Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kaposvári kismamák fórum

Kaposvári kismamák (beszélgetés)

2010. jún. 1. 14:43

Sziasztok!

Andi sajnálom ,hogy elkaptad ezt a hólyaghurutos valamit, nem egy kellemes. De a férjed tényleg egy főnyeremény:) Láttam a májusi fórumba is beírt mint újdonsült büszke Apuka:)) Gyógyulj meg minél előbb, és Zsombor is tünemény:)

Képzeljétek tegnap voltam a dokinál és már a második méhszájam is nyitva és már érezte a doki hogy a harmadik is kezdi....olyan szomorú lettem. Azt mondta,hogy végül is 3 hét múlva már egészségesen születhet és pihenjek sokat, mert ezt a 3 hetet még jó lenne kihúzni. Azt is mondta minél előbb kérjek időpontot a terhesambulanciára és az UHra így holnap azt is elintézem,hogy 3 hét múlvára biztos legyen a helyem. Annyira nem tud megnyugtató lenni ez a pali, de azzal viszont megnyugtatott,hogy Hanna szép nagy baba és szépen fejlődik. Csak legyen rendben minden!

2010. jún. 1. 14:04
Ezt a szar időt.....be vagyunk zárva egész nap:-((((
2010. jún. 1. 14:04

Sziasztok.

Andi, jobbulást kívánok neked! Sajnálom, h lebetegedtél. Szilárdra tényleg büszke lehetsz:-)Az én párom nem igazán veszi ki a részét se a babázásban, se másban, sajnos. Úgyhogy csak gratulálni tudok a párodnak, h ilyen gyakorlatias. Aztán, ha már ráérsz kicsit, tényleg írd le majd, mi hogyan történt.

Nira, fogalmam sincs miért sír ennyit a kislányod. Szívesen adnék tanécsot, de sokszor én is bizonytalan vagyok a dolgokban. Úgy tudom ti is jártok babamasszázsra. A pocakmaszi sem segít??

1620. 25eed67283 (válaszként erre: 1617. - Palhajni)
2010. jún. 1. 12:30
Gondolkodtam, hogy nem bizti, hogy a hasa fáj. Ha hasra teszem ugyanúgy folytatja, de sokszor ha félig ülök és félig fekszek és a hasamra teszem Lizát abbahagyja és akkor nem is rúg-kapálózik. De akkor miért nincs széklete és miért pukizik oly nehezen?
1619. 25eed67283 (válaszként erre: 1618. - Timicicaanyuka)
2010. jún. 1. 12:28

Sziasztok!

De a szívem szakad meg. Soha nem éreztem magam ennyire tehetetlennek. Öreganyám hülyének néz, mert tuti a tápszert nem jól csinálom. Tegnap már ott voltam, hogy felképelem. Mindenbe beleszól. Múltkor is 29 fok volt kint és miért van 1 szál body-ba és rövid rugiba a gyerek, mert meg fog fázni.

Most már nem csak apóspajtástól mennék minél messzebb, hanem mindenkitől egy erdő közepébe.

1618. Timicicaanyuka (válaszként erre: 1615. - 25eed67283)
2010. jún. 1. 11:42
A hasfájással én sem tudtam mit kezdeni egyik gyerekemnél sem. Infacol, kamillatea, köményes tea semmi nem használt. Talán 3 hónapos kora körül megszűnik. Addig kell valahogy kibírni.
1617. palhajni
2010. jún. 1. 11:13

Sziasztok!

Andi, üdv újra itt! :) Büszke is lehetsz a párodra, azért ez nem semmi! :) Remélem mielőbb teljesen jól leszel és minden rendben lesz! Várjuk a beszámolókat!

Nira, sajnálom, hogy nem hat ez a szer sem. Biztos, hogy a hasa fáj? Vagy ez csak az a bizonyos megmagyarázhatatlan sírás. Azt mondják van ilyen, én sokról hallottam. Marci is szokott szerintem csak úgy ok nélkül sírni, olyankor én sem tudom mit csináljak vele, de szerencsére viszonylag hamar abbahagyja, általában ha letesszük hasra elalszik egy idő után.

Marci megint felkelt hajnalban, most 4-kor. Elromlott ezt a gyerek, elfelejtette hogyan kell átaludni az éjszakát. Mondjuk így reggel van idő reggelizni legalább, mert 9-10 körül ébred ilyenkor.

2010. máj. 31. 21:25

Andi. Sajnálom, hogy nem vagy valami jól. Biztos borzasztó lehet. Büszke lehetsz a Szilárdra, hogy ennyit segít neked.

Én most kezdek kimerülni. Néha jó lenne, ha a párom azt mondaná, hogy aludjak egy kicsit és ő addig figyel Lizára, de ez csak egy álom. Rengeteget dolgozik minden nap és ő szerintem fáradtabb, mint én.

1615. 25eed67283 (válaszként erre: 1607. - Palhajni)
2010. máj. 31. 21:23

Sziasztok!

A doki által felírt lötty nem hat. Ugyanolyan rossz, mint volt. Ma voltunk vásárolni és végig üvöltötte az egész Tesco-t. Hazajöttünk és folytatta tovább velem együtt.

Nem tudok már mit kitalálni.

1614. Candy82
2010. máj. 31. 16:57

Sziasztok lányok!!!

Kicsit gép elé tudtam ma már ülni, sőt ma már tudtam ülni... és nem csak feküdni...

Már kezdek helyrejönni, de ezt a két napot nem kívánom senkinek. A szülés nem fájt ennyire mint ez a valami... ami csak valószínű hogy hólyaghurut gyulladás, mert orvos nem látott, csak a Sziszi vitt be pisit... én fel sem bírtam kelni.

Így Szilárd mélyvízbe került, és mindent az első pillanattól egyedül csinált... hihetetlen büszke voltam rá... én meg tehetetlen, még szoptatni, fejni sem tudtam, most küzdeni kell a tejért...

Iwiwre raktam képeket, majd holnap ide is igyekszem feltenni.

Mi van Veletek? Visszaolvasok majd lassan

1613. Timicicaanyuka (válaszként erre: 1612. - Fa3d5b4d84)
2010. máj. 31. 16:46
Gondoltam, hogy otthon vannak, láttam a képeket az iwiwen. Szép nagy baba Zsombi. Már várom, hogy jelentkezzen Andi! Puszi.
2010. máj. 31. 15:23

Közben beszéltem Andival, már otthon vannak, bár szegény Andi összeszedett egy hólyaghurutot, ami miatt két napig csak feküdt. De most már kapja az antibiotikumos kezelést, és kezd javulni. Majd jön ide a fórumra, és beszámol.

Ja, és a lényeg: puszil mindenkit. :-)

1611. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1610. - Timicicaanyuka)
2010. máj. 31. 15:15

Nálunk a párom lesz a festő. :-)))

A beépített szekrényt viszont nem vállalta be, azt asztalos ismerős csinálja. A konyhába páraelszívó kerül, és szekrénysort is szeretnénk venni a szobába. Sok-sok pénzbe fog kerülni, és jó nagy kupi lesz a lakásban.

Mire Noémi érkezik, remélem, minden elkészül...

1610. Timicicaanyuka (válaszként erre: 1609. - Fa3d5b4d84)
2010. máj. 31. 14:46
Hali! Hozzánk majd 21-ke után jön a festő. Ma volt itt megbeszélni a dolgokat.
2010. máj. 31. 13:00

Sziasztok, lányok!

Andival nem tudom mi a helyzet, remélem, már hazamehettek.

Rita, nálunk is most kezdődik a festés, meg beépített szekrény is készül.

Remélem, hamarosan visszatér a jó idő, mert kell majd a falak száradásához a napocska. Meg egyébként is nagyon kéne, mert én már nagyon unom ezt a takony időjárást!

1608. nexike
2010. máj. 31. 09:47

Sziasztok!

Luca tiszta zizi. Este alig akart elaludni, csak sírt és sírt a kiságyban, így kocsiba ültünk és ott altattuk el. Remélem nem lesz szokás belőle. De már nagyon fáradt volt és nem ment neki sehogy az alvás. Vagy az idő, vagy újra jön ki új foga. Jó lenne ha csak ennyi lenne a baj, és nem marad ez a sírás elalvásnál mert nagyon sajnáltam :(

1607. palhajni
2010. máj. 31. 07:47

Sziasztok!

Marci ma éjszaka fél 4-kor ébredt, éhes volt... :( Mondjuk azóta alszik, azt hiszem most ébredezik. Tegnap muszáj volt adnom neki tápszert, mert bárhogy próbálkoztunk csak nem volt elég a tejci. Nem tudom mi volt, pedig csütörtök péntek környékére már úgy nézett ki a dolog, hogy rendben lesz a tejci mennyiség innentől. :( De talán ez csak egy kis megingás volt. Remélem...

Én sem tudok semmit Andiékról, már biztos otthon vannak szerintem. Még pénteken azt írta sms-ben, hogy nem tudja haza mehetnek-e szombaton, mert besárgult Zsombi baba.

Borzasztó ez az idő! :( Iszonyú lehangoló. :(

Nira, mi helyzet a hasfájással? Hatott a doki által felírt cucc?

2010. máj. 30. 20:25
Andiékról tud valaki valamit?
2010. máj. 30. 19:06
Hm... A legnagyobb viharban sétálni.
2010. máj. 30. 14:32
:)Jól vagyunk köszike:) Húú úgy nem akartam hazajönni de még festés lesz stb...
1603. 25eed67283 (válaszként erre: 1602. - 5b59a23de1)
2010. máj. 30. 14:19
Na mizu kis elveszett? Hogy vagytok?
2010. máj. 30. 14:17

Sziasztok!

Most értem haza, gyorsan visszaolvasok:)

1601. 25eed67283 (válaszként erre: 1600. - Palhajni)
2010. máj. 30. 13:25

Sziasztok!

Akkor nagyon ügyes a kis Marcika. Nagyon látványosan fejlődnek egyik napról a másikra.

Lizát én is a hasára szoktam néha tenni, de van, hogy nem tetszik neki és megfordul. A zenélős, zörgős játékok még nem jönnek be neki csak, ha anya énekel, halkan dúdol.

1600. palhajni
2010. máj. 30. 11:42

Sziasztok!

Marci is szokott így sírni, nálunk is az vált be, hogy letesszük hasra az ágyába, ott is sírdogál még aztán elalszik. Vagy néha leteszem hanyatt és felhúzom neki az ágya fölött lévő zenélő forgós játékot, azt nézegeti nagyon sokáig meg "beszélget" nekik. Persze egy idő után megunja, utána jön a hasra fordítás.

Ja, azóta még kétszer átfordult a hasáról a hátára, úgyhogy tuti nem véletlen volt, látszik a gyereken, hogy tök tudatosan csinálja! :)

2010. máj. 29. 16:23

Köszi lányok! Végülis tegnap letettem a játszószőnyegre hasra, sírt még negyed órát, aztán belealudt. Valószínű álmos volt, csak nem tudott könnyen elaludni. Mondjuk kb. 3/4 óra múlva felébredt megint, megetettem, aztán lementünk sétálni. Túléltem, csak nagyon idegesített, h nem tudom, mi a baj.

Vangi, sajnálom, h nem sikerült a vizsgád, de legközelebb tuti menni fog:-)

1598. 25eed67283 (válaszként erre: 1596. - Fa3d5b4d84)
2010. máj. 29. 11:42

Anyuék is elkövették anno azt a hibát, hogy síri csend volt, amikor én aludtam. Most a legkisebb szisszenésre is felébredek és nehezen alszok el.

Amikor Liza alszik mi is filmet nézünk normál hangerőn vagy épp zenét hallgatunk, mellette porszívózok. Semmire nem ébred fel.

1597. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1591. - Nexike)
2010. máj. 29. 11:18
Nem sikerült a vizsga? :-( Nem baj, majd legközelebb.
1596. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1588. - Gabimami28)
2010. máj. 29. 11:17

Szia, Gabi!

Levi baba úgy tűnik, kicsit nyugisabb, mint Marci, de emiatt egy picit se aggódj. Abból is látszik, hogy már így átalussza az éjszakákat. Így legalább Téged is hagy pihenni. :-)

Egyáltalán nem vagytok lekésve semmiről.

A sírással és a popócipeléssel kapcsolatban se aggódj, semmi baja nincs, csak valószínűleg rájött, hogy anyánál van a legjobb helyen, és folyton ott akar lenni. :-)

Én a gyerekeimmel néha egy idő után már kegyetlen voltam. A szívem szakadt meg, de hagytam őket sírni. Ha van hozzá erőd, és tényleg meggyőződtél róla, hogy más baja nincs, én a helyedben ezt tenném. Mert egyébként nem fogsz tudni tőle csinálni semmit.

És még egy jó tanács, nálam bevált: mindig szóljon alapjáraton, halkan valami zene, vagy akár bekapcsolhatjátok a tévét is. Akkor a baba nem a teljes csendhez lesz hozzászokva, és később is tudtok tőle házimunkázni, nem riad fel a kisebb hangokra.

1595. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1587. - Palhajni)
2010. máj. 29. 11:12

Ebben igazad van, mert amikor korábban előfordult, hogy nem éreztem pár óráig mozogni, akkor meg azért paráztam. Ez mostanában már elképzelhetetlen, szinte állandóan érzem Őt. :-)))

Marci nagyon erős baba, az aktivitását úgy látszik, kint is folytatja. Csak így tovább! :-)

1594. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1585. - 5b59a23de1)
2010. máj. 29. 11:10

Szia, Rita!

Örülök, hogy ott is minden oké. Mikor jöttök haza a Balcsiról?

Noémi még mindig fejvégű fekvésben van, remélem, most már úgy is marad a szülésig. :-) A háta van a jobb oldalamon, a lábaival pedig a bal oldalamat rugdossa. Vagyis inkább feszegeti magát. Gondolom, nincs mér elég helye.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook