Kávézó (beszélgetős fórum)
Coffe Theatre:
A krémlikőrt és a fehér csokilikőrt hőálló talpas füles pohárba öntjük. Hozzáadjuk a forró kávét,majd az olasz dió likőrt és a sötét csokilikőrt.A tetejére a felvert tejszínt tesszük,és egy rúd fahéjjal kínáljuk.
10cl forró kávé
2cl feh.csokilikőr
1cl sötét csokilikőr
1cl olasz diólikőr/Frangelico/
2cl ír krémlikőr/Bailey's /
2cl tejszín
1 rúd fahéj
Kis koromban mindig a kockacukrot belemartottam apu kavejaba, es azt ettem. Ugy nagyon fini, bar mar az idejere sem emlekszem (szabadon Mabel utan) hogy mikor ettem utoljara kockacukrot :)
Vannak a hig, hosszu levu, nemetes kavek, azok nem erosek. Csak teafozon filterben atszurni a kavet.
Calypso coffee:ki lehet próbálni:)
A kávélikőrt hozzákeverjük a frissen kifőtt kávéhoz.A tejszínt habbá verjük,és finoman a kávé tetejére kanalazzuk,hogy ne keveredjen el.Tetejét kakaóval vagy fahéjjal hintjük meg.
3cl kávélikőr
5cl forrókávé
2cl tejszín
kakaó vagy őrölt kávé
Megmégegy:
Ír Kávé:
Hozzávalók:
-1 adag erős kávé
-2 kk kávékrémpor
-3 cl ír whiskey
-15g cukor
-Tejszínhab
Elkészítés:
-Melegítsünk elő egy magas üvegpoharat,tegyük bele a cukrot,a whiskeyt és öntsük rá a forró kávét,majd a kávékrémport és egy nagy adag tejszínhabot a tetejére!
Mégegy recept:
Gyömbéres Kávé:
Hozzávalók:
-25 ml (presszó)kávé
-1-2 kávéskanál kávékrémpor
-1 kávéskanál méz
-csipetnyi gyömbér az ízesítéshez
-Tejszínhab a szervírozáshoz
Elkészítés:
Egy csészében elkeverjük a mézet és a gyömbért,majd a tetejére öntjük a forró kávét,beletesszük a kávékrémport,(cukrot),majd ismételten alaposan összekeverjük az összetevőket.Ezután tetejét tejszínhabbal díszítjük!
Én az erős kávét nem annyira szeretem,mert bever tőle a szivem,de az illatát meg amúgy néha,mikor Szegedre megyünk egy rokonunkhoz,náluk ilyen igazi feketekávé hangulatom lesz:D Jókis aprósüteménnyel..
Egyébként én eléggé édesen iszom a meleg italokat,a kávét is,mindig piszkálnak vele hogy én "kávéval iszom a cukrot":P
Caffé Latte (vaníliás változata)
Hozzávalók:
-1 csésze erős presszókávé
-1 kávéskanál kávékrémpor
-3 csésze forralt tej
-cukor (ízlés szerint)
-Vanília
Elkészítés:
Öntsük a pohárba a kávét,adjuk hozzá a kávékrémport,majd a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel,és azt adjuk a kávéhoz.
Tetejére egy kis fahéjat,vagy más díszítést tehetünk,ezzel fűszerezhetjük..
További ajánlott fórumok:
- Hoxa Kávézó
- 60 éven felüliek retró kávézója
- Kávé Kedvelők Kávézója
- Kitilthatnak kávézóból életkor szerint?
- Szerintetek egy kapcsolat elején meddig/milyen gyakran hagyhatja a nő, hogy a férfi állja az egész számlát, pl. kávézóban?
- Majdnem 6 órakor érdemes-e kávét inni, ha 9-10 körül szeretnék lefeküdni aludni? (Egy kezdő kávézó)