Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás fincsi krémes recept

Karamellás fincsi krémes recept

A Karamellás fincsi krémes hozzávalói:
Tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
1 db tojás+1 db tojássárgája
0.5 dl tej

Sárga krémhez:

5 dl tej
2 cs vanilíás pudingpor
2 dl víz,2 ek liszt
15 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin

Fehér krémhez:

6 ek kristálycukor
1/2 l tejszín
1 tk zselatin
1 dl víz

Mázhoz:

8 dkg porcukor
1 cs karamellás pudingpor
1 ek napraforgó olaj
2 ek forró víz


A Karamellás fincsi krémes elkészítési módja:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. A Rama margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a tejszínt habbá verjük. A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot. A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás fincsi krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook