Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Anyák vagyunk cikk

Anyák vagyunk


Egy napfényes, babakocsis séta közben ültem le egy padra és gondolkodtam el rajta: anyák napja közeleg. Nekem az első olyan, amit már én is anyaként élek át. Ez sok mindent megváltoztatott bennem. Eddig is tudtam, hogy sokat tett értem az édesanyám, de most, hogy saját bőrömön élem meg ezt a szerepet, sokkal jobban elismerem és értékelem.
Anyák vagyunk

Anya lettem, mikor először ölelhettem át a kisbabámat a szülőágyon. Abban a pillanatban még nem is értettem meg ezt, csak boldog voltam, hogy végre láthatom, akire annyit vártunk, hogy sikerült, hogy kint van, hogy vége a fájdalomnak, együtt vagyunk, egy család. Ahogy teltek a napok, hetek, egyre többször bukkant fel a gondolataim közt: "Anya lettél!". Olyan hihetetlen az egész. Minden új élmény, minden boldog pillanat ezt erősíti és minden nehézség és probléma is, ami a babám ápolásával, nevelésével kapcsolatban adódik az életemben.


Anya vagyok, annak minden boldogságával és fájdalmával.


Idén májusban először ünneplem ezt. A gyermekem még kicsi, nem fog még nekem ujjal tapicskolt képet készíteni az alkalomra, kicsit még elméleti ez az ünnep. Az apukája biztosan meglep egy csokor virággal majd azért. :)


Ahogy látom cseperedni ezt az apróságot, ahogy napról napra segítem a fejlődését, úgy értem meg, mi mindent tett értem az édesanyám. Lassan megértem a mérhetetlen aggódások súlyát a vállán, a mindennapokban újra és újra ismétlődő anyai feladatok monotonitását, a babakacaj okozta hatalmas boldogságot, az alvó kisgyermek felett állva érzett békességet.

Annyi mindent élt át édesanyám, míg felnevelt engem, annyi mindenről eddig fogalmam sem volt!


Idén ezért is más számomra az anyák napja. Persze eddig is mindig ünnepeltük, ajándékkal, virággal, csodálatos vasárnapi ebédekkel.

De most más lesz.

Most van bennünk valami közös, valami cinkos összekacsintás, hogy tudjuk, anyák vagyunk mindketten és ismerjük ezt a szerepet.


Szeretlek édesanyám!

Köszönöm, hogy megszültél, babusgattál, tanítottál, ápoltál, etettél, ruháztál, iskoláztattál sok éven keresztül. Hogy annyiszor aggódtál értem, gyógyítottál, vigasztaltál, óvtál és megvédtél, öleltél és szerettél. Boldog anyák napját!


"Kiss Jenő: Anyád szemében


Anyád szemében

ott a nap;

sugarai rád hullanak,

hogy nőj te szépen.


Anyád szemében

ott a hold,

beteg, ha voltál, rád hajolt

a lázas éjben.


Anyád szemében

ott a víz;

a könny, ha utad félre visz,

jaj! baj ne érjen...


Anyád szemében

ott a tűz:

ha csüggednél, szívedbe tűz,

lobogjon, égjen!"
Írta: babyapocakban, 2017. május 6. 09:08
Fórumozz a témáról: Anyák vagyunk fórum (eddig 12 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook