Fahéjas torta recept

A Fahéjas torta hozzávalói:
25 dkg liszt,
22,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
12,5 dkg vaj + a formához,
3 tojás,
2,5 dl tejszín,
20 dkg darált mandula,
4 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát),
2 teáskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál porcukor.


A Fahéjas torta elkészítési módja:
Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. A formába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük. Miközben a tészta sül, habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, a maradék cukorral. Beledolgozzuk a mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrozott narancshéjat és a fahéjat. A masszát az elősütött tésztára öntjük, és további kb. 45 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. Papírból kisebb csillag alakú sablonokat vágunk ki, a tortára tesszük, és a tortát megszórjuk porcukorral. Óvatosan levesszük a sablont, így a csillagok helye szépen kirajzolódik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook