Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta recept

Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta recept

A Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta hozzávalói:
Tésztához:
3 tojás,
10 dkg margarin,
2 dl liszt,
1 dl cukor,
fél teáskanál sütőpor

Krémhez:
3 dl tejszín,
1 habfixáló,
1 dl kókuszreszelék + tetszés szerinti gyümölcs (ez fagyasztott erdei vegyes) és a gyümölcshöz illő színű tortazselépor


A Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét 1 csipet sóval. A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverem. Ezután felváltva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a felvert habot. (kis liszt aztán egy kis hab, hogy könnyű legyen keverni) Kivajazok, kilisztezek 1 gyümitortaformát belesimítom a masszát (vékony lesz, de megnő) 180 fokra előmelegített sütőben sütöm (sajnos az időt nem mértem, színre ill. tűpróba alapján döntöttem el hogy ok kb 15-20 perc) Közben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítottam a kókuszreszeléket, gyorsan át kell önteni tányérba hűlni, mert a forró serpenyőtől is képes tovább pirulni. Ha kihűlt a tészta és a kókusz is, felverem a tejszínhabot, jó keményre, közben beleszórom a habfixálót és 2 ek porcukrot, a legvégén hozzákeverem a kókuszt. Rákenem a tésztára, megszórom a gyümölccsel, és előírás szerint megcsinálom a zselatint (a gyümi levével), rácsorgatom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook