Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
Sziasztok:))))
Igazad van Tereza én választottam ezt :)
Ma már ettem evédre spenótot...az is lugosít :))))
Reggelire tk kenyeret, pici vajjal:))
Kozmaedo mindetn bele, vannak ilyen napok mindenkinél..és igaza van Terezának hosszú távon kell gondolkozni:)
tereza ügyike vagy szépen tartod a kúrát...:)
Hát enni napi 5x szoktam, szoktam tízóraizni meg uzsizni is. De majd leírom a mai napom, hogy általában hogy szokott kinézni egy napom. Nem igazán szoktam így járni mint tegnap. Főleg akkor nem ha tornázom, olyankor utána sosem vagyok éhes. Csak egy fehérjeturmixot szoktam inni azt is vízzel.
De olyan lelkiismeret furdalásom van a tegnap este miatt hogy csak na.
Hát igyekszem, eddig szerencsére minden rendbe, a reggelim a szokásos 1 szelet teljes kiörlésű kenyér 2 szelet csirkemell sonkával.
Ma tornázni is megyek feltéve ha főnök nem int be vmi SOS munkával mert már annyi mindent zudított a nyakamba kora reggel hogy sztem 3 napra is sok lenne. Na de akkor otthon fogok tornázni.
Ha annyira ezt akarod enni, annak is lehet valami oka. A helyedben 2-3 napot rászánnék, nagy bajod nem lehet belőle. Mondjuk ne egyszerre edd azért:D
A korpovit joghurttal jó reggelire, a csirke barnarizzsel ebédre, vacsira vmi saláta, az almát meg eheted köztesnek, hogy ne éhezz meg nagyon estére.
Januárban már csináltam egy léböjtöt, Neera sziruppal. Most is ezt csinálom. Gondoltam, hátha segít az ekcémámnak. Most viszont igazából nem látok valami nagy változást sajnos. Az idő többet ront, mint amit a kúra javítani tud. Viszont legalább megy le pár kiló. A múltkor se ettem vissza, még fogytam is egy keveset utána.
Van rajtam még 7-8 kiló fókazsír, úgyhogy van miből lefaragni.
Persze, egy ilyen kúra nem fogyásra van és főleg nem kifejezetten a zsír távozik, de észrevehetően csökken a térfogatom is :))
Majd március végén elgaloppozok megint testsúlyösszetétel elemzésre, abból látszódni fog, hogy mennyi zsír ment le.
Sziasztok!
Tereza,te milyen kúrát csinálsz??Ilyen léböjtszerűséget?Te egy hós vagy,ha ilyen sokáig nem eszel.
Én már régóta szeretnék valamit olyasmit,amit ti is csináltok és most kedvet kaptam rá,Nonónál is olvastam,amit ő csinál,nekem az is tetszik.
Csak rohadtul nem tudom,hogy kezdjek hozzá.Legszívesebben egész nap csak almát,joghurtot,korpovitot és csirkemellet ennék,így egyszerre mindet:)
Szerintetek ez nagyon őrült párosítás,mondjuk pár napig?Meg persze zöldségek.Tudom,hogy ez nem diéta,meg méregtelenítés sem,csak már nem tudok mit kitalálni,csak azt érzem,hogy valamin változtatnom kell.
Lehetett volna meleg kajád ebédre, te találtad ki, hogy nem azt csinálsz.
Én már akármilyen kajával kiegyeznék, amit lehet rágni. Most tartok a 8 napnál, tíz napos lenne a kúra elvileg +4 a visszaállás (amiből az első nap gyakorlatilag szintén léböjt, csak gyümölcslé a fokozatosság elve miatt). De én a múltkor 12+4-eset csináltam és valószínűleg most is kitartok addig, talán...
Igen:)
Ádus napközben evett szendvocset, nem tudott hazajönni kajáért...de este azt ette amit én:)))
Holnap nem tudom ezt csinálom e....mert hiáynoznak a tejtermékek:))) jó nap volt, jó volt sokat inni, és nem enni hust....kicsit érzem hogy jobban vagyok, bárki bármit mond:))))
Csodaszép estét...
Hali csajok:)
Nyussz köszi a véleményt, ez egy kész kura volt, csak magamra alakítottam annyiban, h nem ettem apirítós mellé vajat, és nem 6 szor csak 5 ször ettem. 1 banántól és tk kenyértől miből ettem összesen 10 dkg nem fog nőni a súlyom, pár hónap alatt azért hidd el, kitapasztalatam. erről ennyit.
tereza köszi a tnaácsot, ugy tettem, krumplit vacsizatam 3 kisebb darabot, hozzá hagymát:)))))
Túl is vagyok ezen a napon. Jól esett megittam 3,5 l-t ezer éve nem ittam ennyit:)
Ha nem is tisztítókura, ami sokanak szurja a szemát, hogy így hívtam, de jó volt hogy sokat ittam, nem ettem hust, kicsit méregtelenítettem:)
Úgy elkészíteni, hogy a felhasznált olajmennyisége ellenőrizhető és minimális legyen. Ami hirtelen eszembe jut az a főzés és a sütőben sütés, héjában vagy némi (előre kimért) olajjal lefröcskölve.
Alapvetően a sült krumplinál se a krumpli a gond, hanem, hogy túl sok olaj marad rajta vagy magába is szívja, aztán azt nem igen tudod, hogy mennyi (de biztosan több, mint szeretnéd).
nekem tészta fóbiám van :)))))
a krumplinál mire gondolsz h jól elkészített.. mondjuk főzni????
Huanita, ne vicclej már, persze, h. jó, h. válaszolsz te is!:) Mindenki véleménye érdekel!:)
No igen, tök igazatok van, ez "csak" méregtelenítés...
Jaj, már szenvedek itt össze-vissza magamtól, folyton olyat ennék, amit nem kéne...az még haggyán, de abból is rengeteget, hihetetlen, milyen küzdelmeket vívok magammal...és általában legyőzöm magam:), de sajnos a negatív irányban:(
Nem tudtok vmit, ami nem gyógyszer és mégis megszünteti a ch-függőségem?:(
Lehet ezt úgy is variálni, hogy az ebéd egyik nap krumpli, majd brokkoli, spárga, rizs és újra krumpli. Így aztán tényleg nem unalmas és elvileg legalább olyan jó.
Én mondjuk nem idegenkedem a krumplitól, mert sokféleképpen el lehet készíteni és szeretem is. Nem hinném, hogy 4-5 nap alatt megunnám. Főleg, mert már nem is emlékszem, mikor ettem:)
Lehet rizst is enni krumpli helyett, szóval nem feltétlenül "kell" krumplit enni.
A jól elkészített krumpli nem hízlal, sőt.
Ez hasonló, mint amikor valakinek tésztafóbiája van, mert az hízlal. Persze, sok sajttal, olajos feltéttel biztosan, de egy sima paradicsomos tészta vagy zöldséges verziók egyáltalán nem veszélyesek.
hát, nekem ez a krumpi diéta egyáltalán nem szimpatikus... én ugyan nem értek annyira hozzá és nem is hozzám szólt a kérdeés, de mindegy :) szóval szerintem méregteleníteni simén lehet úgy, ha friss zöldséget, gyümölcsöt eszik az ember, rengeteg folyadékot iszik, gyógyteákat, leveseket (zöldségleves mondjuk) és ilyenkor jó a szanua is.... mozgás, egyúttal lelki tisztulással is össze lehet kötni kis jóga vagy meditáció... és szerintem ilyen tök fölödleges kalóriát számolni... én már egymilliószor csináltam ilyen kis "kúrákat" és szerintem ennél több nem kell...
pesrze lehet h tévedek :)
Szerintem nem feltétlenül kell kétszer krumplit enni. Inkább arra helyezném a hangsúlyt, hogy az összetett kaják helyett a minél egyszerűbbeket válogassuk ki és azok közül is azokat, amik lúgosítanak. Meg ugye nem hetekről beszélünk, csak pár napról.
Így nem lesz szélsőséges, sem túl hosszú, hogy utána ki akarnánk enni a hűtőt.
Egyébként egyetértek vele, hogy minél változatosabb az étrend annál kevésbé valószínű, hogy ráunk az ember vagy, hogy hiányállapot álljon elő. Persze, a mennyiséget és a minőséget muszáj szem előtt tartani.
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!