Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Jeges eperleves recept

Jeges eperleves recept

A Jeges eperleves hozzávalói:
500g eper
1-2 szár friss menta
1 zöldcitrom
cukor
csipet só
4db jégkocka


A Jeges eperleves elkészítési módja:
Az epret mossuk meg, szedjük le róla a zöldjét, majd vágjuk apróra. A szebb darabokat tegyük félre (az összes eper kb. negyede / harmada legyen ez). A többi epret aprítsuk pürévé egy mixer segítségével. Reszeljük le a zöldcitrom héját úgy, hogy a héj fehér részéből ne kerüljön a reszelékbe. A zöldcitrom levével, valamint (az eper édességétől függően) 1-2ek cukorral, a jégkockákkal és egy csipet sóval együtt adjuk az eperpüréhez s a mixer segítségével aprítsuk fel ill. kavarjuk el jól. A mentaleveleket csipkedjük le, majd vágjuk vékony csíkokra, s adjuk az eperléhez. Tálaláskor töltsük az eperlevest a tányérba, majd adjuk hozzá a félretett eperdarabokat. Citromfűvel vagy mentalevéllel díszítsük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A jeges eperleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook