Járt már valaki Auschwitzban? (beszélgetés)
13. varga.nora (válaszként erre: 11. - Fd8e423e9e)
2009. júl. 22. 21:35
:-(
12. varga.nora (válaszként erre: 8. - Emagdi)
2009. júl. 22. 21:35
Köszi jó tudni.
És nem emlékszel rá, hogy drága a belépő?
11. fd8e423e9e
2009. júl. 22. 21:34
Auswitz ingyenes, ahogyan Birkenau is, ugyanis úgy fogalmaztak: a szörnyűség ami történt ott nem lehet belőle pénzt csinálni. Csak a filmvetítésért kell fizetni, de négy éve még magyarul nem volt, egyébként szerintem jobb kihagyni, mert elég borzasztó. Ha igazán át akarod érezni azt, ami ott történt Birkenau (kb öt perc autóval Auswitztól) megfelelőbb, úgy hagyták ahogy van, a teljes brutalitásával, látni a sok zsidó időset (túlélők!) a gyerekeikkel, és unokáikkal, ahogy imádkoznak a testvéreik, szüleik, nagyszüleik emlékére azon a helyen, ahol elégették őket... megrázó
10. Martian
2009. júl. 22. 21:34
9. emagdi (válaszként erre: 7. - Varga.nora)
2009. júl. 22. 21:33
az. ne nagyon egyetek előtte.
8. emagdi (válaszként erre: 1. - Varga.nora)
2009. júl. 22. 21:32
a múzeum honlapján (amit alább belinkeltem neked) azt írják, hogy augusztusban nem lehet egyénileg látogatni a tábor egyes részeit, hanem csak csoportosan. bár remélhetőleg oda tudtok majd valakihez csapódni.
7. varga.nora (válaszként erre: 5. - Emagdi)
2009. júl. 22. 21:32
Én nagyon kiváncsi vagyok rá! Mindenképpen el szeretnék oda jutni! A látványtól félek, biztos felkavaró lesz.
6. varga.nora (válaszként erre: 3. - Emagdi)
2009. júl. 22. 21:31
sajna angolul nem igazán tudok
5. emagdi
2009. júl. 22. 21:31
én már voltam kétszer is (egyszer még középiskolás koromban a történelem tanár szervezett egy utat ami ezt is érintette, aztán utána valami céges kirándulással voltunk krakkóban, és ezt is útba ejtettük)
szerintem érdemes megnézni, bár sokkoló a látvány. de az biztos, hogy aki ott járt, és végignézi a kiállítást, az még véletlenül sem lesz fajgyűlölő, és nem lesznek szélsőséges nézetei. én úgy látom sok emberre ráférne, hogy ellátogasson oda.
4. e799f80651 (válaszként erre: 2. - Martian)
2009. júl. 22. 21:28
én sem
2. Martian
2009. júl. 22. 21:26
ha nekem fizetnének se mennék oda
1. varga.nora
2009. júl. 22. 21:24
Augusztusban indulunk oda, és kiváncsi lennék a véleményekre, hogy mire számítsak, mennyibe kerül a belépő ...
További ajánlott fórumok:
- Palotapincsi kiskutyámnak kifolyt a szeme, valaki járt már így? Mit tudnék tenni?
- Voltál már az auschwitzi múzeumban?
- Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...?
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- Járt e már valaki Kovács Magyar András táltosnál gyógyítás céljából?