Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Javító dolgozat fórum

Javító dolgozat (beszélgetés)

1 2 3 4 5
114. H.Ancsi (válaszként erre: 111. - Juhászné52)
2012. máj. 31. 07:43
igazad van, elfelejtettem, hogy te vagy az aki megmondja mit csinálhatok, remélem megbocsájtasz:))))
113. Pan Dóra (válaszként erre: 112. - E57e061615)
2012. máj. 31. 07:31
Ha képességet mérünk, akkor mindenképpen ezt kell tenni. Más dolog, ha egy tárgyi tudást mérő feladatlapot értékelünk :D Úgyhogy meg ne halj!!! :)))
112. e57e061615 (válaszként erre: 108. - Pan Dóra)
2012. máj. 30. 21:26
Ez a magához kell mérni a halálom. Szerintem nagyon igazságtalan, mikor valaki négyest kap, mert az ő tudásához képest gyenge, a másik meg feleannyit teljesít, de ő is négyest kap, mert hozzá képest jó teljesítmény. Mi a végeredmény a rosszabb meg a jobb úgyis egyenlő. Ez teljesen demotiváló.
111. Juhászné52 (válaszként erre: 110. - H.Ancsi)
2012. máj. 30. 18:13
Ne húzdd fel magad, más helyett pedig ne intézkedj. Legközelebb majd mindenki engedélyt kér tőled, hogy véleményt nyilváníthasson?
110. H.Ancsi (válaszként erre: 100. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 22:48

mivel a fóruminditónak már nincs kedve itt vitatkozni -megértem- válaszolok néhány kérdésedre Drága .

Én nem ugattam le senkit, bár szivesen megtettem volna, amilyen stilusban itt a gyerek le lett hülyézve, anyuka ki lett röhögve, mert minek járatja a gyerekét suliba, ha még egy akármit sem tud megvenni neki. Néhány fontos mondta elkerülte a figyelmedet, apuka otthon van -bár ennek semmi köze ahhoz, hogy fáradt vagy nem-, tehát van olyan ember aki foglalkozik vele,nyilván ért hozzá, ezért teszi. Továbbá anyuka próbált még időben segitséget kérni a tanártól, megkérdezte, hogyan tudnának a gyereknek segiteni, a tanár ettől mereven és nem tul udvariasan elzárkózott -megjegyzem nekem ez már minősiti ezt a pedagógust. Tehát anyuka, nem azért jött ide, hogy ismeretlenül, eleve feltételezve lehülyézzék a gyerekét, és őt is, hanem ötleteket vár, netán tapasztalatot, hogy ha mégsem menthetetlen a gyerek, akkor merre induljon segitségért. Nincs szükség bólogatásra, meg lehet ellenkező vélemény is, bár a kérdés elég egyértelmü volt számomra.

Ja igen, és barátja vagyok a fóruminditónak, és egy valamiben nagyon egyetértek veled, nekem sem tetszik néhány ember stilusa. Szerintem itt ezt fejezzük is be,

109. t.Ili (válaszként erre: 108. - Pan Dóra)
2012. máj. 29. 21:57
Jól mondod! Ott a pont :)
108. Pan Dóra (válaszként erre: 98. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 20:58

Az én kiindulópontom mindig a gyerekbe vetett bizalom. Kétségkívül vannak olyanok, akikről írtál, és elfogult szülők is. De az anyuka írásaiból nem ez derül ki, és nekünk, így ismeretlenül nem tisztünk eldönteni, hogy ők melyik csoportba tartoznak.

A mai oktatási rendszer hibája, hogy kis tudósokat akar nevelni mindenkiből, és aki lemarad, azt eltapossák. A tanárnak a tanterv,a tankönyv meg a saját tudása a mérce, pedig a gyerek képességeiből kellene kiindulni.

saját történet: tanítványom mindig egyesre felelt. Anyukája és ő is állította, hogy otthon tudta. Gondoltam, hazudnak. Aztán elkezdtem korrepetálni a gyereket. Együtt készültünk a feleletekre, dolgozatokra. Megtanulta, tudta. Mikor a számonkérésre került a sor, gyakorlatilag megsemmisült. Nem buktattam meg...

Más: én a 70-es években voltam gimnazista. Az ország egyik legmenőbb gimijébe jártam, kísérleti stádiumban volt a fakultatív oktatás. A 2 tárgyból, amit választottunk, vért izzasztottak velünk, a többiből annyit követeltek, hogy átmenjünk az érettségin. NEM KELLETT ELAPRÓZNUNK AZ ENERGIÁNKAT, ABBA FEKTETTÜK, AMIBEN TEHETSÉGESEK VOLTUNK. ÉS EZ ARRA ÖSZTÖNZÖTT MINKET, HOGY A TÖBBI TÁRGYBÓL SE VALLJUNK KUDARCOT.

Ma annak van esélye egyetemre bejutni, aki színötös vagy tele van pénzzel. De belőlük lesznek a jó szakemberek???!!!

107. 91d4989ab9 (válaszként erre: 103. - Mosolyka1111)
2012. máj. 29. 19:26
nyugi, jót tesz neki, ne féltsd túl:DD
106. 91d4989ab9 (válaszként erre: 105. - Mosolyka1111)
2012. máj. 29. 19:25
jövőre már 25 lesz
105. mosolyka1111 (válaszként erre: 98. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 18:54

A százalékok amúgy tényleg érdekesek.

Pl. érettséginél (most még úgy tudom) 20% kell a ketteshez.

(Főiskolán írásbeli vizsgadolgozat 60% alatt karó volt.)

104. mosolyka1111 (válaszként erre: 101. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 18:50
Köszi, csak én ezt javító dolgozatnak gondoltam, és ezért gyorsan feltettem itt a kérdést, köszönöm, rendes vagy.
103. mosolyka1111 (válaszként erre: 102. - 91d4989ab9)
2012. máj. 29. 18:50
Köszi, csak tudod, délután felment a vérnyomásom, hogy mi a ..... van most?
102. 91d4989ab9 (válaszként erre: 99. - Mosolyka1111)
2012. máj. 29. 18:49

gondolom meg tudja irni ezt is ötösre vagy négyesre, ne parázzd túl, tanuljon te meg vigasztald hogy mindjárt itt a nyáriszünet:D

azért akarja vele pótoltatni mert lehet hogy érettségin pont ezt a tételt huzza majd, nehogy ott legyen gond

101. Juhászné52 (válaszként erre: 99. - Mosolyka1111)
2012. máj. 29. 18:48
Gratulálok a lánykádnak!
100. Juhászné52 (válaszként erre: 93. - H.Ancsi)
2012. máj. 29. 18:47

Tegnap végig olvastam, és nem tetszett a végkifejlet. Pontosabban a stílus páratoknál....

Mivel megszólítottál reagálok is: talán az 1-2 évfolyammal idősebb diáktárs jobban ösztönöz, vagy érthetőbben magyaráz, mint apuka, aki a napi robot után holtfáradtan még a gyerekkel nyűglődik, ezt próbáltam kihozni a mondandómmal.

Oka biztosan van, hogy a gyerek bukik, ez tény. Lehet csűrni-csavarni, akkor is bukni fog ahogy elnézem. A diákon, tanáron kívül a szülőnek is nagy része, felelőssége van abban, hogy a gyerek hogyan produkál.

Barátja vagy a fórumindítónak, vagy gondolod, hogy aki a tényeket nézi pártatlanul, értem ez alatt: aki nem a seggében van, azt le kell ugatni Drága? 4 kérdőjellel... :D

2012. máj. 29. 18:45

Bocs, hogy én is belekarattyolok a saját gondommal: a lányomnak töriből (elsős gimis) 14 db ötöse van, más jegye nincs. És még iratni akar vele egy dogát.

Most akkor az ötösért "felel", vagy mi?????

Tény, hogy az utolsó dogát (ami semmivel sem volt hangsúlyosabb, mint az összes többi töri doga) nem írta meg, mert éppen előrehozott érettségizett.

Lehet, hogy csak ezt akarja pótoltatni vele? Vagy az ötösért cseszteti még? (Nem merem a tanárt megkérdezni, mert egy nagyon durva modorú öreg nő, mit tegyek?)

98. Juhászné52 (válaszként erre: 92. - Pan Dóra)
2012. máj. 29. 18:37

40% a béka feneke alatt van jóval. Aki ennyit nem teljesít az tényleg gyengébb képességű és ezt, tetszik vagy sem, be kell látni...

Valószínű a gyerek pusmog otthon mindenfélét, anyuka pedig részrehajló, de hát ilyenek vagyunk mi anyukák.

8 bukó a 40-ből még nem extrém kirívó eset szerintem.

97. Pan Dóra (válaszként erre: 96. - 2545157c39)
2012. máj. 29. 14:07

Én se voltam, sőt, tanárként állítom, hogy nekem viszont a kitűnők gyanúsak. Mert véleményem szerint mindenhez egyformán jól érteni nem igazán lehet.

A színötös bizonyítvány az én szótáramban jó memóriát és sok seggelést (bocs: szorgalmat) takar. 1000 emberből legfeljebb 1-2 kivétel van - szerintem :D

96. 2545157c39 (válaszként erre: 95. - Pan Dóra)
2012. máj. 29. 13:56
Akkor én nagyon sz@r alak lehetek mert messze nem lettem kitűnő :D
95. Pan Dóra (válaszként erre: 93. - H.Ancsi)
2012. máj. 29. 13:55
Itt a Hoxán az egyik fórumban egyszer összekülönböztem egy középiskolai matektanárral. Azt állította, hogy csak a kitűnő tanuló ember :(((
2012. máj. 29. 08:46

apró megjegyzés, vajon mi lehet az oka, hogy a láthatóan rosszindulatú megjegyzéseket íróknak soha nincs fotójuk sőt egyéb aktivitásuk sem a hoxán????

a válasz számomra egyértelmű:)))

93. H.Ancsi (válaszként erre: 90. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 08:43

kicsit alaposabban kellene olvasni, apuka, folyamatosan tanul vele, segit neki.

Egy saját történet, még a múlt ezredből:) én mindig jó voltam matekból, imádtam. Középsuliban első félévben kaptunk egy idős,morcos pasit, aki első órán eldöntötte, hogy nagyon utál engem. Második órán négy egyest kaptam, a füzetemre, a leckémre, a ruhámra meg még mit tudom én mire. Félévkor totál bukásra álltam, akkor a szüleim bementek a dirihez és kiverték, a balhét, ezért nem buktam meg. Szerencsére a tanár elment, utána végig ötös voltam matekból. Ezt csak azért irtam le, mert az ellenőrzőbe beirt jegyek, nem biztos, hogy a valós helyzetet tükrözik. Igaz, hogy ez régen volt, de lehet talán itt is ez a helyzet, nem gondolod????

92. Pan Dóra (válaszként erre: 90. - Juhászné52)
2012. máj. 29. 07:49

A 40% nagyon magas a kettesért, a 60 pedig tisztességtelen! Ha számba veszed, hogy 5 érdemjegy van, akkor rájössz, hogy ez már nem is vitatéma. A kettes tisztességes alsó határa 31%.

A másik: nagyon sok olyan szorgalmas gyerek van, akinek mechanikus a gondolkodása. Tehát csak azt tudja megoldani, amit és ahogy begyakorolt. Ha másképp teszik fel nekik a kérdést, már megáll a világ... ezt a tanárnak fel kellene ismerni, és ahelyett, hogy szórná az egyeseket, a gyerek gondolkodását kéne fejlesztenie, amellett, hogy elismerné a gyerek erőfeszítéseit. Merthogy az tisztán látszik, ki miért nem tud valamit. És nem mindegy, hogy valaki nem akar vagy nem képes rá :(((

Végül: a fórumindító anyuka nem szidta a tanárt, csupán azt kifogásolta, hogy semmi megértés nincs benne, és a jószándéka is csak látszólagos.

91. tücsimücsi (válaszként erre: 89. - T.Ili)
2012. máj. 28. 19:34
Ezt nevezem! Nem semmi egy nő!! :S
90. Juhászné52 (válaszként erre: 1. - Doxikri)
2012. máj. 28. 19:23

Gondolom már korábban is láttad a jegyeit az ellenőrzőben, amiből kiderülhetett, hogy baj van.

Ha ennyire nehezen megy a gyereknek a tanulás, hogy már az 1. félévben is bukott, akkor nem tudott volna esetleg valaki besegíteni neki?

Vannak idősebb jó matekos tanulók biztosan az ismerősei közt, ők nem tudták volna korrepetálni?

Nem hiszem, hogy csak a tanáron múlt a dolog, már csak azért se, mert ha 40 %-osra sem tudja megírni, akkor tényleg nagy gond lehet a tudásával. Máshol 60% alatt teljesítők buknak, szóval azért a jóindulat bőven megvolt a tanár részéről.

Én bizony magamat venném elsőként górcső alá, mielőtt a tanárt szidnám.

89. t.Ili
2012. máj. 27. 02:04

Doxi,nagyon együtt érzek veled!:(

A lányom úgy járt egy általános iskolai tanárral,ahogyan a Te fiad most :(

Kéttannyelvű gimibe jelentkezett, de az a szemét matek tanár,annyira utálta,h. 2-est adott neki nyolcadik félévkor,úgy,hogy a jegyei alapján 3,5-re állt a lányom!!!

Nagyon haragudott rá,mert előtte való ősszel kihagyta az erdei tábort,ugyanis kibicsaklott a bokája előtte való nap.Ez sajnos nem első eset volt a bokájával,és tudtuk,hogy ezt legalább egy hétig kímélni kell. Igazolás is volt, de ez a bunkó nő, személyes sértésnek vette!

Onnantól nem volt a lányomnak maradása a tanár előtt. Mindenhol kigúnyolta,személyeskedett vele,és lehetetlen helyzetekbe hozta. Amikor megtudta,hogy kéttannyelvű gimibe jelentkezett,meg is mondta neki,hogy " Te oda nem fogsz menni,majd én teszek róla!" Tett is róla. amikor megláttam a félévit,azt hittem infarktust kapok! Bementem az igazgatóhoz,ő se hitt a szemének,az szólt is a tanárnak,de elment két hét táppénzre,és közben csatolni kellett a jegyeket,így nem volt mit tenni. Na a következő szülőin elmondtam mindennek, és többen egyetértettek, de akinek nem fáj a feje, az inkább hallgat,nehogy az ő gyereke igya meg a levét év végén. Aztán az év végi kisérettségit is négyesre írta meg,de az már semmin nem segített.Persze,hogy nem vették fel!

Rohadt egy helyzet van az oktatásban.A kéttannyelvű iskolában senki nem kíváncsi arra, hogy milyen nyelvérzéke van a gyereknek,csak arra,h. milyen a magyar, töri,és matekjegye.5,5,2 nem volt elég.

Igaza lett a gonosz boszorkánynak,(az életben sose legyen ettől nagyobb öröme!!!),csak egy középiskolába vették fel,ahol sose volt gondja a matekkal!

Ennek tíz éve. Igaz, kerülővel, de a saját erejéből,már elvégezte az egyetemet,7 nyelven beszél,plusz kettőt ért,és háromszor annyit keres,mint az a genyó matektanárnő.Átkozom azóta is! Se gyereke, se férje,játssza az eszét az iskolában. Valszeg ez okoz neki kielégülést!

Útálom! Pedig ilyet még kajára se mondok sose!

2012. máj. 26. 22:03

a fiad gondjait nem én okoztam, én elhiszem ha mérges vagy magadra amiért csak ennyit tudsz neki nyujtani de nem igazán érdekel a magánszámotok

amit tanácsoltam az annyi hogy valahogy keress neki valakit aki korrepetálja, meg kérjetek kölcsön egy kva számológépet a doga idejére

a forumok nem arról szólnak hogy tapintatosan szajkozzuk amit te, ha nem tetszik hogy bárki hozzászólhat nem kéne róla forumot nyitni

2012. máj. 26. 21:50

Az rohadtul nem érdekel, ha nekem mondasz szemétségeket, vagy engem lehülyézel, de azt , hogy a gyerekemet a szádra vedd, azt nem tűröm! Takarodj a francba erről a fórumról, biztos van másik, ahol szeretettel várnak és oszthatod a nem létező eszedet! Az életemet meg hagyd, hogy én éljem úgy, ahogy sikerül, ahogy tudom, vagy akarom. Amúgy meg jó lenne, ha körülnéznél ebben az országban, hogy ki mennyi pénzből tud megélni, vagy nem tud.....nekem a net munkaeszköz, a tv-t lesz.rom, telefonálni meg nem szoktam, azt már nem fizetek magamnak, csak annyit, hogy a családdal tudjak kommunikálni...mi a francról mondjak még le? Nem ismered a körülményeimet, így ne is

alkoss véleményt róla....amúgy sem ez volt a téma!

De a fiamat még egyszer ne merd a szádra venni!

2012. máj. 25. 08:10
jól aludtam köszönöm:))) nem gondolnám, hogy bólogatás kért Doxi, hanem ötleteket, hogy hogyan tudná orvosolni a problémáját, -persze csak abban az esetben, ha kivételesen és szinte lehetetlen módon , na meg esetleg, valóban a tanárral van a baj, ami ugye kizárt- . ennyi......, még egy apró megjegyzés, amennyiben neked más a véleményed, az is rendben van -bár többször le lett irva, hogy miért jár a gyerek oda stb-, azt is meg lehet kulturáltan, a gyerek és a szülő megbántása nélkül, szerintem.
85. 91d4989ab9 (válaszként erre: 84. - H.Ancsi)
2012. máj. 24. 23:27
jó akkor majd bologatok mint ti, igen a fiad tökéletes, a tanár idióta és a zsenikének nem is kell számológép mert annyira jó töriből hogy az matekból is kettes:D igy jó? :D remélem mostmár birsz aludni:D
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook