Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig cikk

Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig


Fenyőfákat a XVI. század óta díszítenek az emberek, Németországból terjedt el ez a szokás. Hazánkban igazán a XIX. század óta jellemző hagyomány. Gyerekkoromban kis csengőszó jelezte, ha "megérkezett a Jézuska" és elhozta a szépen felöltöztetett, színes-fényes fát a becsukott ajtó mögé, melyen minden évben ugyanazokat a díszeket láthattuk. Manapság már sok helyen a divat határozza meg, melyik évben hogyan néz ki a karácsonyfa.
Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 1.Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 2.Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 3.Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 4.Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 5.Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig 6.Még 10 kép


Néhány érdekesen díszített fát gyűjtöttem össze nektek a mai modern korból, amikor már ez a hagyomány is teljesen átalakulóban van. Vannak divatszínek, divatdíszek, az igazi fenyőket felváltják a műfenyők, amik már nem is mindig zöldek, hisz lehetnek fehérek, rózsaszínűek, de még akár feketék is.


Forrás: settingforfour.com


Forrás: thechromologist.com


Forrás: apartmenttherapy.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: 365greetings.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: engineeryoutspace.com


Forrás: pinterest.com


Forrás: purehome.com


Forrás: womansworld.com


Forrás: christmas.snydle.comLáthatjátok, ízlések és pofonok, kinek milyen karácsonyfa tetszik. Vannak kimondottan polgárpukkasztó verziók, amikor a tulajdonos is tudja, hogy a fával túllépte a jó ízlés határát, de az éppen vicces, vagy furcsa külleme miatt kelt feltűnést a barátok, a rokonság körében.


Gyerekkoromban az volt a normális, hogy minden éveben szinte ugyanazok a díszek voltak fent a karácsonyfán. Mióta felnőtt vagyok és saját háztartást vezetek, szeretem, ha minden évben kicsit változik valami. Vagy nagyon. Néha teljesen új színvilágú díszeket vásárolok, néha két, akár három színt is variálok a korábbi évekből.

A lényeg, hogy örömet okozzon a fa látványa nekem, a családomnak, most már kicsi gyerekemnek, aki tágra nyílt szemekkel fogja bámulni a fánkat és remélem az a csodavárás, a szeretetérzés marad meg majd benne, ha felnő, ami bennem is megmaradt a régmúlt karácsonyaiból.


Igazából mindegy, ki hogyan ünnepel, mekkora a fa, milyen színű, mű vagy igazi, a lényeg az, amit a szívünkben érzünk ilyenkor, az ünnepélyesség, az a fura kis áhitat, amivel a díszeket aggatjuk, miközben karácsonyi zenék szólnak.


Nagyon boldog karácsonyt mindenkinek!
Írta: babyapocakban, 2018. december 24. 09:35
Fórumozz a témáról: Karácsonyfák a világból, a rózsaszíntől Darth Waderig fórum (eddig 6 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook