Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jahn Ferenc Kórház szülészete fórum

Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)

2450. Gitta1980
2013. júl. 11. 12:01

Szia Szidra!

Te mit beszeltel Manyival?

En ma hivtam es azt mondta h.tovabb kell otthonmaradnia a kéztorese miatt mint gondolta.

Csak a jul vegi-aug.eleji heten kezd varhatoan dolgozni...

Remelem nem fogok elobb szulni es mar dolgozni fog mikor szulok, mert akkor legalabb szulesznom lenne... De mind1. ha nagyon nem lenne jo neki lehet megkerem ajanljon valakit... De aug.15-re mar csak meggyogyul, max az kavarhat be ha elobb jon a kislany, de remelem egyebkent is h. aug.eleje elott még nem akar jonni. Nőljon csak fejlodjon még szepen.

Nalam lehet csak szuleskor fog kiderulni h.mekkora lesz, mert a dokim az uh-jan nem tud sulyt saccolni es nem tudom mikor kap ujat... (mondta h.fog)

2449. hhvv
2013. júl. 11. 10:12

Sziasztok!

A segítségetek kérném.

Lassan 20 éve Dr. Fekete Károly a nőgyógyászom, de Ő már csak be-be ugrik a kórházba.

Tudtok ajánlati nőgyógyászt, aki szülést is vállal a Dél-pestiben és a magánrendelése is a XX. kerületben van?

Előre is köszönöm!

hhvv

2448. Bogici27
2013. júl. 11. 09:54

Szia Gitta!

Nekem is be kell pakolnom. Én konkrétan 3 nappal fogok számolni, ezért 4-5 (inkább 5) hálóinget fogok betenni, meg 1 fürdőköntöst, 2 papucsot, 2 törölközőt, eldobhatós bugyit és 1-2 simát is. Szoptatós melltartót és melltartóbetétet (hazajövetelre :) ), no meg minden pipere dolgot, ami szükséges. Jó tippnek tartom, h fertőtlenítő kendő legyen a wc deszka miatt és intim törlő kendő is. Ásványvíz, bögre, pohár, kanál villa, kés, kisbicska, szalvéta...

Ha kihagytam volna valamit, szóljatok! :)

Antsa

2447. Gitta1980 (válaszként erre: 2446. - Tiger)
2013. júl. 11. 09:14

Sziasztok!

Szerintem már nyári szünet van felkeszito tekintetében, de fogadott orvos es szuleszno nelkul is megmutatjak szerintem a szuleszetet es az ujszulott osztalyt elozetesen egyeztetett idopontban. Telefonon is tudnak segiteni ebben szerintem is.

Nem emlekszem mikor szulsz mennyire surgos ez neked...

Ha csak ősszel akkor erdemes eloadasokra pl szulesfelkeszitore is bejelentkezni es elmenni majd ősszel v.amikor lesz...

Párom most azzal "ijesztgetett" h.jo lesz ha osszepakolom a pakkomat mert az ő kolleganőjét is bentfogtak már kb a 2.ctg-n a korhazban...

Azert szerintem nem a koraszules a jellemzo, de tudom meg kellene vennem még ami hianyzik es pakolni osszekeszulni. Jovohettol (csuti a fordulonapom) kell asszem majd Ctgre mennem.

De jo lenne ha talalnek valahol parezerert nyari normalisabb elolgombolos haloinget pl mert v.csak vastag van 2000 alatt a kinaiban v.10-ert van kb.olyan ami normalisabb a fehernemuuzletben.

Ti hol vettetek?

Azert van ra esely h.ki lehessen mosni majd, v.tenyleg kuka? Nezzek feheret v.pirosat, azokat konnyebb lesz kimosni?

Hany haloing kell, 2-3?

Kokuszmatracnal szerintetek olyat erdemes venni amelyik teljesen kokusz v.amin van vekony szivacsreteg is?

2446. Tiger (válaszként erre: 2445. - Kriszti0327)
2013. júl. 10. 23:17

a kettõ egyben van, hacsak nincs választott szulesznőd aki bevisz a szülõszobára

ha nem, akkor van elõtte egy fél órás "előadás -beszélgetés", de erre jelentkezni kell.

2445. Kriszti0327 (válaszként erre: 2444. - Tiger)
2013. júl. 10. 15:09
Bocsi,ez szülőszoba látogatás,nem is felkészítő,amire én gondolok...De azért köszönöm!
2444. Tiger (válaszként erre: 2438. - Kriszti0327)
2013. júl. 10. 13:44
szülésfelkeszítő ügyben egyszerûbb, ha te hívod fel korhazat, mert úgyis név szerint kell bejelentkezni, és megtudod azt is, hogy melyik idõponban milyen elõadás lesz, és hogy van e még hely.
2443. orolyka
2013. júl. 10. 11:38
Én nem mosom külön a babaruhákat, fertőtlenítő öblítőt használok (Sanyt.), vagy ecetet, hígítva, és vasalom. Ha csak a baba cuccait mosom, akkor csak mosóport teszek, meg vasalom. Sztem nagyon fölösleges babamosószert venni, ugyanaz van benne, mint a rendes mosószerben, megnéztem az összetételt! Öblítőt nem használok, fölösleges allergén. A lényeg, h alapos öblítés legyen. Mosóport Arie.-t használok.
2442. orolyka (válaszként erre: 2370. - Pocak84)
2013. júl. 10. 11:34

Pocak! Gratulálok! A szoptatásra vissza lehet szoktatni szépen, igaz, kitartást igényel. Nekem is elég nehézkesek voltak az első napok. Majdnem el is rontottam, mert kellett tápszert adni neki. De nekünk felírták...fura h nektek nem..

Cumisüvegből adtam neki egy napig, és utána alig akarta elfogadni a mellből a tejet. Nehezen, de végül még időben abbahagytam a cumisüveg használatot. Az első hónapban ezért nem ajánlják a cumit, cumisüveget. A kórházban hangoztatják, hogy nem szabad használni cumisüveget, de sztem ők is abból etetik a babákat éjszaka. Megnézném, ahogy a nővérek 30 babát itatópohárral vagy kiskanállal etetnek...De nem is kellene nekik pótlást adni amúgy, mert elég nekik az anyatej. Tök beparáztattak engem is, hogy csökken a súlya...dehát a 10% elvesztése normális az első héten! Csak ezt ugye nem mondják. Hol tudna már egy 2 napos baba megenni 20g-t? Ők beletömték, ezért nem volt neki elég az én tejem.

A mellszívóval nem annyi tej termelődik, mintha szopizna, szerintem. Én kézzel szoktam itthon fejni,Av. mellszívóm ven, de nem használt, sztem túl kicsit a mellbimbóm.

2441. orolyka (válaszként erre: 2419. - Gitta1980)
2013. júl. 10. 11:08

Vagy lehet bevinni antibakt.szappant, vagy törlőkendőt, és forró vízben elöblíted. Én itthon is sokszor a törlőkendőt használom, öblítem alaposan. Sokkal gyorsabb, praktikus. És semmi baja a picinek tőle. Vagy van ez a chicco sterilizáló folyadék, de én azt nem vinném be a kórházba.

Na, meg én bevittem a mellszívót, de hasztalan volt. Sokkal jobb, ha a babát teszed rengetegszer mellre, és ébresztgeted, mert nagyon aluszékony lesz az első napokban. A baba a legjobb mellszívó. :)

2440. orolyka (válaszként erre: 2438. - Kriszti0327)
2013. júl. 10. 11:05
Keddenként van szülésfelkészítő. Sztem hívd fel a szülőszobát, hamarabb kiderül. Kórház központi számát hívd, és kérd a 1111-es melléket, az a szülőszoba.
2439. orolyka (válaszként erre: 2425. - Ágica111)
2013. júl. 10. 11:04
Szia! Vizesedés...én úgy vizesedtem, higy észre se vettem. :D A szülés után olyan vékonynak tűnt a lábam, el se hittem..meg felfedeztem újra, hogy van bokám. Tiszta csík lett a csípőm meg a fenekem is, szerintem a vizesedéstől. Én azt hittem, híztam, de nem. Rengeteg folyadékot ittam pedig, igaz, a fűszerekkel és édességgel nem spóroltam terhesség alatt. Nekem leereszkedés után is nagyon nyomta a bordámat, és végig nagyon égett a gyomrom. Nagy haja lett, nemtom, azért égett-e a gyomrom végig. :D
2013. júl. 10. 09:06

Sziasztok!

Van valaki,aki erzsébeti,és esetleg itt jár kismamatornára?Most kérdeztem rá a védőnőnél,és van egy lehetőség,minden csüt-ön van,csak egyedül rossz lenne menni....

Meg ha majd valakit érdekel még szülésfelkészítő a kórházban,megírom,hogy mikor lesz legközelebb,mert tegnap szóltam a védőnőnek,hogy kérdezzen rá,és majd értesít.

2437. Bogici27
2013. júl. 10. 08:51

Sziasztok!

Nah én nekem nincs ennyi mindenre időm Szidra. ...de babot tettem el a fagyasztóba és szeretnék sárgabarack lekvárt főzni én is. :)

2436. Szidra<3
2013. júl. 10. 03:08

Sziasztok. Mi is vagyunk meg. Holnsp toltjuk a 37 hetet.

A baba ruhaival en sem bajlodtam sokat. Semmi extra mosopor vagy oblito. En faradtabb voltam annal,mintsem ilyenekkel foglalkozzak. Jo ertelemben.

Holnap ver vizeletet vesznek le. Aztan lehet,ha nem leszek faradt a koran kelestol,bemegyek a belvarosba az utolso cuccokert. Plusza kisagyba kellene meg huzat par darab.

Befozesel en is jol allok. Van akac esbodza szorpom. Eperszorpom. Rozsalekvarom. Ma vagyis tegnap:), foztem be 10 kilo barackot. Mennyei lekvar lett belole egy uveggel mar fel is faltunk. Meg var ram a meggy,megylekvarnak. Raktam el cseresznyet, afonyat, es meg tokot kell. zoldbabom meglatom ..meg viragzik a kertben de ha nem lesz semmi belole,akkor veszek egy 10 kilot es az is megy a fagyoba. :) illetve fokhagymat szoktam ilyenkor megvenni megpucolva kis csomagokba mehet be a fagyoba a friss foki.

Ennyi. :)

Paradicsomot nem ozok most be ,nincs ra lelki erom. Es elfogyott az uvegem. :)

Hazi sajtot,yoghurtot szoktam meg csinalni itthon jo sokat. :)

2435. orolyka
2013. júl. 9. 18:10
Köszönöm szépen!
2434. Nikk_1982 (válaszként erre: 2433. - Orolyka)
2013. júl. 9. 17:52

Csak neked kell, és oda ahol a terhesgondozás volt. Ha SZTK, akkor SZTK-ba.

A babának hasi és koponya uh-ra kéne mennie csak ha ráírták a zárójára.

2433. orolyka
2013. júl. 9. 16:29

Sziasztok! A 6 hetes kontrollra hová kell menni? És csak nekem kell, vagy a babának is?

Varratszedésen is az sztk-ba mentem...

Köszi!

2432. Bogici27 (válaszként erre: 2431. - Gitta1980)
2013. júl. 9. 12:41

Sziasztok!

Nem mondhatnám biztosra az ereszkedett hasra a gyakori pisilés jelenséget.

A mosásnál én csak annyit tettem/teszek, h külön mosom mindig a baba ruhákat. Nem kell sztem túlzásba vinni az xtra mosóport és öblítőt. Hamar kiderül úgy is, h mit szól hozzá a baba bőre. Ha tényleg baja lesz a hagyományos szerektől, akkor érdemes a többire költeni.

Egyet nem ajánlok! Az "Anyu okos, mert T...-val mos" mosóport, az sokszor még a felnőtteknek is problémát okoz!

Ma voltam uh-n. :) 2500g a kicsike, fejvégű fekvésű és minden rendben van. Vasat kell majd szedjek még pluszba, meg a vérnyomásomat mérni minden nap, mert valami érték rossz lett, ami előjele szokott lenni annak, h megnő(het) a vérnyomás. A dokim azt is mondta, h szerinte már csak 4 hétig húzom. :)

Puszi, Antsa

34+4

2431. Gitta1980
2013. júl. 8. 23:37

Ti mivel mossátok/mostatok ki a babaruhakat? Vegyek kulon Pers-t babaknak meg babás öblitot vagy megteszi az Ari.. es a sima mezei öblito is?

Niki irta h.o inkabb a babasat javasolja biztos ami biztos. Többiek mit hasznaltok?

2430. Gitta1980 (válaszként erre: 2429. - Bogici27)
2013. júl. 8. 23:06

Én nem is tudom h.az én hasam fent van vagy lent. Gondolom még fent lehet.

Amikor "leszáll" akkor utana tenyleg jobban nyomja a holyagot, tobbszor kell pisilni menni?

2429. Bogici27
2013. júl. 8. 22:30

Sziasztok!

Nem kell már vennem a kórházi pakkba, csak épp még nincs lelkierőm, h összerakjam... :P Pedig kellene.

Nálam is mindig minden leesik, stb. Nekem sem esik jól a hajolás, dehát ez van, csak a szülésig tart... :D

Nekem is vizesedik a lábam. Ez a melegtől és a hajtástól is van...Pihentetnem kellene, dehát ez sajna nem így működik.

Lent van nekem is a hasam, már pár hete. Ez csak azt jelenti, h közeledik a szülés. Viszont nem azt jelenti, h hamarabb jön, csak minden rendben van. :)

Azt mondta a dokim, h aug 5 előtt nem "szabad" szülnöm. Addig ők is szabin vannak. :)

2428. Gitta1980 (válaszként erre: 2424. - Bogici27)
2013. júl. 8. 21:17

Szia!

Hát az egesz napos befozes meg az elottetek allo koltozes miatt nem irigyellek, de jo lesz majd lekvart enni meg az uj helyen lakni. :-) En megvartam a babocaval amig mar az epitkezes vegen jartunk es kozeledett mar a koltozes pedig nem is mi epitettuk, de igy is sok utanajarassal jart.

Az jo h.a ruhak már keszen vannak.

A korhazi pakkba a dolgok mar megvannak csak ossze kell szedni oket, vagy még venni kell ezt azt?

Olyan hihetetlen h.mar csak kb 1 honap van hatra ha minden jol megy es idore szuletik nem elobb...

2427. Gitta1980 (válaszként erre: 2425. - Ágica111)
2013. júl. 8. 20:59

Hello. Nekem a baratnom azt mondta vizesedes ellen h.fel kell pocolni a labat amikor csak lehet. Meg neki azt mondtak h.igyon kevesebbet, de nekem ez utobbi furan hangzik,nyaron nem biztos h.jo otlet.

En remelem meguszom ezt a vizesedest.

En inkabb el vagyok kedvetlenedve ugy altalaban meg h.nem haladok a pakolassal, maceras nagy hassal mindent csinalni, utalok hajolgatni es mindig leesik valami :-), meg a delelottot legszivesebben ataludnam ahogy van.

Azert csinalok néha ezt azt (fozes mosas takaritas hol ezt hol azt) de a gyerekszobat mar el kell vegre rendeznem, pakolnom, kisruhakat kimosni, mar eleg jo hozza az ido,meg beszerezni még amit kell a kicsinek is meg nekem is.

2426. Nikk_1982 (válaszként erre: 2425. - Ágica111)
2013. júl. 8. 20:23

Igen, most illeszkedik be a feje is jó esetben!!!

Lábdagadás ellen kevés só, sok folyadék és polcolás. Jobbat nem tudok...

2425. Ágica111
2013. júl. 8. 19:51

Sziasztok!

Én már nagyon izgulok.Voltunk pár napot a Balcsin kikapcsolni.:) Nekem nagyon be van dagadva a lában csupa víz.Van még így valaki? Van erre valami trükk?A szám is kezd feszülni és leereszkedett kissé a pocakom már nem nyomja tüdőmet és a gyomromat.Azt mondták ez a már azért van ,mert közeleg a szülés.Nálatok van ilyen?Vagy aki szült már mi a tapasztalata?

2424. Bogici27
2013. júl. 8. 12:44

Sziasztok!

Tegnap meggy lekvárt főztünk egész nap. Tegnap sem volt kellemes, de igazán ma érzem a hatását... :P

Még nem pakoltam össze a kórházi holmit, de a baba ruhácskái mosva és vasalva vannak... :D

Mi még költözés előtt állunk, amit nem tudom pontosan, mikor fogunk tudni megejteni. Ezt is a hátam közepére kívánom... :( ...de szükséges lesz...

Ti hogy álltok?

Antsa

34

2423. Gitta1980
2013. júl. 8. 10:59

Sziasztok Lanyok!

Mi ujsag veletek? Hogy birjatok az ujabb melegfrontot?

Hogy alltok a babaszobaval, kelengyelistaval, korhazi pakkal?

Nalunk mèg van par fontos, alapveto dolog amit be kell még szerezni, de már alakul...

2422. Nikk_1982 (válaszként erre: 2421. - Gitta1980)
2013. júl. 6. 20:02
Persze van konnektor is :-)
2421. Gitta1980
2013. júl. 6. 14:25
Gondolom elektromosat is tudok bent hasznalni mert konektor is van gondolom... (kicsi a mikronk nem fer bele a mikros sterilizalo...)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook