Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá? fórum

Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá? (beszélgetés)


1 2 3
45. Barbara12 (válaszként erre: 44. - Rokakoma2)
2014. nov. 4. 10:46
Engem érdekelne a karácsonyi narancstorta receptje! Leírnád nekem? :)
2014. nov. 3. 22:12

Én gondolkodtam még pogácsán is az eredeti menühöz...találtam egy szupi receptet rá...amúgy lesz karácsonyi naracstorta, narancsos kuglóf, zserbó, panna cotta málna öntettel a kisfiam kedvence:-) és akkor a pogácsa....nem egy szokványos összeállítás, de ezek tuti elfogynak...

a menű pedig: marhahúsleves gazdagon, ricottával töltött gombafejek, rántott hekkfilé a kisfiamnak, dióban sült camembert áfonyalekvárral, baconos harcsafilé, egybensült sertéskaraj, és töltött csirkemell variációk (körtés-camembertes, ementális-aszalt vörösáfonyás, aszalt paradicsomos-mozarellás, kolbászos-juhtúrós, hagymás-májas)

Köretnek lenne a hercegnő burgonya, tejfölös burgonyasali, kukorica sali, friss jégsali mix nekem:-), rízs a kisfiamnak, savanyú....reggelire csirkemáj pástétom, vendégváró őzgerinc és kétféle sajttekercs, füstölt lazaccal töltött tojás...a reggeli mindig villás karácsonykor...persze ezek a három napra elosztva, mert jönnek volt anyósomék és másnapján a hugom és a párja..27én pedig utazunk a kisfiammal apuhoz:-)alig várom már

43. rokakoma2 (válaszként erre: 40. - 7a3a05277b)
2014. nov. 3. 21:59
Tejszínnel? Én úgy olvastam h vaj ás tojássárgája kell hozzá...készítetted már? tényleg olyan szép marad mint a képeken?
2014. nov. 3. 10:09
Korai lenne még kimondottan tervezni.De találtam egy süteményt,amit majd karácsonyra akarok megsütni,gesztenyés puncsos szelet.
2014. nov. 2. 13:18
Már november van :)
40. 7a3a05277b (válaszként erre: 21. - Rokakoma2)
2014. okt. 31. 20:45

A hercegnőburgonya egy krémes, vajjal-tejszínnel készített krumplipüré, amit nyomózsákkal csillagra formáznak és sütőben megpirítják.


Vannak a krumplinál finomabb köretek is :)

39. 7a3a05277b (válaszként erre: 21. - Rokakoma2)
2014. okt. 31. 20:45

A hercegnőburgonya egy krémes, vajjal-tejszínnel készített krumplipüré, amit nyomózsákkal csillagra formáznak és sütőben megpirítják.


Vannak a krumplinál finomabb köretek is :)

38. 7a3a05277b (válaszként erre: 17. - Rokakoma2)
2014. okt. 31. 20:43
Fontos, hogy vajjal készítsd, ne margarinnal. Az eredeti töltelék pedig fele-fele arányú baracklekvár és őrölt dió, összekeverve. Nincs benne plusz cukor, mert a lekvár is édes.
37. 7a3a05277b (válaszként erre: 13. - Rokakoma2)
2014. okt. 31. 20:42

Reggelire mi házi kalácsot és házi bagelt szoktunk enni, szarvaspástétomot és konyakos kacsapástétomot készítek, valamint füstölt lazac és krémsajt még a menü. Ilyenkor villásreggelizünk, ez hagyomány nálunk :)


A másik tradíció a profi sajttál.

2014. okt. 31. 20:38

Már igen :) A menüsor összeállítva régen, mindhárom napra.


Az ajándékok egy részét már megvettük, a tartós alapanyagokat is.

35. rokakoma2 (válaszként erre: 34. - Barbara12)
2014. okt. 31. 20:34

Egyre jobban összeáll a terv h kinek mit is kellene ajándékozni...a kisfiam meg csak gyűjti az ötleteket és bővül a kívánság lista:-)

Már elkezdtük a karácsonyfa díszek készítését is..az idén a mottó: "csináld magad". Fonalból készítünk díszeket, papir boat majd az utolsó pillanatban és sztem még egy kis műhó fogja teljessé tenni. Remélem szép is lesz, bár a készülődés, az együtt töltött idő felehetetlen:-)

34. Barbara12 (válaszként erre: 33. - Zamila)
2014. okt. 30. 06:42
Biztos nagyon nagy lesz az öröm! :)
33. Zamila
2014. okt. 27. 20:44

Már most agyalok a karácsonyon:) A listán egyre több dolog van,hogy kinek mit is kellene ajándékozni,a gyerekeknek is kiadtam,hogy írjanak kívánság listát.Ami most nagyon nagy örömet szerzett,hogy a kicsi lányom 2 éve Furby-t szeretne,de iszonyat drága így mindig mondtam neki,hogy ezt sajnos biztosan nem fogja megkapni,most is fent van a listáján már láttam,valamelyik nap,mászkálunk a Metróban,és le van akciózva a Furby :D Nem akartam hinni a szememnek :))) 33 ezer ft-ról 10700 ft(persze azért gondolom,mert idén újabbak lesznek) megvettük..alig bírom ki karácsonyig,hogy ne adjam neki oda :)) Nagyon fog neki örülni:)


A menün is agyalok...nem egyszerű,csak szentestén leszünk otthon,utána kezdődik a rokon körbejárás,500 km-re,tehát úgy kell főznöm,hogy aznap elfogyjon,és valami különlegeset...még nem tudom,de várom az ihletet.

2014. okt. 27. 20:31
Nagyon jó és ötletes karácsonyos oldalakat lehet találni a facén is! :)
31. Briell14 (válaszként erre: 30. - C9f9b53798)
2014. okt. 25. 22:54
Júúúúj, de jó ez! Köszi! :)
2014. okt. 25. 15:21

[link]


Én itt "elvesztem", minden oldalról tudnék valamit venni, és elkészíteni, szenzációs!!!

2014. okt. 25. 14:19
Semmi sem korai. Barabara12 köszi mégegyszer a receptet. Mindenki máshogy készül a kaácsonyra. Nálunk én különlegesebb menüt szoktam, a mama pedig a hagyományos menüt...töltött káposzta,halászlé, rántott ponty szelet, krumplisali, beigli ilyesmik...Én pedig minden évben mást szoktam kitalálni. Jó előre megtervezem, elkészítem a bevásárlólistát is, és ami nem romlandó meg is veszem előre, illetve, amit lehet fagyasztani azt is. Az ünnep előtt így már csak a friss dolgokat kell megvenni a menűhöz. Tejterméket, kenyeret, zöldség gyümölcsöt. Aár otthon van.
28. Babi11
2014. okt. 23. 11:06
Még korai
27. grizus
2014. okt. 23. 10:57
Előbb még azt kéne kitalálni, mit adjak anyukámnak a névnapjára és öcsémnek esetleg szülinapi pótajándékot. Egyébként semmi extra, halászlé, sült hal és husi, krumplisaláta és egyéb köret, sütni nem is szoktunk.
2014. okt. 22. 20:11
Én meg azért, mert általában tuti a gyerek beteg akkor, vagy én is, most már lehet mindkét gyerek az lesz... fő az optimizmus, tudom, csak ez a statisztika, így szeretek szinte mindent időben elintézni, hogy tényleg a legfontosabbak maradjanak, ha nincs mindenki tényleg dögrováson, egy óra az ajándékozásra azért maradjon.
2014. okt. 22. 19:49
Mindent a maga idejében!
2014. okt. 22. 13:20
Jó neked Living Dead! Én előre látom, hogy egy napom sem lesz előkészülni :( Talán a vasárnap, de az majd azon a héten fog kiderülni, előre láthatóan! én azért is kezdtem meg időben gondolkozni rajta, hátha nem lesz rohanás a karácsonyi bevásárlás, sütés-főzés, készülődés! Kell egy terv, hogy semmi se maradjon ki, legalábbis én ezt látom célszerűnek!
2014. okt. 22. 11:05
Karácsony előtt lesz négy napom ünnepet rittyenteni, addig nincs rá kapacitás.
22. Barbara12 (válaszként erre: 20. - Rokakoma2)
2014. okt. 22. 10:59

Nagyon szívesen, remélem tudtam segíteni :)


Ha jól emlékszem kb 20 percig, ahogy a teteje elkezd kicsit sötétülni kiveszem a sütőből.

2014. okt. 21. 23:08

Készített már vki hercegnő burgonyát?

A fényképeken olyan jól néz ki, de finom is? Könnyen elkészül?

2014. okt. 21. 23:07

Köszönöm szépen Barbara12!

Meddig sütöd ezt a finomságot?

19. Barbara12 (válaszként erre: 17. - Rokakoma2)
2014. okt. 21. 21:24

Az én zserbóm:


Tészta:

- 50 dkg liszt,

- 25 dkg zsír,

- 1 db élesztő,

- 1.5 dl tej,

- 2 ek. cukor,

- 2 db tojás,

- késhegynyi sütőpor.


Töltelék:

- házi sárgabaracklekvár,

- kb 40 dkg darált dió,

- kb 35 dkg porcukor,

- citrom reszelt héja.


Csokimáz:

- 10 dkg vaj,

- 4 ek. kakaópor,

- 4 ek. cukor,

- 4 ek. víz.


A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sütőport. A masszát jól összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk a kiválasztott tepsi formájára (közepes tepsibe szoktam). Kinyújtjuk az első lapot, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, vastagon megkenjük lekvárral és megszorjuk a fele diótöltelékkel. Rátesszük a második lapot, megszurkáljuk és megkenjük lekvárral, megszorjuk a maradék dióval. A harmadik lapot is rátesszük, rányomkodjuk, megszurkáljuk.

Aranybarnára sütjük, ha kihült tálcára tesszük és az összemelegített csokimázzal leöntjük.

Akkor az igazi, ha 1 napot állni hagyjuk.

18. rokakoma2 (válaszként erre: 15. - C9f9b53798)
2014. okt. 21. 21:00
Köszönöm! Nagyon jól hangzik, lehet h ezt is felveszem, de vmikor mindenképp kipróbálom
2014. okt. 21. 20:59
Tud valaki finom és puha zserbó receptet?
2014. okt. 21. 20:53

Nem!

Hol van az még?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook