Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiolrizottó recept

Karfiolrizottó recept

A Karfiolrizottó hozzávalói:
1 db nagy karfiol
10 dkg sajt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa

bors


A Karfiolrizottó elkészítési módja:
A karfiolt mossuk meg, szeddjük rózsáira, és aprítógépben aprítsuk akkorára, mint a rizsszemek. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd rakjuk bele a karfiolt. Kis lángon pároljk pár percig, és öntsük fel a húslevessel. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Közben többször kevergessük meg. A végén szórjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad. A tetejére pirított zsemlemorzsát szórjunk, és kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiolrizottó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook