Kaphatok gyedet? (tudásbázis)
HA minden jól megy akkor, fog kapni GYED-et mert pont meglesz a 365 nap, még át is lépi. Persze a táppénz alatt is biztosított, de ahogy más is írta átlagot vonnak az eddigi keresetből és abból számolják ki a GYED-et. Ha nem bírja a munkahelyét inkább menjen TP-re, mint hogy ártson a babának az idegeskedéssel!
Ha bejelentett a munkaviszony akkor kaphat, de ha nincs bejelentve, vagyis a járulékok nincs utána rendesen fizetve, akkor nem kaphat!
és arra is figyeljen,h ha táppénzre megy,akkor a kevesebb kereset (mivel a tp a kereset 60 vagy 70%-a) figyelembe vételével számolnak!
De ha idegeskedik és árt a babának,akkor inkább tp!!!:-)
Sziasztok!
Egyik barátnőmről van szó,fél éve dolgozik egy cégnél,de nagyon rossz a munkahelyi légkör.Igazából már rég felmondott volna,de közbe teherbe esett,szóval ha most fél év után elmenne táppénzre,akkor jár neki a gyed? 7hónap múlva fog szülni!
További ajánlott fórumok:
- Ha nekem van érettségin egy ötös írásbelim, és szóbelin nem tudok semmit, akkor melyik igaz?megbuktam, vagyk négyest kaphatok csak?
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Hol kaphatok segítséget? Egyedülálló szülő vagyok.
- Kaphatok együtt gyedet és táppénzt?
- Terhes vagyok és van egy fő és egy mellékállásom, 8 és 4 órában.Kaphatok így majd gyedet?
- Agusztusban kell szülnöm és júliusban lesz meg a 180 munkanapom. Igy is kaphatok gyedet?