Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Szia!
Én a tesómtól örököltem meg az övét.:) De van egy csomó honlap ahol lehet rendelni és vannak akciók.Érdemes szerintem megnézni az apródon is ,mert ott is szokott lenni olyan aki varrja és árulja jó áron vagy akár használtan ha levehető a huzat.Mert akkor kimosod,kivasalod és kész.:) A jó ár alatt én kb. 3000 Ft-ot értek :)
Köszi szepen h.ilyen gyorsan válaszoltál!
Köszi a szopi parnas linket is, sajnos csak tegnap ejjel neztem es esett le h.ejfelig van egesz jo kedvezmeny ra es par perc hijjan pont lecsusztam rola, meg az eloreutalasos szallitast nem akarta felhozni, de felhivom őket emiatt, meg h.h.lehet kupont kapni hozzajuk, mert azt meg felkinalta. Meg remelem lesz még ilyen kedvezmenyes akciojuk...
Te vettél kedvezmenyesen?
Szia!
Én kaptam a cukrot az orvosnál de nem tudom már mekkora mennyiség volt egy kis zacskó.De szerintem ahol megveszed ott tudni fogják.Nekem azt mondta az asszisztens,hogy keverjem be egy kis palackba 2-3 dl vízbe és ha akarok facsarjak bele citrom levet (azt hiszem fél citromot csavartam ).Én azt gondolom jobb korán menni,mert nagyon éhes leszel és elkerülöd a "tömeget" én már 6:40 körül ott voltam a kórházban és gyorsan le is vették az éhgyomrit aztán megittam a cukros vizet.Utána 60 percre vettek vért, aztán vettek egyet 120 percre a cukortól számítva. Nekem is darabos volt a cukor de mielőtt megittam alaposan felráztam.Egyszer voltam olyan helyen ahol bekeverték és ott is darabos volt szerintem ezzel nem tudsz mit csinálni.Rázd fel mielőtt megiszod akkor nem ragad bele.:) Jó tanács:A vérvétel előtti este pedig ne egyél cukros kaját éjfél után pedig csak sima szénsavmentes vizet.Ezt nekem az orvosnál mondták.:)
Szia Ági! A glukozos vizsgalathoz te vetted a glukozt es vitted bekeverve? Mert nekem amikor maganlaborban voltam inzulinvizsgalaton akkor ott helyben keverték be. Arra emlekszem h.nehezen oldodik... Az aljan mintha darabos maradt volna a glukoz. Te tehettel bele citromlevet h.ihatobb legyen? El lehet normalisan keverni ugy h.bele lehessen tenni egy flakonba ugye es kijon az aljarol is a cukor? 75 mg glükoz kell ugye? Hany dl vizben kell feloldani?
Tudsz mielobb valaszolni? Holnap venném meg a glukozt mert kedd reggel mar mennék a laborra.
Van valami idokorlat h.meddig kell a vizsgalatot megcsinalni? Azt tudom h.az ehgyomri utan 2 oraval kell a terhelesest, de h. pl az ehgyomrit 10-kor is lehetne akár vagy jobb minel elobb? Mondjuk ugysem birom ki delig kaja nelkul meg nem is lenne tul egeszseges...
Köszi
A th az lehet mint nalam a thq? A mellkasatmero? Mert erdekes h.nekem is hasonlo lett a 30.heten a bpd (81) es a thq (76) plusz nekem még a fl- t mertek (57) es azt mondta a doki h.kisebb a baba szerinte mint kellene. Persze sulyt azt nem mondott. Vicces...
Mind1. A lenyeg h.mostmar szedek vasat es remelem ettol jobban leszek vegre es nem leszek faradt meg levert sem...
Mar kb minden mind1 hangulatom van foleg a csepeli sztks diabetologiara utazgatas napi ki tudja hany vercukormeres es a szigoru szamolgatos szenhidratdieta réme miatt.
Azt gondoltam ha rossz lesz az eredmenyem na bumm eljarok a dabasi diabetologiara es szigorubb dietat tartok. De h.meregessem a vercukromat én??? Azert nem 10-es vercukrom lett es eddig egy ismerosomnek sem volt mas dolga csak a szigoru dieta es kesz az is epp eleg...
Szia!
Én is az inzulinrezisztencia miatt gondoltam a diétára, de nem írtam ezt le. Viszont akkor jártas vagy a témában :) Nekem is volt IR-em, de terhesség alatt 4,6 fölé nem ment a cukrom terhelten sem. Nekem a székrekedésre tökre bevállt a vas mellett a Levolac nevű szirup. Először reggel és délben ittam belőle egy kicsit, de most már csak délben és azóta minden nap megoldódik a gondom :) Rossz lesz ebben a nagy melegben a sok utazgatás, de mindent a baba érdekében :) Vigyázz magatokra!!
voltam ma uh-on. 30+2 vagyunk, méretei alapján 30+6.
bpd 77
hc 279
th 78
becsült sült 1470g
a cukor vizsgalatom viszont nem lett jó 7.5 ezért hétfõn ismétlés
azt mondtak, ha nagyobb lenne, az cukorbetegsegre utalhat
A vizsgalat elott azt mondtak h. par napig ne dietazzak ugy adja ki h van e bajom v.sem. Viszont azt is mondta ugyenez a nő kesobb h.ha meg nem dietazok es rossz a cukrom az meg nem jo a kicsinek. Szoval most filozhatok h.mi legyen...
Szerintem nem szigoruan de ovatosabban eszek azzal azert szerintem rosszat nem teszek, nem teritem el az eredmenyt de nem lesz baja a kicsinek sem... Durva dolgokrol (cukros uditok cukros dolgok, feher dolgok) mar evekkel ezelott leszoktam.
Neha elcsabultam mostansag fagyira meg kakaoscsigara de ezeket is hanyagolom inkabb mar, es gyumibol is ovatosabban eszek ugyis olyan dragak, maradok az almanal azt szabad szigoru dietanal is. Meg jobban odafigyelek arra h.ne keson reggelizzek es vacsizzak.
Es hetfon 8 utan mar nem eszek semmit es napkozben sem semmi durvat.
Szia! Szerintem is az h.nem tudtam aludni es nem birtam hajnalban ki kaja nelkul az megdobhatta a cukromat... Csak sajna ezt nem mondtam most sem a dokiknak pedig akartam...
Csak "terheleses" volt 7-kor 1 zsömle es 2 dl tej 8-kor vervetel. De kedden normalisra megyek, ehgyomri es 2 ora mulva glukozterheles.
Az legalabb hivatalos diagnozis felallitasara is alkalmas lesz.
Szia! 31.hét. Előző 23.héten volt.
Csepeli diabetologiara utaltak be mert Dabason nincsen terhessegi diabetologia, ugyh.majd 1 honapig utazgathatok fel 50 kmre Pestre heti 1x valszeg meg lehet merhetem itthon is bar en nem tudom h.mennyire tudom szurkalni a sajat ujjamat, akkor inkabb vegyenek vert azzal semmi bajom mar.
Viszont a zsomles vizsgalattal nem tudnak mit kezdeni a diabetologian, mehetek jovoheten kedden beutaloert meg normalis vizsgalatra (ehgyomri +glükoz szirup es utana 2 oraval terheleses) Dabasra. Ha ez 7,8 fölötti akkor van terhessegi vercukrom, de 7-7,8 kozott is menjek el dietas oktatasra Csepelre azt mondtak. Mondtam h.inzulinrezisztenciat mar kimutattak korabban...
Erre a nőci mondta h.menjek el mielobb a dietas oktatasra mert szerinte minden nap szamit. De szerintem ez az ertek azert annyira nem gaz, es szeretnek az uj laboreredmennyel egyutt menni h.lassuk tenyleg mi a helyzet. Dietas oktatasra mindenkepp elmennek biztos ami biztos foleg h.ingyen van (korabban ezert parommal egyutt mikor 2-3 eve voltunk akkor 14 e-t kertek el tolunk egy maganintezetben)
Remelem az h.nem kedden hanem csutin megyek oktatasra az azert annyira nem gaz. A nőci mondta h.ők is tudnak adni beutalot kedden az oktatason de Dabasra menni laborba sokkal jobb, foleg h.hajnali keleskor olyan vagyok mint akit fejbevertek es igy vezetni ismeretlen helyre nem tul jo es idegesen tuti rosszabb eredmeny jon ki...
A vedonom még megkerdezi h.mas hova jar diabetologiara hatha kozelebb is van, bar a csepelit dicserik h jo.
Azt mondtak h.a terhessegi vercukor a 35. hetig okozhat gondot, addig no a cukor utana mar csokkenni szokott
Amugy a vervizsgalat kimutatta h.jobb szednem plusz vasat (vegre hatha nem leszek dög fáradt mint most :-)) mert kozvetetten alacsonyabb vasszintet mutat a verkepem. ugyh.a doki is mondta h.szedjek femibiont napi 3x1-et az nem okoz szekrekedest.
Amugy a nogy.azt mondta oket az alacsonyabb vasszint annyira nem erdekli (jo mi?) szerintem mas nogy-kat igen...
Szia!
Nekem a lelkemre kötötték,hogy a vérvétel előtti este már ne egyek-igyak cukrosat és éjfél után a vérvételek végéig pedig már semmit max. szénsav mentes sima ásványvizet ,mert nem lesz pontos a reggeli érték.Én a helyedben újra mennék.
A 7,6 az az első érték vagy cukros víz utáni?
Ha a doki ugy latja szulesnel hogy tul nagy, csaszarozni fog inkabb, nehogy beszoruljon. Nem tudom mondjuk, hogy ez teged vigasztal-e... :-)
Masreszt eleg sokan ugy velik (en is), hogy a termeszet eleg bolcs ahhoz, hogy ne ¨novessze˝ nagyobbra a babat, mint amekkora kifer. De lehet ebbe nem kene belemenni, nem akarok vitat inditani.
Elmérhették, az uh nem túl pontos ilyen szempontból. De ha magasak vagytok, a gyerek sem lesz pici. Nem a duciság számít, hisz lehetek én duci, de ha voltam vézna is akkor most mihez idomuljon a gyerek?
Csak abba gondolj bele, hogy az időre született babák súlyának/hosszának is mekkora szórása van. A babás klubunkban 47 centi volt a legkisebb időre érkezett baba és asszem 58 centi a legnagyobb.
Nem a légzésfigyelőre gondoltál? Az menthet életet, nem a babaőr. Bár a légzésfigyelő sem elég ha nem tudod mit kell csinálni amikor baj van...
Én cipőt nem adnék rá használtat. Más az amikor még csak kocsicipő kell persze, de ha elkezd járni, új cipője lesz, még ha drága is
Szia!
Mindet néztem.Az összes adat 33 hetes babának felel meg.Csak nem tudom Augusztus 19-ig mennyit hízik vagy nő még.:)
Nálam nem mondtak súlyt a másodiknál, csak annyit, hogy nagy. Pontosat úgyse tudnak mondani.
Nekem eddig mindig nagyobb volt, hamarosan megyek én is, és elmondom mekkorának jósolják.
Én babyőr ismerőstől vettem használtan, így megbízható. Érdemes körbekérdezni.
Én sokat járok turiba, de én meg cipőt nem szoktam használtan venni.
Még egy dolog, ami nem tudom , hogy most hogy van a kórházban , de másfél, és 7éve is úgy volt, hogy neked külön kell kérned, hogy éjszaka ne kapjon tápszert a gyerek. Az én nagylányomnak óiási betükkel ki volt írvs az ágya fölé, mert egyébként ha nincs tej lefejve, akkor tápszert kap. A császáros babámnál adtak tápszert, ott nem kérhettem ilyet.
Az egy ágyasnál is jobb ha legalább éjjel alszol, és nincs nálad, mert hidd el nagyon fáradt leszel. Már az is jobb, ha beállítod az ébresztőt, de addig pihensz. 5 ágyasban éjfél körül tudtunk elaludni, és hajnalban takarítás, utána jöttek a babák.....
A többi adatát is vesd össze a hétnek megfelelően, ne csak a súlyát. :) amúgy meg én ehhez az oldalhoz viszonyítok és e szerint meg jók vagytok :)
De azt se felejtsük el, hogy a súly csak becsült adat!
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat