Kaális babák (beszélgetés)
Izgalom a köbön!
Ès a mi Wantànk?Új pacskerral a bőröndben vàrja az újabb jóslókat?!
Mókuci itthon van, figyel és már nagyon várja a hétfőt, hogy ctg után hátha találkozik végre orvossal, hogy mondjanak neki vmit...
Sehol semmi jele annak, hogy kint szeretnének lenni. Most a napokban elárasztanak a bnői látogatások, remélem így hamarabb telik 😁
Mókuci merre jár? Gyanús a csend... Izgi! 😊
Mi holnap leszünk 22 hetesek, de az én hólyagomat is szeretik az ikrek. Biztos valami jó kis játéknak nézik.
Képzeljétek, megvolt ma a védőnőnél és dokinéninél a látogatás. Úgy örülök, mindketten azt mondták, nem baj hogy nincs még meg a születési súlya Gergőnek, látják szépen fejlődik, 3kg 40gramm a kis drágám, szóval most már megnyugodtam☺️☺️☺️. (múlt szombaton a 2800 grammnál kész voltam). Egyelőre, mert biztos jön majd a következő dolog amin parázni fogok ☺️☺️☺️
Köszi nektek a nyugtatást!
A védőnő biztos csak segíteni akart, de jobb lenne ezt inkább orvosra bíznia. Én is szedtem Aspirin protecktet, de nem kavart be. Kaáliban írták fel, tudták, hogy autoimmun pm alulműködő vagyok.
A pm azért nagyon fontos, mert tőled kapja a baba a hormont és ha nincs elég, abból baj lehet. Ezért szokták pótolni várandóság alatt. A helyedben a nőgyógyászra hallgatnék.
Na közben nálam is alakul a dolog, receptet megkaptam a pajzsmirigy gyógyira a nődokitól de abban maradtunk hogy holnap még hívjam fel mielőtt elkezdem szedni és beszèljünk mégegyszer. Lehet utána akar nézni hogy tényleg lehet-e az aspirin proctettől az emelkedett TSH.
Szegény néha sajnálom, hogy így megjárt velem, komplikált kismamát fogott ki 😂😀
Nem előtte soha. Lombik előtt mèg èn privát rá is nézettem. Minden jó volt, tankönyvi.
Viszont bonyolódik a történet, ma volt időpontom a védőnőhöz és kérdezte hogy mi újság hát mesèlem neki ezt a pajzsmirigyes törtènetet erre gondolkodik nézi a papíromat a gyógyszereket amiket szedek es mondja hogy nem lehet hogy az aspirin proctect ( antifoszfolipid szindróma miatt szedem meg szúrom a clexant) miatt van az emelkedett érték?! Mert hogy nem biztos benne de neki úgy rémlik hogy az csinàlhat eltérest a TSH ertékben. Úgyhogy a helyzet kaotikus😀😂
Gondoltam akkor most felhívom az immunológusomat hogy mondjon vmi okosat- persze keddig szabin van , úgyhogy nem tudom hogy mi legyen, elvileg este kapom a receptet, holnap reggeltől kéne szednem.... mèg jó hogy ennyien vagyunk ebben a várandósgondozásban 😂 Nőgyógyász, védőnő immunológus! Hát csajok kész! Tényleg edzik a kismamák idegeit 😂😀
Hogy telik az idő,szépen haladsz! 😍
(Én ma kezdtem a 30.hetet,juhúúú! 😊)
Nekem is volt pont a jobb oldalon lent a 20-as hetek közepén ilyen fura érzésem,főleg éjszakai forgásoknál éreztem igazán kellemetlennek. Már kezdtem azt hinni ez nem normális,de aztán elmúlt,szóval biztos valamelyik baba nyomott. ☺
Aztán két hete olyan szórakozásuk volt a kicsiknek,hogy simán lerúgták a hólyagomat. Ami először fura,de volt hogy fájdalmas is volt vagy rá kellett reflexből szorítanom odalent,mert azt hittem bepisilek...pedig nem is kellett pisilnem. Volt hogy akkora erővel találtak be,hogy attól féltem kirúgják a kijáratot. 😂 Elég hülye gondolat,de tényleg nagyon erősek tudnak lenni.
Mostanában megint fentebb mozgolódnak,remélem nem matatnak lent túl sokat majd,mert ez nagyon nem kellemes. ☺
Ne izgulj,tudnak alkotni ezek a babák és emellett a testünk is készül,így lehetnek fura érzéseink. 😊
Bár én remélem leghamarabb szeptemberben kerülök csak sorra,de ugyanazokat a papucsokat vinném hidegben-melegben,ezért leírom. 😁
Van egy fekete-fehér 3 csíkos,gumi papucsom 😃,ősrégi, még az egyetemi kolis időkre vette anyukám. Nem állítom,hogy közelről ne látszana a kora,de nagyon kényelmes ezért ez lesz az egyik. Ha fázna a lábam,bekészítettem hozzá 1-2 zoknit.
A zuhihoz pedig egy strandolós,tanga-papucs lesz a lábbelim. 😊
Így nem kell vizes papucsban mászkálnom majd.
Én is alulműködő vagyok, gyógyszert szedek. Emelte a doki az adagomat, mikor várandós lettem Az az adag, amit addig szedtem, az nekem elég, de kell pluszban, hogy a babábak os elég legyen. Jódmentes Trimesztert szedek emiatt.
Azélőtt nem volt gond a pajzsmirigyeddel?
Sziasztok!Látom ez egy ilyen nap 😀 paramamiság mindenhol. 😀 Engem ma hívott a nőgyógyászom hogy kissé emelkedettek a pajzsmirigy értékeim, kvázi ha jól értettem kissé alulműködik a pajzsmirigyem úgyhogy gyógyszert akar adni es 10 nap múlva kontroll.
Ez a pajzsmirigy téma nekem új nem ismerem ki magam benne eddig nem volt vele sose gondom.
Járt már vki esetleg így? Amit viszont elfelejtettem megkérdezni hogy mi legyen a magzatvédő vitaminnal mert jód van benne hogy azt szedhetem e tovább vagy sem. Tudom hogy pajzsmirigy alul vagy túlműködésben kerülni kell a jódot csak nem tudom melyikben.