom, hogy a terhesgondozó hol van az épületben :( Egyébként meddig veszik le a vért? UH-ra fél 9-re kaptam időpontot, Bérczi Ildikóhoz megyek a Kápolna utcába, remélem odaérek még időben a kórházba...

1927. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1924. - Oszjudit)
2014. márc. 6. 18:40
Nekem a dokim olyan rendes volt, hogy elkérte nekem, így megkímélt minket egy 100 km-s kocsikázástól. Rá kell kérdezni, ha van fogadott orvos!!!
1926. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1921. - Spinneli)
2014. márc. 6. 18:38
Nekem extra kérdésem volt még.. Mert a férjem Kft. beltag, stb.. stb...
1925. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 1923. - Enoryka)
2014. márc. 6. 18:38
Én sem kecskeméti vagyok, az sem mindegy hol laksz... Ugyanis nekem a védőnőm Kalocsára tudott volna csak beutalót adni, ezért kellett beutalót is Kecskeméten kérnem...
1924. oszjudit (válaszként erre: 1920. - Bumbilumbi)
2014. márc. 6. 17:55
Én nem vagyok kecskeméti,de nálunk a városban van védőnőszolgálat,ott adnak minden beutalót.A kombinált vérvétel az Izsáki úti kh-ban van a bejárattól jobbra a szűköcske folyosó végén.Rengetegen voltak mikor én ott voltam,sorszámot kell venni,de iszonyat lassan haladtunk.Mivel neked már uh nem lesz ezért azt nem kell közben elintézni.Szerintem érdemes minél előbb odaérni.Úgy emlékszem az uh-s papírt is vinni kell,mintha ráírnák a papírra az nt-t(ez nem 100 %,de inkább legyen ott),megkérdezik hány kiló vagy,cukorbetegséged van -e,leveszik a vért és ennyi!!Ja!Én vittem felbélyegzett válaszborítékot,de közölte a vérvételes néni,hogy nem küldik már ki az eredményeket,viszont kapsz egy cetlit,amin rajta van egy tel. szám,amin érdeklődhetsz mikor lehet menni az eredményért..Kb. 2 hét ha jól emlékszem.Én "nagyon örültem",hogy 60 km-t kellett utaznom egy papirosért,de hát ez van....:)
1923. enoryka (válaszként erre: 1920. - Bumbilumbi)
2014. márc. 6. 16:44
De ha vidéki vagy biztos hogy a kecskeméti terhesgondozóba kell beutalót kérned? Mert én is vidéki vagyok, de nálunk volt helyben terhesgondozás, ahol megkaptam a beutalókat.
1922. Prüntyike84 (válaszként erre: 1920. - Bumbilumbi)
2014. márc. 6. 16:38
Na igen a terhesgondozót nem.egyszerű elérni.időpontot kell kérni ott.megkapod a beutalókat.a vérvétel érkezési sorrendben történik nem kell éhgyomorra menni.
1921. spinneli (válaszként erre: 1913. - B.B.3)
2014. márc. 6. 15:27
Mit akartok kideríteni róla?
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook