Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi kuglóf recept

Karácsonyi kuglóf recept

Elkészítési idő 40 perc

A Karácsonyi kuglóf hozzávalói:
500 gr liszt,
10 dkg vaj,
3 dkg élesztő,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg porcukor,
1 kávéskanál reszelt citromhéj,
5 tojássárgája,
2 dl tej,
3 cl tojáslikőr,
csipet só,
1 ek. kakaó,
1 étcsokoládés tortabevonó,
2 ek. olaj,
hámozott mandulaszemek.


A Karácsonyi kuglóf elkészítési módja:
A tejet az élesztővel, egy kanál cukorral és 10 dkg liszttel kelesszétek kovásszá. A vajat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, a likőrrel keverjétek össze, adjátok hozzá a kovászt, a citromhéjat, a többi lisztet és dolgozzátok jól össze. Válasszátok ketté, a felébe dolgozzátok bele a kakaót. Konyharuhával letakarva hagyjátok megkelni. Kivajazott, kilisztezett formába előbb a fehér, majd a fekete tésztát helyezzétek bele. Hagyjátok a formában is megkelni, majd kb. 200 fokon süssétek pirosra. Ha kihűlt, olajjal kikevert bevonó- masszával öntsétek nyakon, az alját körbe hámozott mandulaszemekkel díszítsétek.


Kategória: Karácsonyi receptek

A receptet beküldte: , 2009. nov. 12. 23:59
A karácsonyi kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook